Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

Magyarország – Ausztria 0:0

Hihetetlen izgalom vett erőt a közönségen, amikor az előmérkőzés csapatai levonultak a pályáról. A magyar csapat már dresszbe öltözve, harckészen érkezett az öltözőbe, meghallgatta a vezérek utasításait és már vonult is ki, a Hohe Warte gyepére, ahol udvariasa „Hoch” kiáltások fogadták.

Óriási lelkesedéssel, zászlóit lobogtatva éljenez a magyar közönség. Az osztrák fehéringes tizenegyet természetesen sokkal hatalmasabb üdvrivalgás fogadta. A fotografusok serege lépett ezután működésbe. A magyar szövetség üdvözölte a jubilánst Klébert és a hórihorgas Mercet bíró már sorsolt is.

Mandl választ és az osztrák csapat kezdi nemsokára szél és nap ellen a játékot. Az első osztrák támadást Lyka fölszabadítja, majd Siegl kapu mögé centerez és Ticska ofszájdra fut. Adelbrecht megsérül és rövid időre kiviszik a pályáról. A magyar csapat óriási lelkesedéssel támad és mintha csak hazai pályán lennénk, olyan hangosan biztat a magyar közönség. Franzl kifutva ment. Adelbrecht visszaáll a helyére.

Az iram óriási és csak úgy visszhangzik a tribünön a „Tempó magyarok!” kiáltás. A 12. percben Mock távoli szabadrúgását, egy perccel később pedig Adelbrecht közeli labdáját Gallina bravúros rávetéssel védi. Korányi szabadrúgását Franzl Turai elől kiüti Kalmár elé, aki pompásan fejel, de a labda kapu fölött süvít el.

Horvát kornert erőszakol ki, de a bíró ofszájdot látott. A kis Horvát szinte ellenállhatatlanul vezeti az osztrák támadásokat. Adelbrecht bombáz a kapu fölé, majd a 20. percben az első magyar kornerből Kalmár a kapu fölé fejel. A 22. percben ofszájdot fuj a bíró és Gschweidl érvénytelen gólt lő.

Turait Blum fölvágja a tizenhatoson belül. Tiszta tizenegyes lenne. A bíró gondolkodik és – kornert ítél. A magyar közönség erősen pfujolja a bírót. Egymásután két kornert ér el a nagy fölénybe kerülő magyar csapat. Óriási tumultus keletkezik Franzl kapuja előtt.

 

Tánczos kornerét Franzl alig tudja kikaparintani. Lyka remek lövését pedig fölüti a kapufára, de még idejében ment. Nagy balszerencsénk volt, hogy nem értünk el most gólt! A 30. percben Siegl nagy helyzetbe került, de hál’ Istennek lövése kapu mellé ment. A mérkőzés irama igen erős.

A következő percben Ticskát Schramsels fellöki, ismét a tizenhatoson belül. Iskolapéldája a tizenegyesnek. A bíró sípja ismét néma marad. Most osztrák ostrom következik, de a magyar védelem pompásan áll a lábán. A 42. percben Adelbrecht vérszegény lövése kapu mellé jut.

A nap lement, de a szél még zavarja a magas labdákat. Siegl lövését Gallina kibokszolja, majd Tőgel lövését menti ritka bravúrral kornerre. A 6. percben Kalmár kerül jó helyzetbe, de közeli lövését Franzl védi. A következő percben Horvát lövésszerű beadása ismét Gallináé.

A 10. percben Lyka fölvágja Horvátot, de a szabadrúgást Adelbrecht kapu mellé lövi. A 12. perben váratlan gyors magyar lefutás kornert eredményez. Utána Ticska fut le, lövése a kapu előtt surran el, Tánczos elfogja, Kalmár a kapu mellé fejel.

A magyar csapat most összeszedte magát és ritka szép játékkal támad. Turai a kapu mellé fejel, a veszélyes ellentámadást pedig Gschweidl fejezi be kapu mellé lövéssel. Ismét magyar korner, de ez is eredménytelen. Ezután Horvát lefut, Dudás másként nem menthet, hát elbuktatja. A szabadrúgást Gschweidl faultja tisztázza.

Gallina az egyedül szemberohanó Siegl lábáról szedi le a lábát. Franzl is remekel és a két kapus munkája valóságos élmény. A 23. percben az osztrákok érnek el kornert, de Smistik fejese célt téveszt. A 25. percben óriási szerencsénk van. Horvát beadása elszáll a kifutó Gallina fölött, Siegl üresen áll a kapu előtt, de pontosan a visszafutó Gallinába lövi a labdát.

Az osztrák fölény állandó. Már a levegőben lóg az osztrák gól, védelmünk azonban az utolsó pillanatban mindent ment. Erősen visszaestünk most, az osztrákok nagyon szorongatnak és meleg a helyzet. Végre egy percig mi is támadunk. Turai lövése azonban Franzlé.

A 36. percben Horvat, egy perccel később Siegl lő a kapu mellé. Minden magyar szem az órát lesi. Még 7 perc van hátra. Az időt húzzák a magyar játékosok. Gscweidl lő a kapu mellé. Még 5 perc. A 40. percben Ticska lefut, beadása Mock kezére pattan. Ticskát buktatják, tiszta tizenegyes, a bíró azonban ezt sem ítéli meg.

A magyar játékosokba az elkeseredés új lelket önt, ismét a magyar csapat támad. Franzl egymásután kénytelen védeni. Az idő múlik, mégpedig magyar támadásokkal. Még 1 perc! Még néhány rúgás és a bíró lefújja a mérkőzést. A magyar közönség lelkesen éljenzi a csapatot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98