Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

Magyarország – Ausztria 0:0

Hihetetlen izgalom vett erőt a közönségen, amikor az előmérkőzés csapatai levonultak a pályáról. A magyar csapat már dresszbe öltözve, harckészen érkezett az öltözőbe, meghallgatta a vezérek utasításait és már vonult is ki, a Hohe Warte gyepére, ahol udvariasa „Hoch” kiáltások fogadták.

Óriási lelkesedéssel, zászlóit lobogtatva éljenez a magyar közönség. Az osztrák fehéringes tizenegyet természetesen sokkal hatalmasabb üdvrivalgás fogadta. A fotografusok serege lépett ezután működésbe. A magyar szövetség üdvözölte a jubilánst Klébert és a hórihorgas Mercet bíró már sorsolt is.

Mandl választ és az osztrák csapat kezdi nemsokára szél és nap ellen a játékot. Az első osztrák támadást Lyka fölszabadítja, majd Siegl kapu mögé centerez és Ticska ofszájdra fut. Adelbrecht megsérül és rövid időre kiviszik a pályáról. A magyar csapat óriási lelkesedéssel támad és mintha csak hazai pályán lennénk, olyan hangosan biztat a magyar közönség. Franzl kifutva ment. Adelbrecht visszaáll a helyére.

Az iram óriási és csak úgy visszhangzik a tribünön a „Tempó magyarok!” kiáltás. A 12. percben Mock távoli szabadrúgását, egy perccel később pedig Adelbrecht közeli labdáját Gallina bravúros rávetéssel védi. Korányi szabadrúgását Franzl Turai elől kiüti Kalmár elé, aki pompásan fejel, de a labda kapu fölött süvít el.

Horvát kornert erőszakol ki, de a bíró ofszájdot látott. A kis Horvát szinte ellenállhatatlanul vezeti az osztrák támadásokat. Adelbrecht bombáz a kapu fölé, majd a 20. percben az első magyar kornerből Kalmár a kapu fölé fejel. A 22. percben ofszájdot fuj a bíró és Gschweidl érvénytelen gólt lő.

Turait Blum fölvágja a tizenhatoson belül. Tiszta tizenegyes lenne. A bíró gondolkodik és – kornert ítél. A magyar közönség erősen pfujolja a bírót. Egymásután két kornert ér el a nagy fölénybe kerülő magyar csapat. Óriási tumultus keletkezik Franzl kapuja előtt.

 

Tánczos kornerét Franzl alig tudja kikaparintani. Lyka remek lövését pedig fölüti a kapufára, de még idejében ment. Nagy balszerencsénk volt, hogy nem értünk el most gólt! A 30. percben Siegl nagy helyzetbe került, de hál’ Istennek lövése kapu mellé ment. A mérkőzés irama igen erős.

A következő percben Ticskát Schramsels fellöki, ismét a tizenhatoson belül. Iskolapéldája a tizenegyesnek. A bíró sípja ismét néma marad. Most osztrák ostrom következik, de a magyar védelem pompásan áll a lábán. A 42. percben Adelbrecht vérszegény lövése kapu mellé jut.

A nap lement, de a szél még zavarja a magas labdákat. Siegl lövését Gallina kibokszolja, majd Tőgel lövését menti ritka bravúrral kornerre. A 6. percben Kalmár kerül jó helyzetbe, de közeli lövését Franzl védi. A következő percben Horvát lövésszerű beadása ismét Gallináé.

A 10. percben Lyka fölvágja Horvátot, de a szabadrúgást Adelbrecht kapu mellé lövi. A 12. perben váratlan gyors magyar lefutás kornert eredményez. Utána Ticska fut le, lövése a kapu előtt surran el, Tánczos elfogja, Kalmár a kapu mellé fejel.

A magyar csapat most összeszedte magát és ritka szép játékkal támad. Turai a kapu mellé fejel, a veszélyes ellentámadást pedig Gschweidl fejezi be kapu mellé lövéssel. Ismét magyar korner, de ez is eredménytelen. Ezután Horvát lefut, Dudás másként nem menthet, hát elbuktatja. A szabadrúgást Gschweidl faultja tisztázza.

Gallina az egyedül szemberohanó Siegl lábáról szedi le a lábát. Franzl is remekel és a két kapus munkája valóságos élmény. A 23. percben az osztrákok érnek el kornert, de Smistik fejese célt téveszt. A 25. percben óriási szerencsénk van. Horvát beadása elszáll a kifutó Gallina fölött, Siegl üresen áll a kapu előtt, de pontosan a visszafutó Gallinába lövi a labdát.

Az osztrák fölény állandó. Már a levegőben lóg az osztrák gól, védelmünk azonban az utolsó pillanatban mindent ment. Erősen visszaestünk most, az osztrákok nagyon szorongatnak és meleg a helyzet. Végre egy percig mi is támadunk. Turai lövése azonban Franzlé.

A 36. percben Horvat, egy perccel később Siegl lő a kapu mellé. Minden magyar szem az órát lesi. Még 7 perc van hátra. Az időt húzzák a magyar játékosok. Gscweidl lő a kapu mellé. Még 5 perc. A 40. percben Ticska lefut, beadása Mock kezére pattan. Ticskát buktatják, tiszta tizenegyes, a bíró azonban ezt sem ítéli meg.

A magyar játékosokba az elkeseredés új lelket önt, ismét a magyar csapat támad. Franzl egymásután kénytelen védeni. Az idő múlik, mégpedig magyar támadásokkal. Még 1 perc! Még néhány rúgás és a bíró lefújja a mérkőzést. A magyar közönség lelkesen éljenzi a csapatot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A háborus államok hadi kölcsönei A háborus államok hadi kölcsönei
Az óriási lelkesedés, mely Németországban a háboru iránt...
Titkos rendőrök iskolája
Egy franczia vidéki városkában iskola nyilt meg titkos rendőrök...
Az éjjeli menedékhely orosz előadásáról Az éjjeli menedékhely orosz előadásáról
Mindenek előtt tudják Gorkijról, hogy nagy elbeszélő s...
50 százalékkal olcsóbb fabakancsot és fatalpú szandált hoz piacra a CIKTA 50 százalékkal olcsóbb fabakancsot és fatalpú szandált hoz piacra a...
A CIKTA cipőgyár további fejlesztési tervei élénken foglalkoztatják a...
A Nobel-dij nyertesei A Nobel-dij nyertesei
Az idei Nobel-dij szétosztása nemsokára meg fog történni. Az a...
A Pannonia az osztrák regatta szívesen látott vendége A Pannonia az osztrák regatta szívesen látott vendége
A Pannonia Evezős Club vezetősége a Wiener-Regatta Vereintól...
Budapest 15 km-es futóbajnoka: Király Pál Budapest 15 km-es futóbajnoka: Király Pál
Meleg verőfényes őszi nap tűzött alá vasárnap délben a szénatéri...
Kovács rekordot javítva legyőzte nagynevű görög ellenfelét Kovács rekordot javítva legyőzte nagynevű görög ellenfelét
Az MTK kétnapos nemzetközi atlétikai versenyének második napján ismét...
A tej, mint a betegek tápláléka , a tej alkotórészei A tej, mint a betegek tápláléka , a tej alkotórészei
A tej alkotórészei a tejben három-féle alakban fordulnak elő: 1. A...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98