Dtum
Login with Facebookk
1931 | Március

Magyarország – Csehszlovákia 3:3 (2:2)

Prága, március 22. – 25.000 néző. Bíró: Bauwens.

Budapesten a csehszlovák. Prágában a magyar csapatot kiáltották ki a válogatott mérkőzés favoritjául, itt sem, ott nem bíztak túlságosan a hazai csapatban. A Reggel már a múlt héten megjósolta az eldöntetlen eredményt, amely be is következett.

Megírtuk, hogy a magyar játékosok nem érték még el legjobb formájukat, ellenük szól az idegen pálya, az idegen közönség hátránya is, az eldöntetlen eredmény tehát föl fog érni a győzelemmel. Szóról-szóra így történt.

Ez a prágai 2:3 annál is inkább győzelemszámba megy, mivel a hősiesen harcoló magyar csapat legnagyobbrészt fölényben játszott.

A Spárta-pályáján a következő összeállításban indult meg a küzdelem az újonnan kiirt Európa-Kupáért:
Magyarország: Angyal – Mándl, Török – Borsányi, Kompóti, Korányi – Török, Avar, Turai, Spitz, P. Szabó.
Csehország: Planicka – Burger, Novak – Vodicka, Sympersky, Tyrpekl – Junek, Swoboda, Kannbäuser, Silny, Sokolar.

Annak ellenére, hogy éjjel és délelőtt szemezett az eső, a pálya talaja megfelelő volt. A csehek választottak kaput, úgy, hogy Turai rúgta el a labdát. Avar kiadásából P. Szabó centerezett, a cseh védelem mentett.

Ezután a csehek támadtak. Junek azonban kapásból mellé lőtt. Tyrpekl faultja miatt szabadrúgás volt a csehek ellen. Török centerét Novák ártalmatlanná tette. Mindkét csapat kezdetben idegesen játszott. A 7. percben Swoboda mellé lőtt. Török csaknem öngólt vétett.

A Novak hence miatt megítélt szabadrúgást Avar 20 méterről fölé lőtte. Ezután nagy magyar fölény alakult ki. Korányi hibáját Angyal kifutással jóvátette. A 11. percben Avar 25 méterről küldött bombájával gyönyörű gólt ér el. (1:0).

Ezután Silny a kapu mellé. Kanbäuser pedig kapufát rúgott. Török lefutását a cseh védelem nehezen tette ártalmatlanná. Mándl a cseh ellentámadást kornerra szerelte, amely veszélyes helyzetet teremtett a magyar kapu előtt, de Angyal a gólvonalon biztosan fogta a labdát.

Röviddel utána a magyar csapat jutott kornerhez. P. Szabó rúgását Planicka mesterien tette ártalmatlanná. A cseh támadás után Silny két lépésről mellé fejelt, majd újabb kavarodásban Angyal az utolsó pillanatban szedte le Silny lábáról a labdát. A csehek átmenetileg fölénybe kerültek. A 32. percben a cseh kapu előtt támadt veszélyes helyzet, Avarnak azonban nem jött jól a lábára a labda.

A következő percben Spitz ideálisan szöktette Avart, aki közelről védhetetlenül a második gólt lőtte. (2:0). A magyar iram ezután szemmel láthatóan alábbhagyott, amit a cseh csapat igyekezet kihasználni. A 35. percben Swoboda megszerezte a csehek első gólját. (2:1).

Ezután Korányi kétszer egymásután kissé erélyesen szerelte Swobodát, amiért a közönség tüntetett ellene. Sokolar veszedelmes lerohanását Mándl tette ártalmatlanná. A közönség ezután befolyásolni igyekezett a bírót. Elrontott magyar helyzet után a 48. percben Junck ügyes húzással kiegyenlített (2:2).

Cseh támadással indult a második félidő. Angyal kiütéssel mentett egy kornert. Az 5. percben Planicka mentett bravúrosan. Ezután Avar biztos helyzetben a labdába botlott. A 9. percben ismét siker koronázta a magyar támadást: Avar védhetetlen lövéssel vezetéshez juttatja a magyar csapatot. (3:2).

A 11. percben korner volt a csehek ellen s egész a 16. percig magyar fölény uralkodott a pályán. A 22. percben Swoboda egyedül megszökött és 30 méterről bombagólt lőtt a meglepett Angyal mellett. (3:3).

Utána Angyal Swoboda lábáról szedte le a labdát. Ezután nyomasztó cseh fölény alakult ki s a közönség erősen buzdította csapatát a győzelemre. A magyar csapat erősen védekezett, csak Turai és Avar maradt elől. A 28. percben Tyrpekl már másodszor erősen faultolta Turait, aki összeesett, majd két percre kiállott.

A 32. perc után ismét támadásba lendült a magyar csapat, P. Szabó lesállásai miatt azonban több szabadrúgást ítélt ellenünk a bíró. A 36. percben Swoboda 18 méteres szabadrúgása a tömörülő magyar védelemről visszapattant. A magyar támadások csak kornert eredményeztek, amelyeket a cseh védelem ártalmatlanná tett.

A 43. percben Turai kornerből, két lépésről a magasba lőtt, a labda azonban az egyik cseh játékosról újra kornerra pattant, ebből Avar a kapu fölé fejelt. A hátralévő két perc mezőnyjátékkal telt el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98