Dtum
Login with Facebookk
1931 | Október

Hitler felszólalt a nemzeti nacionalisták seregszemléjén

Berlin, október 11.
Németország nacionalistái vasárnap seregszemlét tartottak Bad Harzburgban. A seregszemlét a nemzeti szocialisták, a német nemzetiek, a Landvolk-párt tagjai gyültek össze, hogy megmutassák a német jobboldal egységét és erejét.

 

Eljöttek a demonstrációra többek között Frick volt thüringiai belügyminiszter, Schacht, a Birodalmi Bank volt elnöke, von Seeckt tábornok, a vezérkar volt főnöke. A délutáni nagygyülésen elsőnek Hugenberg titkos tanácsos szólalt föl és beszédében a kormány azonnali lemondását és a diktatórikus rendeletek visszavonulást követelte.


Fölhivta Hindenburg elnököt, hogy ruházza át a hatalmat a nacionalista frontba, mert egyedül ez mentheti meg a német népet Hitler Adolf szólalt föl ezután:
- Németországot vagy a kommunisták, vagy a nemzeti szocialisták kormányozhatják – mondotta – mert lehetetlen, hogy a birodalom fele kommunista, másik fele nemzeti szocialista legyen.


Schacht beszédében élesen támadta Brüning kancellárt, a kormány pénzügyi és valutapolitikáját, valamint a Birodalmi Bankot.


Dortmundban Severing porosz belügyminiszter egy szocialista gyülésen válaszolt a jobboldali pártok harzburgi tüntetésére. Ha a szélsőjobboldaliak tényleg belépnének a kormányba – mondotta - , ez erős próbára tenné a birodalom hitelképességét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hitler és Schact Frick Von Seect Severing
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98