Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Haj és növény

Az emberi haj szálait előszeretettel hasonítják a növényhez. Ez a hasonlat azonban sántít. Mert a növény végtelen sok, apró nedvcsatornácskán keresztül óriási gazdagságban kapja a különböző tápanyagokat az anyaföldből, ezzel szemben a haj szilárd felépítésű, kemény szarúanyagból áll, melyen keresztül semmiféle táplálócsatorna nem vezet.

Bizonyítja ezt a hajszál erősen felnagyított képe: vékony külsőbör, kéreg és a haj gerince, melynek semmiféle tápláló összeköttetése nincs az anyagképző sejtekkel. Ezért a haj egyedül és kizárólag külső ápolásra van utalva. A fényt, a szín frissességét és a haj simulékonyságát nevezzük a haj életének.

A haj növekedési képességét és a hajszál életkorát a természet korlátozza, ezt az élettartamot azonban helyes ápolással lényegesen meghosszabbíthatjuk. A hajat másképpen kell mosni, mint a vászon, vagy ruhanemű hatott fonalát. Erős zsírozás és maróhatású mosóanyagok ártalmasak. Kényes anyagának a közönséges szappanok veszélyesek.

Csak az olyan enyhe és szódamenetes hajápolószer - mint az Elida Shampoo – tisztitja kiméltesen, ugyanakkor azonban olyan alapossággal a hajat, hogy az természetes szépségét és egészségét megtartja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A haj élete A hajszál felnagyított képe
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98