Dtum
Login with Facebookk
1932 | Június

Döntetlenül végződött a Magyar Kupa döntője

Ferencváros – Hungária 1:1 (1:0)

A közönség több ízben összepofozkodott az Üllői-úti pályán. – Megismétlik a mérkőzést.

A Magyar-Kupa tizenhatodik döntőjében ezúttal először került szembe a két ősi rivális: a zöld-fehérek és a kék-fehérek csapata. A kupadöntő, amelyen mintegy tízezer főnyi közönség jelent meg, eldöntetlen maradt s így a szabályok értelmében meg fogják ismételni.

A küzdelem, amelyben az eldöntetlen eredmény megszületett, nem volt nagyvonalú játék, de helyenként izgalmas perceket hozott s nem egyszer a pályán és a nézőtéren egyaránt a régi FTC-MTK harcok viharos hangulatát idézte föl.

A mérkőzés lefolyása a következő volt:
A Ferencváros kezd s mindjárt támad is, de Kohut Toldi hosszú kiadását csak a kornervonal mögül tudja beadni. Sárosi meglepetésre Ticskának passzol, aki szépen szökteti Hirzert. Az akcióból korner lesz, ezt a hátrahúzódott Takács II. tisztázza.

Újra a Ferencváros támad, a kis Takács szépen szökteti Tánczost, de Kocsis idejében közbelép. Azután Szaniszló harcol sikerrel a zöld-fehér jobbszárny ellen. A balszárnyon csak Toldi kelt föltünést ismétlődő faultjaival, amelyeket a bíró elnéz.

A 9. perc hozza meg a mérkőzés első gólhelyzetét. Kalmár szökteti Ticskát, aki a jobbszélen lefut, beadása pont a léc alá ível. Háda ügyetlenül fogja és kiejti, de a védők még idejében tisztázzák a nehéz helyzetet. A 13. perc hozza meg a 13. kupadöntő első gólját. Wéber nyomja Toldit, a szabadrúgás Tánczoshoz kerül, aki bead, Szedlacsek balra játssza s Kohut a 6-os vonalról a sarokba lövi. (1:0).

A gól után a zöld-fehér balszárny támad veszélyesen. Toldi beadását Szabó Takács II. fejéről az utolsó pillanatban öklözi le. Most a Hungária Barátky-Hirzer - szárnyra épít föl támadást, amely Titkos mellélövésével végződik. Jó ideig eseménytelen a játék, a 23. percben Táncos lövését Szabó kornerre védi, ez az egyetlen korner, amelyet a Ferencváros a mérkőzésen elért. Lyka kezeléséért szabadrúgás a Ferencváros ellen. Hirzer lövi és Háda védi.

Aztán Ticska dolgoz ki jó helyzetet, de Barátky kézzel érinti a labdát. A 31. percben óriási gólhelyzet nyílik a zöld-fehérek kapuja előtt. Hirzer ideális helyzetet teremt, de Kalmár és Barátky elhirtelenkedik. A 33. percben újra Hirzer lendül támadásba s húszméteres „Kohut-bombája”a kapufáról vágódik vissza.

A 36. percben Lázár az előretörő Rebrót veszélytelenül akasztja a tizenhatos vonalon belül. Ártatlan rempli, de a bíró faultot fuj és – kiviszi a labdát a tizenhatos vonalra. A 38. percben Korániy tért ölelő hatalmas rúgását Szabó csak nehezen öklözi ki, közben – labda helyett – maga esik a hálóba.

Toldi szorgalmasan faultol s a 45. percben vad kíméletlenséggel gázol bele Rebróba, aki elterül a földön. A kíméletlen fault nagy izgalmakat kelt a játéktéren és a tribünön, a bíró beéri Toldi figyelmeztetésével és szabadrúgással.

Az izgalom még a szünetben sem csillapodik le s a nagytribünön parázs verekedés támad.
Lenn az öltözőben a ferencvárosi vezetők figyelmeztetik Toldit fairebb játékra és valóban, a második félidőben, amikor összekerül a Toldi-Rebró kettős, nincs semmi baj.

A második félidő kornerrel indul, Ticskát Korányi csak nehezen szerelte. A 4. percben rövid szünetet tart a bíró, mert amikor a Ferencváros tizenhatosáról büntetőt rúgat, akcióba lép a közismert sértegető kórus.

Az 5. percben a Ferencváros kerül nagy helyzetbe. Toldi a kiugrott Szabó mellett elfejeli a labdát s Kocsis a gólvonalon ment. Aztán Szedlacsek kiugrása jelent veszedelmet, de a center mellé lő. A 7. percben Barátky átadását Kalmár fölé lövi. A nagytribünön újabb pofozkodás kezdődik.

A 23. percben a Hungária kapuja előtt támad meleg helyzet, de Szabó kétszer is szépen ment öklözéssel. A következő percben újra a Hungária rúg kornert. A Hungária támadások legtöbbje Cseh II. gyönge formáján akad el, most megváltozik a csatársor formációja, Cseh II. lesz a szélső, Ticska a jobbösszekötő. Így már jobban is megy a játék.

A kék-fehérek fölénye nyomasztó s a Ferencváros szemmel láthatólag csak az eredmény megtartását ambicionálja. Barátky támadása újabb kornert hoz s már úgy látszik, hogy a Ferencváros győzelmével végződik a kupadöntő. Lent a pályaszélén a funkcionáriusok már gyülekeznek a vándordíj átadására, amikor a kék-fehérek szívós ostroma meghozza a kiegyenlítést.

A 44. percben Szedlacsek a középvonalon hendszel, a szabadrúgás Barátkyhoz ível. Barátky Kalmárhoz, Kalmár Ticskához fejel, akinek lövése bevágódik a hálóba. (1:1).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98