Dtum
Login with Facebookk
1932 | Június

A testalkatról le lehet olvasni a lelki tulajdonságokat , típusok

A fejlett izomzatú, atléta típushoz tartozókat a zömök testalkat s a jól fejlett izomzat jellemzi. Szeles vállak, mellkasuk domború, arcuk hosszúkás, keskeny, homlokuk hátrahajlik, álluk erősen fejlett. Végtagjaik rendesen rövidebbek, mint a soványaké. Testsúlyuk megfelel a testmagasságuknak.

Az ilyen testű embert a tetterő jellemzi. Ellenállhatatlan vágy sarkalja állandóan a cselekvésre. Az elért eredménnyel soha sincsenek megelégedve sem a sportpályán, sem az életben. Nagy vállalkozókedv lakozik bennük, de önzők, kíméletlenek is s habozás nélkül gázolják le versenytársukat.

Józanul, hidegen gondolkodnak, mindig saját előnyüket nézik, sokszor színészkednek és nem ügyetlenül. Csak a valóság érdekli őket. az, ami megfogható. Ha nem gyakorlati dologtól van szó, ásítani kezdenek. Nem érzelgősek, érzelmileg inkább nyersek. Bátrak és praktikusak, belepasszolnak a világba a hasadásos elmebaj veti rájuk árnyékát, éppúgy, mint a soványakra.

Közülök kerülnek ki a hódító, nagy hadvezérek, a diktátorok, a fölfedezők, a hidegen gondolkodó pénzemberek nagy vállalatok vezetői, szervezői a gyakorlati politikusok.

A harmadik csoportot a kövérek, a gömbölyűségre hajlamosak alkotják. Legjellemzőbb náluk a zsírlerakódás az arcon, a rövid nyakon és a hastájon. Válluk nem széles, mellkasuk domború, de majdnem összefolyik vastag törzzsel. A végtagok nem hosszúak, náluk, sokszor túlságosan rövidek. A haj, szakáll egyenletes növésü, arcuk rendesen piros. Gyakori náluk a teljes kopaszság.

Az ilyen embernek a lelke is olyan, mint a teste: gömbölyű. Kedélyes, jóakaratú emberek ezek, nincs meg bennük a sovány ember fájdalmas idegfeszültsége s az atléta izmú kíméletlen ereje. Szeretik a kényelmet, a jó kosztot. A sportokért nem rajonganak, még legjobban szeretnek kuglizni.

A kövérkés ember nyílt természetű. Könnyen barátkozik, szereti a társaságot. Nem hajlamos a szélsőségekre, az arany középutat keresi. A képzelgést megveti. Helyes érzéke van a realitások iránt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98