Dtum
Login with Facebookk
1932 | November

Magyarország – Németország 2:1 (1:0)

Hungária-úti pálya. – Bíró: Carrere (Olaszország)
Az idei válogatott mérkőzések valóban eddig csak arra voltak jók, hogy a közönségnek elmenjen a kedve a futballtól. Sajnos, a vasárnapi németek elleni meccs sem hozott javulást.

 

Németországból sokan jöttek Budapestre csapatuk biztatására és a németek fekete-fehér-piros zászlóikat lobogtatva helyezkedtek el a tribünökön. A közönség a sok csalódás után is elég optimista maradt, hogy jó játékot és nagy győzelmet várjon a magyar együttestől. Bizony mind a kettő elmaradt.

A kivonuló németeket meleg taps fogadja. A közönség kíváncsi, hogy melyik hord Hitler-bajuszt, de ezt csak egyik vezetőjük viseli. a németek választanak, a magyarok kezdenek és máris Déri vezet pompás támadást. A 4. percben kornert érnek el a magyarok. Jakob kapus boxolja Sárosi elé, aki kapufának lövi a labdát.

Új korner, újból Sárosi rúg, de most kapu fölé. A jó kezdés fölvillanyozza a közönséget, amely lelkesen buzdítja a csapatot. a 10. percben Korányi II. beadását a kapus kiboxolja. A német támadások ezalatt rendre ofszájdon akadnak el.

A 11. perc meghozza a magyar gólt. Auer pompásan kitör, már lövőhelyzetben van, amikor föllökik. 11-es lenne, de a labda Turai elé pattan, aki átadja Dérinek. A kis szélső nem teketóriázik, hanem olyan erővel lövi az ellenkező sarokba a labdát, hogy a német kapus meg sem mozdulhat (1:0).

A remek gól után azonban elmarad az eredményes folytatás. a 14. percben Auer szabadrúgás helyett a tisztán álló Auer elé passzol, de a center rosszul lő kapu mellé. A németek is szóhoz jutnak. Hoffmann nagyszerű helyzetbe kerül, de lövését Háda pompásan védi. A németek túl erélyesek, sokat fautolnak és gyorsabbak, mint a magyarok.

A 20. percben jobbszélsőjük hagy ki egy helyzetet. a 27 percben végre ismét Déri kap labdát. Egy-két villámgyors húzással siklik át a védelmen, de bombája elkerüli a kaput. A németek most erősen szorongatnak. Kobierski fölé lő, majd Turai lerúgja Leimberger centerhalfot, akit néhány percig a pálya mellett ápolnak. a játék teljesen ellaposodik, unalmas, úgy, hogy Salamon Béla be is kiált: - A meccset mikor kezdik?

A 33. percben Sárosi elcsúszik, alaposan megüti magát, úgy, hogy ájultan viszik az öltözőbe, öt perc múlva azonban már egészségesen visszatér. a 40. percben a németek támadnak, Lachner éles lövése a 16-oson belül magyar kézen akad meg! A németek 11-est reklamálnak, de a bíró jóakaratúan rálőtt labdának minősíti az esetet. A 43. percben Déri beadását Auer fejeli kapura, de a kapus fogja a labdát. Eredménytelen magyar kornerrel végződik a félidő.

Szünet után eleinte a magyarok támadnak. Toldi gyönge fejesét és Auer lövését védi a kapus. Egyre jobban kirínak a magyar hibák és a németek mindig szebb akciókat vezetnek. a 10. percben nagy magyar helyzet marad ki. Toldi nagyszerű helyzetben rosszul rúg és a kapus kiüti a labdát – éppen Déri elé, akinek lecsúszik a lábáról a labda.

Az ellenkező oldalon Korányi II. még visszahozhatná, de kapu mögé rúgja. A belső trió, különösen Turai mindent ront és a közönség hiába kiabálja, hogy Dérinek adjanak labdát, Toldi és Turai megfeledkeznek róla. a mezőnyben most már jobbak a németek, akik sorra készítik elő a helyzeteket, e szerencsére elrontják valamennyit. a magyar csatársor kínlódik és a közönség kifütyüli a csapatot!

A régen esedékes német gól a 32. percben esik. Lachner kitör, magára vonja a védelmet és a tisztán álló Maliknak adja a labdát. A német center közelről ki is egyenlít (1:1). De nem sokáig örülhetnek a gólnak a németek, mert három perc múlva a 16-oson Turai elé pattan a labda, a németek hagyják lőni és Turai bombagóllal megszerzi újból a vezetést (2:1).

A németek nagy fölénybe kerülnek. Hoffmann nagyszerű lövését Háda ritka bravúrral védi. A 40 percben Lachner egész közelről nagy helyzetből lő, Háda kiüti a labdát, Lachner most laposan gurít, a labda már Háda hasa alatt gurul befelé, de a szemfüles Bíró még a vonalon elcsípi és általános megkönnyebbülésre fölszabadit. Német támadásokkal ér véget a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98