Dtum
Login with Facebookk
1932 | Szeptember

Kotta a ruhán, monogram a cipőn, tollboa a tollmuff és piros, piros, piros az uj őszi divat

Valamikor régen, boldog békeidők esztendeiben imbolygó kalapok, cilinderes gavallérok idejében a dáma az első őszi fuvallatra előszedte tollboáját és magasnyaku, darázsdereku ruhájára kerítette.
És 1932 szeptemberének közepén, tul minden bubiságon, flapperságon, pizsamásságon, előkerül ujra a lenge tollboa.

Talán megunták a nők, vagy még inkább a férfiak az utóbbi évek nő divatjának tulságos „rachlich”-ságát, avagy belefáradtunk az elérhetetlen kékrókák kergetésébe és jobban megfelel a mai helyzetnek a struccal anyagilag és erkölcsileg közelebbi kapcsolatba jutni. Mindenesetre
nagy tolldivat elé nézünk és meg lehetünk elégedve, ha csak tollas kalapunkat fujdogálja majd a szél, tollmuffunk ad védelmet az őszi viharok ellen és nem kell, ha majd bekövetkezik a báli szezon, toll- legyezővel palástolni dekoltázsunkat. Mert bizony Poiret meter, a dekoltázsok királya (így nevezték valaha), jókor tűnt el a színről, ugyanis szakítva a hagyománnyal, a a dekoltázs „tulsulyát” a hátra fektette és példaképe a nyári hát nélküli pyjama vagy fürdőtrikó.

Ez a változás nem Páris számlájára írandó, hanem- Amerikáéra! Mert az Ujvilág már nagyon megirigyelte Páris hegemóniáját a divat terén és bizony versenyzik is vele. Persze a maga módja szerint! A hőhullám hazájából színhullámok kelnek utra.

Nyáron a fehér- láz dühöngött az Egyesült Államokban, most megérkezett a vörös hullám.
Newyorkban pirosban dolgoznak, táncolnak, autóznak, áznak és napoznak. Nálunk is, ugylátszik, a piros egész télen át favorit marad. A ciklámentől a henna- színig, a fuksziától a bordóig minden árnyalat divatos lesz! Különben is a színek tele elé nézünk. A mintáknak kissé lealkonyodott! Immunissá tette az asszonyokat a nyári pettyjárvány.

A vörös mellett a tearózsaszín, a barnával erősen konkurráló szürke várják a mégis elkerülhetetlen fekete divat eljöttét.

A fekete azonban az idén majdnem mindig más, vidám színnel párosítva jelentkezik. Általában a színek összepárosítása, különböző anyagok egy anyaggá való összedolgozása szinte lovagkori stil-ruha - arányokban divatos. Sötét szövetruhákat világos szőrmeujjakkal, világos ruhákat sötét bársony részekkel sokat látunk majd.

Kedves uj ötlete támadt ennek az összedolgozó divatnak: a ruhákra applikált kották, mint ornamens! És most már a semmit leplezni nem akaró 1932-es asszony, aki keresztnevének első betűjét nem zsebkendője sarkán és fehérneműjén viseli, hanem - cipőjén, retiküljén, sapkáján, kedvenc emlékét jelentő melódiáját nem szívébe vési, hanem szabónőjével ruhája kihajtókájára hímezteti.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szalmakalap, amely elől, illetőleg oldalról felhajtott. A tollak világposabb színűek, mint a kalap Tavaszi kalapujdonságok. Magas formáju, arany csipkékkel és strucctollakkal díszítve Turbánalakú kalap, amelyet szalagok és tollak díszítenek. Ezeket a díszeket egy lelógó forgó tartja össze Florentini szalmakalap árnyalt strucctollal A szürkésbarna nemezkalapot magas strucctolltűzék díszíti Útikalap túzoktollal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A spanyol király trónralépéséről A spanyol király trónralépéséről
Ez év május 17-én lett tizenhatéves Európa legfiatalabb uralkodója,...
Herczeg Ferencz házassága Herczeg Ferencz házassága
Az irodalom minden barátja örvendeni szokott kedvelt íróinak...
Magyar posztimpresszionisták Magyar posztimpresszionisták
Egymással vetélkedve, majdnem egy időben két kiállítás nyilt meg,...
A Jupiter, mint leendő föld A Jupiter, mint leendő föld
Amint a földön minden él, keletkezik, növekszik s aztán elpusztul,...
Szabadon és tényszerűen a költségvetésről Szabadon és tényszerűen a költségvetésről
Nem nagy dolog. Költségvetési vitája lesz a magyar parlamentnek....
800.000 holdon indul meg a kisgazdák és nincstelenek földhözjuttatása 800.000 holdon indul meg a kisgazdák és nincstelenek...
Imrédy Béla kaposvári beszédének a földreformra vonatkozó...
Éjszakai kocsikorzó az Andrássy-uton Éjszakai kocsikorzó az Andrássy-uton
A régi időszámitás szerint pontban 12 órakor éjjel felvonultam...
Divatba jöttek a diétás tanfolyamok Divatba jöttek a diétás tanfolyamok
Pontosan vasárnap volt két esztendeje annak, hogy az első...
Kilenc autós bandita két nap alatt hét betörést követett le Szegeden Kilenc autós bandita két nap alatt hét betörést követett le Szegeden...
Szombaton és vasárnap Szegeden és környékén egész sor vakmerő...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98