Dtum
Login with Facebookk
1932 | Szeptember

Nyolcvan percig tíz emberrel játszott a Kispest

Ferencváros – Kispest 8:0 (4:0)

Kispest. – 3000 néző. – Bíró: Gombos.
A Ferencváros minden megerőltetés nélkül szerezte meg a hatalmas győzelmet. A kispest súlyos vereségét azonban menti, hogy Rozgonyinak az első félidő tizedik percében kiújult a sérülése, úgy, hogy a Kispest attól kezdve tíz emberrel játszotta végig a mérkőzést. Kétségtelen, hogy a Ferencváros a teljes Kispesti csapat ellen is megnyerte volna a mérkőzést, annak ellenére, hogy a bajnokcsapat még nincs a legjobb formában.

Háda, a „tékozló fiú” a rossz kispesti csatársor jóvoltából nem mutathatta meg képességeit. Takács I.-et nagyon könnyű kijátszani. Korányi ellenben pompásan játszott, gyorsasága nem újdonság, helyezkedési érzéke pedig örvendetesen javul.

A födözetsor ezúttal nem nyújtotta szokásos jó játékát, különösen Lyka hibázott sokat. A csatársor legjobbja Kohut volt, aki nemcsak nagyszerű lövéseivel, de okos játékával is kitűnt Tánczos meglepően gyönge volt, míg a belsők közül Toldi mutatott a legtöbbet.

A Kispestben csak Konyor kitűnő halfjátéka és Steiner érdemel dicsrétet, annál kevésbé Dénes, aki állandó pózolásával nem kis mértékben segítette hozzá a zöld-fehéreket a közel két számjegyű győzelemhez.

A Ferencváros kezd, óriási ostromot indít a kispesti kapu ellen, amelyet csak a szerencse ment meg három ízben is a góltól. A 2. percben Szepes és Konyor egyszerre ugranak meg a két Fradi bekktől, egészen a kapuig nyomulnak, de Szepes kapu mellé lövi a mérkőzés legnagyobb helyzetét. A 4. percben Kohut lövését Dénes korner árán menti, a sarokrúgásból Toldi sarkos gólt fejel (1:0).

Szenes kerül kitűnő helyzetbe, de sokáig vár a lövéssel és oda az újabb remek helyzet. a 9. percben eredménytelen zöld-fehér korner után Takács II. erős lövése száll a kapu mellé. a következő percben Rozgonyinak egy erős rúgás után kiújul a sérülése és végleg elhagyja a pályát. Keresztes lesz a bekk, Konyor a balhalf. Lázár 20 méterről gyönyörű lövést irányit a kapura.

Dénes véd, Steiner könnyen elfut Takács I. mellett és közelről fölé lő. Tetszetős Toldi– Takács II.–Turai – támadás után a center két lépésről lanyhán kapu mellé gurít. Steiner ismét tisztára játssza magát, lövése azonban most sem találja el a kaput. A 30. percben Toldi a könnyelműsködő Lakytól elveszi a labdát és pompás gólt lő. (2:0).

A 37. percben Tánczos gólhelyzetbe kerül, de a biztonság kedvéért Takács II.-höz passzol, akinek gyönge lövése a jobb sarokba gurul (3:0). Toldi fordulásos lövését Dénes szépen fogja. Négy perccel a félidő befejezése előtt Tánczos beadása átszáll Kohuthoz, aki fölugorva, páros lábas lövéssel megszerzi a mérkőzés legszebb gólját (4:0).

Tánczos lövését Dénes ügyetlenül kiejti, de nincs közelben Fradi csatár. Turai 20 méteres szabadrúgása a második félidő első eseménye, amely a kapufáról pattan vissza Toldi elé, aki azonban kapu fölé lő. Szabó Steiner beadását, Korányitól szorongatva, két lépésről mellé lövi. Két eredménytelen Ferencváros-korner után a 20. percben Takács II. gyönge gurulós lövését Dénes pózolva akarja elfogni és így a labda a kapus hasa alatt a hálóba vánszorog (5:0).

A Ferencváros látszólag félgőzzel játszik, de így is nagy fölényben van. Egymásután három korner jelzi a nagy fölényt. Szepes lövését Háda könnyen védi. A 28. percben Toldi fejesét Dénes elnézi (6:0). Két perc múlva Lázár erős lövése Laky fején irányt változtat és a hálóba perdül (7:0).

Toldi lövését Dénes védi, majd a 36. percben Takács II. kiugrik a bekkek között és beállítja a végeredményt (8:0). a kispest Steiner offszájdgóljával válaszol. Közvetlenül a befejezés előtt Takács II. a szabadrúgást Kohuthoz passzolja, a szélső lő, Dénes kiejti az erős labdát. Toldi rajta van, lövése azonban a kapufáról vágódik a mezőnybe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A chilei főkonzul autója vasárnap éjszaka elgázolt egy tortaszállító triciklit A chilei főkonzul autója vasárnap éjszaka elgázolt egy tortaszállító...
A városi házak irányából a város felé haladt a Wiesinger tortagyár...
A választójogi reformjavaslat és egyéb problémák A választójogi reformjavaslat és egyéb problémák
Karácsony táján, ujév előtt rendszerint szünetel a politika. Ilyenkor...
Lotte Sybill elmondja Bachruch Albin eltünésének körülményeit Lotte Sybill elmondja Bachruch Albin eltünésének körülményeit
Az elmúlt hét erős hullámzású eseményei között is kiemelkedett az a...
Jó üzlet az autó Jó üzlet az autó
A fővárosban ujabban szinte rohamosan szaporodik az automobilok...
Talajoltás Talajoltás
A talajnak baktériumokkal való beoltása (röviden...
Végnélküli vámügyek Végnélküli vámügyek
Sok szerencsénk az oly soká áhitott önálló magyar vámterülettel...
A Röntgen-sugarak számára minden átlátszó A Röntgen-sugarak számára minden átlátszó
A természet titkainak, csodáinak a megismerésében nagyot haladt az a...
Választási proklamáczió Pompéjiben Választási proklamáczió Pompéjiben
Az utóbbi időben fokozott erővel dolgoznak Pompéjiben, hogy a Vezuv...
Gazdaszékek felállítása Gazdaszékek felállítása
A földművelésügyi közigazgatás decentralizálására már régóta szükség...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98