Dtum
Login with Facebookk
1932 | Szeptember

Nyolcvan percig tíz emberrel játszott a Kispest

Ferencváros – Kispest 8:0 (4:0)

Kispest. – 3000 néző. – Bíró: Gombos.
A Ferencváros minden megerőltetés nélkül szerezte meg a hatalmas győzelmet. A kispest súlyos vereségét azonban menti, hogy Rozgonyinak az első félidő tizedik percében kiújult a sérülése, úgy, hogy a Kispest attól kezdve tíz emberrel játszotta végig a mérkőzést. Kétségtelen, hogy a Ferencváros a teljes Kispesti csapat ellen is megnyerte volna a mérkőzést, annak ellenére, hogy a bajnokcsapat még nincs a legjobb formában.

Háda, a „tékozló fiú” a rossz kispesti csatársor jóvoltából nem mutathatta meg képességeit. Takács I.-et nagyon könnyű kijátszani. Korányi ellenben pompásan játszott, gyorsasága nem újdonság, helyezkedési érzéke pedig örvendetesen javul.

A födözetsor ezúttal nem nyújtotta szokásos jó játékát, különösen Lyka hibázott sokat. A csatársor legjobbja Kohut volt, aki nemcsak nagyszerű lövéseivel, de okos játékával is kitűnt Tánczos meglepően gyönge volt, míg a belsők közül Toldi mutatott a legtöbbet.

A Kispestben csak Konyor kitűnő halfjátéka és Steiner érdemel dicsrétet, annál kevésbé Dénes, aki állandó pózolásával nem kis mértékben segítette hozzá a zöld-fehéreket a közel két számjegyű győzelemhez.

A Ferencváros kezd, óriási ostromot indít a kispesti kapu ellen, amelyet csak a szerencse ment meg három ízben is a góltól. A 2. percben Szepes és Konyor egyszerre ugranak meg a két Fradi bekktől, egészen a kapuig nyomulnak, de Szepes kapu mellé lövi a mérkőzés legnagyobb helyzetét. A 4. percben Kohut lövését Dénes korner árán menti, a sarokrúgásból Toldi sarkos gólt fejel (1:0).

Szenes kerül kitűnő helyzetbe, de sokáig vár a lövéssel és oda az újabb remek helyzet. a 9. percben eredménytelen zöld-fehér korner után Takács II. erős lövése száll a kapu mellé. a következő percben Rozgonyinak egy erős rúgás után kiújul a sérülése és végleg elhagyja a pályát. Keresztes lesz a bekk, Konyor a balhalf. Lázár 20 méterről gyönyörű lövést irányit a kapura.

Dénes véd, Steiner könnyen elfut Takács I. mellett és közelről fölé lő. Tetszetős Toldi– Takács II.–Turai – támadás után a center két lépésről lanyhán kapu mellé gurít. Steiner ismét tisztára játssza magát, lövése azonban most sem találja el a kaput. A 30. percben Toldi a könnyelműsködő Lakytól elveszi a labdát és pompás gólt lő. (2:0).

A 37. percben Tánczos gólhelyzetbe kerül, de a biztonság kedvéért Takács II.-höz passzol, akinek gyönge lövése a jobb sarokba gurul (3:0). Toldi fordulásos lövését Dénes szépen fogja. Négy perccel a félidő befejezése előtt Tánczos beadása átszáll Kohuthoz, aki fölugorva, páros lábas lövéssel megszerzi a mérkőzés legszebb gólját (4:0).

Tánczos lövését Dénes ügyetlenül kiejti, de nincs közelben Fradi csatár. Turai 20 méteres szabadrúgása a második félidő első eseménye, amely a kapufáról pattan vissza Toldi elé, aki azonban kapu fölé lő. Szabó Steiner beadását, Korányitól szorongatva, két lépésről mellé lövi. Két eredménytelen Ferencváros-korner után a 20. percben Takács II. gyönge gurulós lövését Dénes pózolva akarja elfogni és így a labda a kapus hasa alatt a hálóba vánszorog (5:0).

A Ferencváros látszólag félgőzzel játszik, de így is nagy fölényben van. Egymásután három korner jelzi a nagy fölényt. Szepes lövését Háda könnyen védi. A 28. percben Toldi fejesét Dénes elnézi (6:0). Két perc múlva Lázár erős lövése Laky fején irányt változtat és a hálóba perdül (7:0).

Toldi lövését Dénes védi, majd a 36. percben Takács II. kiugrik a bekkek között és beállítja a végeredményt (8:0). a kispest Steiner offszájdgóljával válaszol. Közvetlenül a befejezés előtt Takács II. a szabadrúgást Kohuthoz passzolja, a szélső lő, Dénes kiejti az erős labdát. Toldi rajta van, lövése azonban a kapufáról vágódik a mezőnybe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98