Dtum
Login with Facebookk
1933 | Április

Nincs egyetlen ország sem, amely a hitleri hatalmat növelni merné

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a revizió teljesen a háttérbe szorult. Németország javára e percben nem lehet revideálni a békeszerződéseket, de más állam Magyarország, Olaszország javára, miért nem?


Miért nem, ha ez a revizió az antigermán blok magva lehet, ha ezen a réven immunizálni lehet a robbanóerőt, amelyet a hitlerizmus képvisel?


Az európai politikának igen érdekes fejezete kezdődött húsvétkor az örök városban. A szerep, amely Ausztriának jut ebben a fejezetben, már ismeretes. Olasz politikusok nem titkolják, hogy Mussolini félre nem érthető módon adta tudtára úgy Dollfussnak, mint Göhringnek, hogy Itália, ha kell fegyverrel megvédi Ausztria önállóságát.


London, április 17.
A békeszerződések revizóját szükségesnek valló angol politikai köröket az a kérdés foglalkoztatja, lehetséges-e egyáltalán területi módosításokról beszélni addig, amíg Németországban a nemzeti szocialisták vannak uralmon?

 

Erről az egyébként óvatos és meggondolt „Times” A következőket írja:
„Teljességgel ki van zárva, hogy Németországnak, amíg mai kormánya vezeti, nemnémet lakosságot, akár Európában, akár Afrikában alá lehessen rendelni. Bár a szerződések reviziójának előkészítése ajánlatos, ennek az előkészítésnek a rendes diplomácia úton és a Népszövetség keretében kell megtörténnie. A német kormány hibája, hogy bizonyos halasztás e kérdésben most már kívánatosnak látszik”.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98