Dtum
Login with Facebookk
1933 | Április

A berlini tornát a WAC nyerte a Ferencváros ellen

A Ferencváros húsvét második napján elvérzett a bécsi WAC ellen, pedig a mérkőzés a kezében volt, mert már 3:1-re vezetett. A bécsi csapat túl erélyes játékmodorát nem akarta átvenni a Ferencváros és így kénytelen volt a mérkőzéssel együtt a tornagyőzelmet is átengedni.

Ferencváros – Minerva 5:1 (2:1)

Húsvét vasárnapján a Ferencváros értékes győzelmet aratott a Minerva ellen Berlinben. A Ferencváros Sárosi helyén Turayval, a centerben Székellyel állt fel tehát úgy, ahogy Prágában a Slávia elleni győzelmét kiharcolta. A mérkőzés bajt jóslóan indult, mert a vezető gólt a berlini Minerva érte el Ivankovics révén a 20. percben.

Nem sokáig tartott azonban a berliniek öröme, mert a Ferencváros szívvel küzdő csapata rákapcsolt és Takács II. góljával, nemhogy csak kiegyenlített, hanem Toldi hatalmas góljával még vezetéshez jutott az első félidőben. A második félidőben aztán már zökkenő nélkül működött a Ferencváros gépezet.

A berliniek a Ferencváros nyomása alatt teljesen felőrlődtek. Az 5. percben Laky, a 10. percben Székely és a 30 percben újból Toldi rúgott gólt a Minerva hálójába. A Ferencváros teljesen uralta a mezőnyt, úgyhogy a vége felé már le is fékezett.

A bécsi WAC a berlini Hertha ellen játszott és 2:0-s félidő után 3:1-re győzött. Így aztán a húsvéthétfői döntőbe a két vendégcsapat a Ferencváros és a WAC került.

WAC – Ferencváros 4:3 (3:2)

Húsvéthétfőn a Ferencváros a bécsi WAC-val került szembe. A küzdelem a Ferencváros vereségével végződött ugyan, de a magyar bajnokcsapat mindvégig szebben játszott mint ellenfele és csak azért hagyta el vereséggel a pályát, mert nem akarta ellenfele kemény játékmodorát átvenni.

A mérkőzést a Hertha-pályán játszották 20.000 főnyi közönség előtt. A vezető gólt a 12. percben a WAC érte el Müller lövéséből, de 5 perc múlva Toldi már egyenlített. A második magyar gólt Takács II. lőtte a 26. percben, miután ügyesen kijátszotta Sestát, a bécsi válogatott egyik legkitűnőbb védőjátékosát. A 28. percben Toldi a Ferencváros harmadik gólját lőtte és a WAC szünetig csupán szépíteni tudott a 32. percben Cisar révén.

A második félidőben a bécsiek durva játékba fogtak,míg a Ferencváros mindvégig változatlanul szokott fair játékát folytatta. A 15. percben Hiltl egyenlített, sőt 5 perc múlva Braun, a bécsiek balösszekötője megszerezte a vezetést is a WAC részére, mely ezután a védelembe tömörült és a Ferencváros kitűnően fölépített támadásai ellenére is szerencséjével gól nélkül kihúzta a játékidő hátralévő részét.

A magyar bajnokcsapat játéka, a vereség ellenére is nagyon tetszett a berlini közönségnek, amely benne látta a Minerva tornájának erkölcsi győztesét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98