Dtum
Login with Facebookk
1933 | Szeptember

Unalmas derbyn az Újpest biztosan verte a Hungáriát

Újpest – Hungária 3:0 (1:0)

 

Újpesti stadion. – 9000 néző – Bíró Gerő.
A derbyhangulat már a berlini téri villamosmegállónál kezdődik. Tömegesen kínálják a jegyeiket az üzérek:
- Nem kell tolongani a pénztárnál, nem kell összegyűrnie a ruháját, nálam a pénztári árban vehet jegyet…

Hosszú autósor robog végig a Váci úton. A villamosok zsúfoltak. Mindenki, még a kalauz is, a meccsről beszél. A derby forró hangulata tölti be a levegőt. Pedig a mérkőzés egyáltalában nem érdemelte meg ezt a nagy felvonulást. Unalmas, nívótlan meccsnek volt szemtanúja a mintegy tízezer néző.

Különösen a Hungária szereplése volt kiábrándító. A csapat minden része alatta maradt ellenfelének és hiányzott a lelkesedés is. Az Újpest csapata sem volt kifogástalan. A mérkőzést azonban így is megérdemelten nyerte. Védelme sziklaszilárdan állott.

A fedezetsor és egyben a mezőny legjobb játékosa Szűcs volt, aki Kalmárral szemben is fölényesen játszott. Szalai nem sokkal maradt mögötte. Sáros megbízható volt. A csatársorban Pusztai, de különösen P. Szabó játéka érdemel dicséretet.

A Hungáriában a védelem biztos kezdés után feltűnően visszaesett. A vereség főként ennek a számlájára írandó. Ugyanilyen sorsra jutott jó kezdés után a fedezetsor is, amelyből Kalmár sem tudott kiemelkedni.

A csatársorban csak Dudás igyekezett, a többiek mintha csak ebédutáni álmukat aludták volna. A bíró nem követett el jelentékenyebb hibát. Bosszantó volt a labdaszedőgyerekek viselkedése. Nem sportszerű dolog, hogy csak hossza, szemmel látható huzavona után adják vissza a hozzájuk került labdát.

Kocsis és Avar sorsol. A szerencse a kék-fehéreknek kedvez és az Újpest nappal szemben játszik az első félidőben. A Hungária nagyon veszélyesen kezd. Kalmár kiugratja Cseht, de Sternberg szerel. Az Újpest Avar támadásával válaszol. Egyelőre a Hungária látszik veszélyesnek.

A 7-ik percben Sternberg csak korner után szerelheti Szegőt, a beadást Horn ismét kornerre üti. Ebből Sebes előreadott labdáját Dudás hajszálnyira fejeli a kapu fölé. Turai szökteti Ticskát, aki nagyon elfut Sternberg mellett, beadása tisztán találja Turait a center hatalmas erejű lövése azonban a léc mellett süvít el.

A 14-ik percben Kiss P. Szabó biztos gólnak látszó lövésébe az utolsó pillanatban beleteszi a lábát és így korner árán megmenekül a Hungária-kapu. Veszélyes újpesti támadást Kocsis akaszt meg. Jávort, az újpesti centert egy labda gyomron találja. Két percig tart, amíg eszméletre tér. Az Újpest a 20-ik percben lövi első gólját. Kiss „lyukat rúg”, a résen lévő Pusztai elcsípi a labdát, Jávor elé gurít, aki védhetetlenül lő a hálóba (1:0).

A Hungária veszélyes támadásokkal válaszol a gólra. Sarokrúgást ért el. Dudás azonban hatalmas gólhelyzetben a labda mellé rúg. Hullámzó játék alakul ki. Ticska beadását Turai a kapu fölé lövi. Gólt ígérő újpesti támadást a tömörülő Hungária-védelem. Hárít el. A 30-ik percben ismét a Hungária jut kornerhez. Kalmár éles fejesét Horn pompás rávetéssel keríti hatalmába.

A következő Hungária kornernél Sebes előreadott labdáját Turai a kapu mellé lövi. A kék-fehér center újabb, váratlan, erős lövését Horn ölbe kapja. A 40-ik percben hajszálon múlik az egyenlítés. Hungária-kornerből Magyar Csehnek továbbítja a labdát. A jobbösszekötő fejese azonban a kapu mellé gurul. Nagy helyzet volt!

Avar a fejelő Turai alá fekszik, aki elesik, és nagyon megüti magát, úgyhogy élesztgetni kell. Az ezért járó szabadrúgást Sebes élesen lövi a kapu fölé. Még el sem helyezkedik a közönség, mikor megkezdődik a második félidő. A 2-ik percben P. Szabó beadását Jávor okosan átlépi, a jól érkező Avar védhetetlenül belövi a második gólt (2:0)

Két eredménytelen Hungária korner következik. Az újpesti kapu azonban bevehetetlennek bizonyul. A játék irányítását azután teljesen az Újpest veszi át. A Hungária megzavarodottan játszik. Az sem segít, hogy Cseh és Turai helyet cserél. A 20-ik percben kapuelőtti kavarodásból Avartól Pusztai elé perdül a labda, aki senkitől sem zavarva, nyugodtan lövi a labdát a kapuba (3:0).

A Hungária teljesen megadja magát a sorsának. Sáros távoli, de erős lövését Ujvári könnyen védi. P. Szabó fölényesen elszalad Kocsis mellett, egyedül Ujvárival áll szemben, de gyöngén lő és így a kapus könnyen keríti hatalmába a labdát. Két eredménytelen lila-fehér sarokrúgás után csak néhány percre szabadul fel a Hungária kapuja.

Ekkor sikerül kornert érniök, de Horn fölényesen hárítja el Magyar lövését. Csak szerencsén múlik, hogy két perccel a befejezés előtt a Hungária nem kap újabb gólt. Avar bombalövése a belső kapufáról pattan Jávor elé, aki a visszapattanó labdát a földön fekvő Ujvárihoz lövi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Egy képviselő gyilkosainak felmentése
Nagy-Kikindán január 5-ikén két szerb paraszt Sibul Miaden és György...
Oroszok és nők Oroszok és nők
Felsőmagyarországból hogy kivertük az oroszokat, sok pesti nő a híres...
Lucifer egyik segédje Lucifer egyik segédje
Pár héttel ezelőtt nagyon sajátságos és szokatlan tárgyalás...
Görkorcsolyák Görkorcsolyák
Ilyen négykerekű görkorcsolyákat használnak most Berlinben nemcsak...
Bemutók az Operaházban Bemutók az Operaházban
Csajkovszky Péternek, akit az oroszok Beethovenjének is neveznek, nem...
Botrány a reichsrath-ban Botrány a reichsrath-ban
Az osztrák politikai viszonyok ismét kedvezőtlenebbé fordultak s e...
Képzőművészeti szemle Képzőművészeti szemle
Az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat őszi tárlatának keretében...
Nótás és Nagy Béla a BRE-be lépett! Nótás és Nagy Béla a BRE-be lépett!
Érdekes átigazolási hírek a kerékpárosoknál Kerékpáros átigazolások...
Francia rajzok Francia rajzok
A Szépművészeti Múzeum grafikai osztálya ismét nagyszerű kiállítással...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98