Dtum
Login with Facebookk
1934 | Április

Magyarország – Bulgária 4:1 (1:0)

Gyenge játékkal is legyőztük a bolgárokat

Alig nyolcezer néző jött ki a Hungária úti sporttelepre a bolgár-magyar mérkőzés megtekintésére. A magyar válogatottak első garnitúrája Prágában a csehekkel mérkőzött és ezalatt a második garnitúra a zölddresszes, szimpatikus, keménykötésű bolgárokkal játszotta le a világbajnoki selejtező mérkőzést.

A bolgár és a magyar himnusz intonálása után nagy iramban kezdődött a mérkőzés és úgy látszott, hogy a magyar válogatott könnyen győzi le a technikailag még nem eléggé csiszolt bolgárokat. Egymást követő magyar támadások után a 10-ik percben Cseh „dopplerral” továbbítja a labdát a balszélre P. Szabóhoz, aki lefutott, középre kanyarodott és védhetetlenül a kapu felső részébe vágta a labdát.

Az első félidőben nem esett több magyar gól és hogy a bolgárok nem értek el gólt, az nemcsak a magyar védelmen, hanem a bolgárok balszerencséjén múlott. Villámgyors akciókkal törtek előre a bolgárok és a magyar labdákkal támadó csatárokat legtöbbször Mándl vagy Lyka akasztotta meg, míg Kiss hibáival veszélyes helyzetet teremtett a magyar kapu előtt.

Kínos volt nézni a magyar csatársor ellentámadásait. P. Szabó állandóan hasra vágódott a zöld füvön. Avar pedig egymásután rontotta el a legjobb helyzeteket. A tribünről nem a szokásos biztatás, hanem gúnyos megjegyzések morajlottak a játéktérre.

Az egyik bolgár támadásnál Garovszky a kezére esett, úgy hogy negyedóráig, amíg Gabrovszkyt bekötözték, csak tíz emberrel küzdöttek a bolgárok és ezalatt majdnem gólt lőttek. Az első félidő után a közönség füttykoncerttel tüntetett a léleknélküli, rendkívül gyengén játszó válogatottak ellen.

A második félidőben a magyar csapat változatlan összeállításban játszik tovább. A csatársor egymásután vezeti a támadásokat a bolgár kapu ellen, de a befejezésnél hiányzik a kellő higgadtság és ötlet.

A bolgár hátvédek jól rombolnak, kapusuk egyszer ügyesen, másszor szerencsével ment. A 14. percben szabadrúgásból P. Szabóhoz kerül a labda, aki lerázza magáról fedezetét és a szembenálló hátvédet és 14 méteres lapos lövéssel az ellenkező sarokba helyezi a labdát (2:0).

Középkezdés után Szabó szépen hárítja el a bolgár balszárny támadását. A 16. percben újabb magyar gól esik, Mistaloff rövid felszabadító rúgását Avar fogja akinek beadása Cseh lábáról Solty elé pereg, s a center közeli éles magas lövése a kapus kezét érve jut a hálóba (3:0).

A bolgárok alig kezdenek újra, a magyar védelem meginog és Lozanoff közelről védhető gólt rúg (3:1). A gól után újabb bolgár támadás következik, amikor is Peseff a felugró Szabót meglöki, aki összeesik.

Fél percig szünetel a játék, majd Szabó sántikálva kiáll és helyette Juhász lesz a kapus. Kapkodó magyar támadások után a 27. percben P. Szabó fejesét Maznikoff kornerre hárítja.
Tamássy sarokrúgásából Solty lapos lövéssel beállítja, a végeredményt (4:1).

Most váltakozó támadások következnek, mindkét részről kihagyott gólhelyzeteket. Az utolsó percekben a magyarok erősen rohamoznak, de újabb gólt már nem tudnak elérni, sőt majdnem mi kapunk gólt a 44. percben, amikor is Peseff bombalövése a kapufa éléről vágódik le a gólvonalra, majd onnan visszajut a mezőnybe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Súlyos zavargások Zágrábban Súlyos zavargások Zágrábban
Zágrábban márcz. 27-ikén este már nagyobb véres tüntetések folytak...
A Láthatatlan Vendég estélye A Láthatatlan Vendég estélye
Az elmúlt hét péntekén tartották meg az Országház kupolacsarnokában...
A budapesti Pasteur-kórház A budapesti Pasteur-kórház
A magyar fővárosban régóta működik már a Pasteur-intézet, dr. Högyes...
A gép-görl A gép-görl
G. B. Shaw amerikai körútja alkalmával megtekintette az egyik...
Pongyolaság mint eszmény Pongyolaság mint eszmény
Thurzó Gábor a Vigiliában irt cikkében, nagyon rosszallja, hogy a...
Egy magyar nyelvtudós halálára Egy magyar nyelvtudós halálára
Oly észrevétlenül tűnt el az élők sorából Kertén Manó, mint amily...
Boom, vagy egy nagyváros, amely idejében megfordult Boom, vagy egy nagyváros, amely idejében megfordult
Newyork vezetett két teljes esztendeig a tőzsdei forgalomban; soha,...
Spanyol bikaviadal Budapesten Spanyol bikaviadal Budapesten
Nagyon kedvelt nemzeti mulatsága a spanyolnak a bikaviadal. E czélra...
Las-Torres veresége Las-Torres veresége
Las-Torres veresége volt a MAFC fiumei versenyének szenzációja. Az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98