Dtum
Login with Facebookk
1934 | Április

Magyarország – Bulgária 4:1 (1:0)

Gyenge játékkal is legyőztük a bolgárokat

Alig nyolcezer néző jött ki a Hungária úti sporttelepre a bolgár-magyar mérkőzés megtekintésére. A magyar válogatottak első garnitúrája Prágában a csehekkel mérkőzött és ezalatt a második garnitúra a zölddresszes, szimpatikus, keménykötésű bolgárokkal játszotta le a világbajnoki selejtező mérkőzést.

A bolgár és a magyar himnusz intonálása után nagy iramban kezdődött a mérkőzés és úgy látszott, hogy a magyar válogatott könnyen győzi le a technikailag még nem eléggé csiszolt bolgárokat. Egymást követő magyar támadások után a 10-ik percben Cseh „dopplerral” továbbítja a labdát a balszélre P. Szabóhoz, aki lefutott, középre kanyarodott és védhetetlenül a kapu felső részébe vágta a labdát.

Az első félidőben nem esett több magyar gól és hogy a bolgárok nem értek el gólt, az nemcsak a magyar védelmen, hanem a bolgárok balszerencséjén múlott. Villámgyors akciókkal törtek előre a bolgárok és a magyar labdákkal támadó csatárokat legtöbbször Mándl vagy Lyka akasztotta meg, míg Kiss hibáival veszélyes helyzetet teremtett a magyar kapu előtt.

Kínos volt nézni a magyar csatársor ellentámadásait. P. Szabó állandóan hasra vágódott a zöld füvön. Avar pedig egymásután rontotta el a legjobb helyzeteket. A tribünről nem a szokásos biztatás, hanem gúnyos megjegyzések morajlottak a játéktérre.

Az egyik bolgár támadásnál Garovszky a kezére esett, úgy hogy negyedóráig, amíg Gabrovszkyt bekötözték, csak tíz emberrel küzdöttek a bolgárok és ezalatt majdnem gólt lőttek. Az első félidő után a közönség füttykoncerttel tüntetett a léleknélküli, rendkívül gyengén játszó válogatottak ellen.

A második félidőben a magyar csapat változatlan összeállításban játszik tovább. A csatársor egymásután vezeti a támadásokat a bolgár kapu ellen, de a befejezésnél hiányzik a kellő higgadtság és ötlet.

A bolgár hátvédek jól rombolnak, kapusuk egyszer ügyesen, másszor szerencsével ment. A 14. percben szabadrúgásból P. Szabóhoz kerül a labda, aki lerázza magáról fedezetét és a szembenálló hátvédet és 14 méteres lapos lövéssel az ellenkező sarokba helyezi a labdát (2:0).

Középkezdés után Szabó szépen hárítja el a bolgár balszárny támadását. A 16. percben újabb magyar gól esik, Mistaloff rövid felszabadító rúgását Avar fogja akinek beadása Cseh lábáról Solty elé pereg, s a center közeli éles magas lövése a kapus kezét érve jut a hálóba (3:0).

A bolgárok alig kezdenek újra, a magyar védelem meginog és Lozanoff közelről védhető gólt rúg (3:1). A gól után újabb bolgár támadás következik, amikor is Peseff a felugró Szabót meglöki, aki összeesik.

Fél percig szünetel a játék, majd Szabó sántikálva kiáll és helyette Juhász lesz a kapus. Kapkodó magyar támadások után a 27. percben P. Szabó fejesét Maznikoff kornerre hárítja.
Tamássy sarokrúgásából Solty lapos lövéssel beállítja, a végeredményt (4:1).

Most váltakozó támadások következnek, mindkét részről kihagyott gólhelyzeteket. Az utolsó percekben a magyarok erősen rohamoznak, de újabb gólt már nem tudnak elérni, sőt majdnem mi kapunk gólt a 44. percben, amikor is Peseff bombalövése a kapufa éléről vágódik le a gólvonalra, majd onnan visszajut a mezőnybe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98