Dtum
Login with Facebookk
1934 | Január

Németország – Magyarország 3:1

Titkost a 6-ik percben lerúgták és Tőrös állott be helyére

Zsúfolt nézőtér tapsolt a frankfurti Stadionban a pályára lépő magyar csapatnak és újból tapsra verődtek a tenyerek, amikor a németek felvonultak. A pályán különösen üdvözölte egymást a két csapat és a kapitányok virágcsokrot adtak át egymásnak.

A magyar csapat így állott fel:
Háda – Sternberg, Bíró – Seres, Szűcs, Szalay – Fenyvesi, Vincze, Polgár, Toldi, Titkos.
A német válogatott összeállítása ez volt:

Kress – Haringer, Stubb – Gramitch, Goldbrunner, Ochm – Lehner, Lachner, Conen, Noack, Polisz.

 

A meccs bírája, a belga Baert sípjába fúj és kezdődik a mérkőzés. A csúszós, puhatalajú pályán a magyar csapat kezd mindjárt akciókat. Titkos lefut a labdával, beadja, de Vincze nem éri el. A másik pillanatban Conen megy előre, őt azonban Szűcs szereli, átadja a labdát Toldinak, aki megint Titkost szereli. A balszélső elmegy a fedezetek mellett és beadott labdája középre száll, de Polgár nem tudja elérni.

A 6. percben balszerencsés akció történik. Újra Titkos fut a labdával, ami már kezd kellemetlen lenni a német hátvédeknek. Titkos a pálya közepe felé tart, amikor Haringer német hátvéd hátulról felrúgja a magyar csatárt. Tiszta gólhelyzet volt, de a bíró sípja néma marad. Nádas szövetségi kapitány befut a pályára és ölben viszi ki a sérült Titkost, akit a pálya szélén öt percig masszírozgatnak.

Titkos a 11. percben visszajön, megpróbálkozik a játékkal, de nem tud a lábára állni és a 13. percben végleg kiáll. Erre Nádas Ödön úgy intézkedik, hogy a tartalékok közül Tőrös, a Phöbus hátvédje álljon be balszélsőnek.

A magyar csapatot pár percig demoralizálja Titkos elvesztése és fokozza az elkeseredést a németek szerencsés gólja. A 16. percben ugyanis kavarodás keletkezik a magyar kapu előtt és Lachner bombalövése után a labda Bíró lábáról bepattan a magyar kapuba. (1:0).

A német közönség dörgő tapsokkal köszöntötte az első gólt, de meg kellett állapítanunk, hogy akkor is tapsoltak, amikor a 29. percben a magyar csapat kiegyenlített. Ez így történt: Tőrös lefut, beadja a labdát, amelyre Toldi startol. Stubb német hátvéd kézzel elüti a labdát Toldi elöl. Ezért természetszerűen 11-es jár. Polgár áll lövésre készen és kiegyenlít (1:1).

A játék változatos, különösebb helyzet azonban nem adódik. Vége az első félidőnek. Negyed óráig tartott a szünet. Ezalatt Nádas Ödön taktikai tanácsokkal látta el a magyar csapat tagjait és kicserélték a futballcipőkön a stoplikat, hogy a sáros pályához alkalmazkodjanak.

Alighogy újra kezdődik a meccs, megint mi támadunk. Az újpesti fedezetsor állandóan újabb s újabb támadásokra indítja csatárainkat, de a német hátvédek egyszer Polgártól, azután Vinczétől, majd Fenyvesitől elveszik a labdát. A harc erőteljesebb, mint az első félidőben.

A játékosok küzdenek a győztes gólért. És ebben a küzdelemben megint balszerencsés pillanatok játszanak közre. Toldi a félpályánál szabálytalanságot vét. A bíró szabadrúgást ítél. Stubbe hatvan méterről lövi a labdát a magyar kapu felé. Háda ott áll a kapuban, előtte a hátvédek. Senki sem mozdul, sőt Bíró, ahelyett, hogy elfejelné a labdát, lehajol és a labda érintés nélkül a magyar kapuba kerül (2:1).

A németek vezetnek. Az izgalom percről-percre fokozódik. A magyar csapatot nem töri le az eredmény és állandóan támadnak. A kemény német védelem azonban minden magyar akciót szétrombol. Toldi, Polgár és Vincze elrontja a gólhelyzeteket. A tribünön szinte döbbenetes a csend, mert állandóan mi támadunk, és mintha levegőben lógna a kiegyenlítő gól…

A 30. percben Fenyvesi szélvészként lerohan, beadja a labdát, Vincze gólba lőhetné, de addig tétovázik, amíg Stubbe szerel. A 35. percben jutnak csak ellentámadáshoz a németek és ez mindjárt gólt eredményez. Lachner kicselezi a magyar védelmet és úgy tizennégy méterről kapura lő. Háda kiüti a labdát, amely a kapu elé perdül. Hárman startolnak érte: Conen, Noack és Szalay. Conen éri el előbb és a magyar kapuba lövi (3:1).

Ezzel már be volt biztosítva a német csapat győzelme. A tribünön 38.000 néző tapsolt és szinte egyszerre kiáltották: Heil, heil, heil… Az utolsó tíz perc német támadásokkal telik el és utána a magyar csapat vereséggel vonul az öltözőhöz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Rövid hírek Rövid hírek
Az uj kormány megalakult. Tagjai a következők: Miniszterelnök és...
Az MTK meghívásos ping-pong versenye Az MTK meghívásos ping-pong versenye
Tegnap este játszották le az MTK meghívásos férfi egyes nemzetközi...
Szerbia végzete Szerbia végzete
Szerbiát rövidesen utoléri százszorosan megérdemelt végzete. Ezt a...
Blériot meghalt Blériot meghalt
Blériot Lajos, a repülés nagynevű úttörője vasárnap elhunyt....
Az FTC gyaloglóversenye Az FTC gyaloglóversenye
Mult vasárnap az FTC 2500 m. ifjusági II.-od osztályu...
Celtic – FTC 2:2 (1:1) Celtic – FTC 2:2 (1:1)
A két év előtt nálunk járt Celtic ujra el jött hozzánk, ezuttal már...
Fekete december Fekete december
Elégett magyar repülőgépek... Jacques Faure meghalt... Egy amerikai...
Szarvatlan szarvasmarhák Szarvatlan szarvasmarhák
Az életrevaló amerikaiak nemcsak az iparnak járnak messze a vén...
A football-játék ügye a budapesti városházán A football-játék ügye a budapesti városházán
Nagy érdeklődés mellett tárgyalta a főváros közgyűlése junius 6-án...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98