Dtum
Login with Facebookk
1934 | Január

Németország – Magyarország 3:1

Titkost a 6-ik percben lerúgták és Tőrös állott be helyére

Zsúfolt nézőtér tapsolt a frankfurti Stadionban a pályára lépő magyar csapatnak és újból tapsra verődtek a tenyerek, amikor a németek felvonultak. A pályán különösen üdvözölte egymást a két csapat és a kapitányok virágcsokrot adtak át egymásnak.

A magyar csapat így állott fel:
Háda – Sternberg, Bíró – Seres, Szűcs, Szalay – Fenyvesi, Vincze, Polgár, Toldi, Titkos.
A német válogatott összeállítása ez volt:

Kress – Haringer, Stubb – Gramitch, Goldbrunner, Ochm – Lehner, Lachner, Conen, Noack, Polisz.

 

A meccs bírája, a belga Baert sípjába fúj és kezdődik a mérkőzés. A csúszós, puhatalajú pályán a magyar csapat kezd mindjárt akciókat. Titkos lefut a labdával, beadja, de Vincze nem éri el. A másik pillanatban Conen megy előre, őt azonban Szűcs szereli, átadja a labdát Toldinak, aki megint Titkost szereli. A balszélső elmegy a fedezetek mellett és beadott labdája középre száll, de Polgár nem tudja elérni.

A 6. percben balszerencsés akció történik. Újra Titkos fut a labdával, ami már kezd kellemetlen lenni a német hátvédeknek. Titkos a pálya közepe felé tart, amikor Haringer német hátvéd hátulról felrúgja a magyar csatárt. Tiszta gólhelyzet volt, de a bíró sípja néma marad. Nádas szövetségi kapitány befut a pályára és ölben viszi ki a sérült Titkost, akit a pálya szélén öt percig masszírozgatnak.

Titkos a 11. percben visszajön, megpróbálkozik a játékkal, de nem tud a lábára állni és a 13. percben végleg kiáll. Erre Nádas Ödön úgy intézkedik, hogy a tartalékok közül Tőrös, a Phöbus hátvédje álljon be balszélsőnek.

A magyar csapatot pár percig demoralizálja Titkos elvesztése és fokozza az elkeseredést a németek szerencsés gólja. A 16. percben ugyanis kavarodás keletkezik a magyar kapu előtt és Lachner bombalövése után a labda Bíró lábáról bepattan a magyar kapuba. (1:0).

A német közönség dörgő tapsokkal köszöntötte az első gólt, de meg kellett állapítanunk, hogy akkor is tapsoltak, amikor a 29. percben a magyar csapat kiegyenlített. Ez így történt: Tőrös lefut, beadja a labdát, amelyre Toldi startol. Stubb német hátvéd kézzel elüti a labdát Toldi elöl. Ezért természetszerűen 11-es jár. Polgár áll lövésre készen és kiegyenlít (1:1).

A játék változatos, különösebb helyzet azonban nem adódik. Vége az első félidőnek. Negyed óráig tartott a szünet. Ezalatt Nádas Ödön taktikai tanácsokkal látta el a magyar csapat tagjait és kicserélték a futballcipőkön a stoplikat, hogy a sáros pályához alkalmazkodjanak.

Alighogy újra kezdődik a meccs, megint mi támadunk. Az újpesti fedezetsor állandóan újabb s újabb támadásokra indítja csatárainkat, de a német hátvédek egyszer Polgártól, azután Vinczétől, majd Fenyvesitől elveszik a labdát. A harc erőteljesebb, mint az első félidőben.

A játékosok küzdenek a győztes gólért. És ebben a küzdelemben megint balszerencsés pillanatok játszanak közre. Toldi a félpályánál szabálytalanságot vét. A bíró szabadrúgást ítél. Stubbe hatvan méterről lövi a labdát a magyar kapu felé. Háda ott áll a kapuban, előtte a hátvédek. Senki sem mozdul, sőt Bíró, ahelyett, hogy elfejelné a labdát, lehajol és a labda érintés nélkül a magyar kapuba kerül (2:1).

A németek vezetnek. Az izgalom percről-percre fokozódik. A magyar csapatot nem töri le az eredmény és állandóan támadnak. A kemény német védelem azonban minden magyar akciót szétrombol. Toldi, Polgár és Vincze elrontja a gólhelyzeteket. A tribünön szinte döbbenetes a csend, mert állandóan mi támadunk, és mintha levegőben lógna a kiegyenlítő gól…

A 30. percben Fenyvesi szélvészként lerohan, beadja a labdát, Vincze gólba lőhetné, de addig tétovázik, amíg Stubbe szerel. A 35. percben jutnak csak ellentámadáshoz a németek és ez mindjárt gólt eredményez. Lachner kicselezi a magyar védelmet és úgy tizennégy méterről kapura lő. Háda kiüti a labdát, amely a kapu elé perdül. Hárman startolnak érte: Conen, Noack és Szalay. Conen éri el előbb és a magyar kapuba lövi (3:1).

Ezzel már be volt biztosítva a német csapat győzelme. A tribünön 38.000 néző tapsolt és szinte egyszerre kiáltották: Heil, heil, heil… Az utolsó tíz perc német támadásokkal telik el és utána a magyar csapat vereséggel vonul az öltözőhöz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Sas két góljával győzött Közép-Európa Nyugat-Európa ellen Sas két góljával győzött Közép-Európa Nyugat-Európa ellen
A nagy érdeklődéssel várt Közép-Európa – Nyugat-Európa...
Forrasztó-kályha Forrasztó-kályha
Az olom és on olvasztása és az olvasztó-páka melegedésére mindeddig...
A forrongó Görögország A forrongó Görögország
Venizelosz volt görög miniszterelnök, az ántánt fizetett bérence...
Az ember és az időjárás Az ember és az időjárás
Hogy milyen idő lesz holnap, vagy a következő pár napon, ezt manapság...
Ady és Tisza Ady és Tisza
Hegedüs Loránt, alighanem akaratlanul, a saját dilemmáját akarta...
Az üldözöttek Eldorádója - Zsidóország Dél-Amerikában Az üldözöttek Eldorádója - Zsidóország Dél-Amerikában
Egy kicsit tán komikusan is hangzik az, hogy van olyan föld, a...
Osztrák versenyek Osztrák versenyek
Több osztrák fürdőhelyen folytak le a közelmultban versenyek. Ezek...
A magyar városok és a földgázkérdés A magyar városok és a földgázkérdés
Aki a magyar városok gazdasági strukturáját vizsgálja, annak két...
Súlyos politikai válság Ausztriában Súlyos politikai válság Ausztriában
Három esztendő óta tart már a válság Ausztriában, mely fenyegeti...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98