Dtum
Login with Facebookk
1934 | Február

Műkorcsolyázó férfi-világbajnokság Stockholmban

Schäffer megvédte korcsolyázó-világbajnokságát, Pataki ötödik lett

A tegnapi napon futották a műkorcsolyázó világbajnokságot Stockholmba. A verseny főfavoritja Schäfer, az eddigi sokszoros műkorcsolyázó világbajnok. Rajta kívül az osztrákok indították Erdőst, az angolok Sharp-ot, az esztek Hiry-t, a finnek Nilehament, Németország Beyert, az Egyesült-Államok Borden-t.

Magyar részről az Európa bajnokságban második helyezett magyar bajnok Patakin kívül a magyar bajnokság második helyezettje, Terták Elemér indult. A pontozó bírák között foglalt helyet magyar részről Járnay altábornagy, a BKE műkorcsolyázó szakosztályának elnöke.

A világbajnoki versennyel egyidejűleg nemzetközi műkorcsolyázó versenyt rendeztek hölgyek részére, amelynek résztvevői Anglia részéről Taylor, Philipps, Ausztria részéről Landbeck és Lainer, a norvégek színeiben indult Egidius és Andersen Dánia és Hulten Svédország.

A női versenyzők élén természetszerűleg a sokszoros világbajnok, Hennie Sonja. Magyar szempontból nagy érdeklődésre tart számot a Szollár-Rotter világbajnoki párnak a bécsi Paper-Zwaek-párral való találkozása.

Stockholm, február 18.

Vasárnap este a műkorcsolyázó világbajnokság szabadfutásra került sor, amely ránk nézve meglehetősen szomorúan végződött, a második helyre várt Pataky Dénes az ötödik helyen végzett. A világbajnokságot, ahogy várható volt, Karl Schäfer nyerte.

Részletes eredmény: 1. Karl Schäfer (Ausztria) Beyer (Németország) 3. Erdős (Ausztria) 4. Nilehament (Finnország), 5. Pataky (Magyarország)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98