Dtum
Login with Facebookk
1934 | Június

Bécsben minden megtörtént Ottó trónralépésének előkészítésére

Párizs, július 10.
A vasárnapi párizsi lapok újból arról írnak, hogy az osztrák fővárosban koronázásra készülnek. Az Oeuvre cseh forrásra hivatkozva, azt az értesülését közli, hogy Bécsben már minden megtörtént Ottó trónralépésének előkészítésére.


Dollfuss szövetségi kancellár, Innitzer bécsi hercegérsek és Starhemberg herceg alkancellár állítólag már minden részletre vonatkozólag megállapodtak a Bécsbe visszaérkezett Jenő főherceggel. A lap szerint Olaszország sem ellenzi majd a restaurációt, tekintettel arra, hogy Ottó királyfinak szánták az olasz királyi pár legfiatalabb leányát.


Dollfuss szövetségi kancellár Miklas szövetségi elnök helyébe átmenetileg Jenő főherceget akarja ültetni.


A lap ezután beszámol arról az értesüléséről is, hogy Csehszlovákia a restauráció végrehajtása esetére a diplomáciai összeköttetés megszakításával fenyegetődzik s azt állítja, hogy Csehszlovákián kívül Jugoszlávia sem hajlandó belenyugodni a restaurációba s a két ország még attól se riad vissza, hogy csapatait mozgósítsa.


Ebben az esetben aligha valósulhat meg a restauráció, mert Olaszország nem lesz hajlandó egy olyan akció támogatására, amellyel Németország is a leghatározottabban szembehelyezkedik.


A Petit Parisien a vasárnap Párizsban érkezett Jeftics jugoszláv külügyminiszter utazását is kapcsolatba hozza a Habsburg-restauráció kérdésével és azt állítja, hogy Jeftics elsősorban erről a kérdésről tárgyal majd Barthou külügyminiszterrel, hangsúlyozva, hogy a Habsburg-restaurációt semmi körülmények között sem fogadja el és hogy az osztrák probléma megoldását a belgrádi kormány csakis Franciaország, a kisantant, Olaszország és Németország együttműködésével tudja elképzelni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Habsburg Ottó Dollfuss kancellár Innitzer hercegérsek Starhemberg herceg Jenő főherceg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98