Dtum
Login with Facebookk
1934 | Március

Sonja Hennie-t profizmussal vádolják

Profivádakat hangoztatnak Sonja Hennie ellen a vasárnap reggel hozzánk érkezett északi ujságok. A szép norvég kislány a télen nyolcadszor nyerte meg a műkorcsolyázás világbajnokságát. Az idén is valósággal kapkodtak utána, London, Párizs és Berlin versengett érte. És ő minden meghívást elfogadott. Végigtúrázta Európát és az elmúlt napokban áthajókázott Amerikába.

Londonban rámosolygott a walesi hercegre, Párizsban összecsókolta Mistinguotte-tet, Berlinben pedig májusi ibolyacsokorhoz hasonló lila ruhájában odasiklott Hitlerhez, aki forrón megrázta a jégkirálynő kacsóit. Most a yenkiken van a sor. Biztos, hogy Amerikában is nagy sikere lesz a szép Sonjának, a jég balerinájának, aki valóban mesteri produkciókkal kápráztatja el a nézőket.

A baj csak az, hogy a minden évben felbukkanó profivádak az idén már erőteljesebben törnek előre. A norvégek azt mondják, hogy Sonja amatőr. A finnek és a svédek viszont felteszik a kérdést, hogy amatőr-e az a versenyző, aki csak úgy hajlandó a különböző városokban szerepelni, ha a rendező egyesületek nemcsak az ő költségeit fedezik, hanem ugyanakkor vendégül látják az anyját és az apját is.

És még ezután is marad valami. A nemzetközi sportfórumokat a közeli napokban foglalkoztatja ez az ügy és könnyen lehetséges, hogy úgy, amint annakidején amerikai útja után Nurmit is profivá nyilvánították, a nap melege Sonja Hennie amatőrségét is elolvasztja. No de azért vele nem lesz baj, mert megél a jég hátán is…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98