Dtum
Login with Facebookk
1935 | Július

Berlin új rendőrfőnökének fenyegető nyilatkozata

Berlin, július 21.
(Az „Információ” tudósítójának telefonjelentése.) A német közvélemény nagy érdeklődéssel várja, hogy a főváros új rendőrelnöke, Helldorf gróf milyen intézkedéseket szándékozik tenni a beharangozott „könyörületlen nagytakarítás” végrehajtására.


A Völkischer Beobachter vasárnap esti számában közli Helldorf gróf nyilatkozatát. A lap munkatársa kérdésére, hogy milyen intézkedéseket tervez a berlini zsidóság leküzdésére.

 

Helldorf gróf a következőket válaszolta:
- Egyre világosabb, hogy bizonyos zsidókörök abban a hitben, hogy felvirradt nekik, kihívó magatartást tanusítanak a német közvéleménnyel szemben és sok tekintetben visszaélnek az országunk részéről nyujtott vendégjoggal. A birodalom fővárosának rendőrfőnöki állását azonban nemcsak azért vettem át, hogy bizonyos zsidó intellektuális köröket leküzdjek, hanem azért is, hogy a legélesebb eszközökkel is elfojtsam a kommunista és reakciós körök államellenes mozgalmát, továbbá, hogy szembeálljanak a politizáló katolicizmussal.


Munkásságunk alapja, hogy minden téren biztosítsam a rendőrfőnökség, a nemzeti szocialistapárt és Berlin város közigazgatásának maradéktalan együttműködését. Mégsem járja, hogy a birodalom fővárosában, amelyet a nemzeti szocializmus meghódított, amelyben a nemzet vezére dolgozik és ahol valamennyi minisztérium székel, a nemzeti szocialista párt vezetőségét kikapcsolják a főváros rendjének és nyugalmának biztosítására szükséges tevékenységből.


Helldorf gróf végül kijelentette, hogy a közbiztonság fentartása érdekében a legnagyobb szigorúsággal eljár a berlini alvilág szervezetei, az úgynevezett „Ringverein”-ek ellen, amelyeket minden eszközzel ki akar írtani.

A protestáns és a katolikus „államellenes” papság ellen „egyforma szigorral” jár el a német kormány
Hivatalos hiradások szerint a tartományi kormányok nagy figyelemmel dolgozzák ki azt a végrehajtási utasítást, amely Göring porosz miniszterelnök legutóbbi körlevele alapján „a politizáló katolikus szigorú eljárásra” vonatkozik. Göring miniszterelnök a badeni tartományban tartja különösen sürgősnek a legszigorúbb eljárás megindítását.

 

Wagner birodalmi helytartó vasárnapi beszédében rámutatott arra, hogy az állami tisztviselőknek jó példával kell eljárniok és gyermekeinket a Hitler-ifjúság szervezetébe és az állami iskolákba kell küldeniök, mert „az egyházi szervezetekben és iskolákban igen gyakran mutatkoznak államellenes politikai kisiklások jelei.”


Ugyanez áll az állami tisztviselők politikai nevelésére és a sajtóra is. A helytartó végül hangoztatta, hogy a protestáns egyháznak államellenes magatartását mutató papjai ellen ugyanolyan szigorúsággal kell eljárni, mint a renitenskedő katolikus papság ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Helldorf gróf Adolf Wagner
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98