Dtum
Login with Facebookk
1935 | Május

Halott ember neve alatt élt tíz évig és családot alapított egy szökött fegyenc

Vasárnap reggel a pesterzsébeti Tompa ucca 47. sz. házba detektívek zörgettek be. Annak a lakásnak az ajtaján kopogtak, amelyben Scwarz Gyula kerékpárkereskedő lakik. 40évkörüli, megviselt arcú ember nyitott ajtót és amikor meglátta az érkező három idegent, elsápadt
- Scwarz urat keressük-szólalt meg az egyik detektív és keményen a szemébe nézett az ajtót nyitó férfinak.
- Én vagyok-suttogta alig hallhatóan. Úgy, tehát maga a Schwarz?...Hát akkor jó reggelt, Malisák Péter!

Schawrz Gyula kerékpárkereskedő megadta magát: a kis konyhában mingyárt bavallotta látogatóinak, hogy valóban ő Malisák Péter, aki tíz évvel ezelőtt a hartai fegyházból szökött meg, ahol hat éves büntetéséből már négy esztendőt kitöltött. A pécsi törvényszék ítélte el a 26 éves Malisák Pétert rablásért és gyilkosság kísérletéért. Hartán mezei munkára rendelték, de sikerült megszöknie és Schwarz János nevű sógora házánál megszerezte a sógor elhalt Gyula öcscsének okmányait. A halott ember irataival telepedett le pesterzsébeten.

Gyári munkás lett, megtanulta az ács mesterséget is, majd bátyja Malisák László pénzével kerékpárkereskedő üzletet kezdett.
- A bátyám-mondta az ál Schwarz Gyula a detektíveknek- folyamatosan arra kényszerített, hogy lopott kerékpárokat vegyünk. Újabb bűnbe vitt. Pedig én tisztességes akartam lenni..Ezért folyton veszekedtünk..Múlt decemberben úgy összevesztünk, hogy széjjelváltunk. László bátyám, aki lengyel állampolgár, elhagyta az országot. Nem ő jelentett fel?
- Névtelen levél..
- Akkor bizonyosan ő volt!
Malisák Péter, aki mint Schwarz Gyula megnősült és két gyermek atyja lett, a főkapitányságon két esztendős fegyházbüntetését kell kitöltenie, de megindul ellene az eljárás orgazdaságért, közokirat hamisításért és családi álhír ellen elkövetett bűncselekményért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98