Dtum
Login with Facebookk
1935 | Szeptember

Rövidek

Véres összeütközés a csendőrség és szlovén ellenzéki polgárok között egy halottal, két életveszélyes sebesülttel
Belgrád, szeptember 1.
Luttenbergben (Szlovénia) politikai gyűlést akart tartani az ellenzék, de a rendőrség a gyűlést betiltotta. Ennek ellenére a város főterén többezer főnyi tömeg gyült össze és a környékről sok paraszt érkezett. A csendőrök felszólításának a tömeg nem engedelmeskedett és nem oszlott szét, mire a tűzoltók vonultak ki és fecskendőikkel akarták szétkergetni az embereket.
A tömeg azonban nem tágított és soraiból két revolverlövés dördült el.

 

Amerika súlyos következményekkel fenyegeti a szovjeteket

Washingtonból jelentik: Hull államtitkár a sajtónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Amerika fenn akarja tartani a barátságot Szovjetoroszországgal. Ennek egyetlen feltétele, hogy a szovjet tartózkodjék az Amerika belső ügyeibe való beavatkozástól. Mind a szovjetkormánynak, mind a harmadik Internacionálénak tartózkodnia kell minden felforgató tevékenységtől az Egyesült Államok területén. Ha nem így tesznek, annak igen súlyos következményei lehetnek. Arról a jegyzékről, amelyben a szovjet visszautasította Amerika tiltakozását. Hull kijelentette, hogy az „egyszerű megtagadása ünnepélyesen vállalt kötelezettségeknek”. Ez a válaszjegyzék súlyos csapást jelent a szovjet-orosz-amerikai jóviszonyra.

 

Az ellenzék győzött vasárnap az eleki választáson
Elek, szeptember 8.
A féktelen Nep-terror ellenére Reibel Mihály 183 szavazattal többet kapott, mint Rubinek István, a kormánypárt jelöltje.

Kunszentmárton, szeptember 29.
A miniszterelnök csak a legnagyobb felelősség és számotadási kötelezettség mellett mehet külföldre! – mondotta Eckhardt Kunszentmártonban.

A kormánypárt győzött a vasárnapi lengyel választáson
Varsó, szeptember 8.
Vasárnap folytak le a lengyel képviselőválasztások. A szavazás reggel 9 órakor kezdődött és éjjel 11 órakor ért véget. Az eddigi jelentések szerint komolyabb rendzavarás sehol sem történt. Összesen 208 képviselőt választanak és mivel az ellenzéki pártok azt a felhívást intézték a polgársághoz, hogy tartózkodjanak a szavazástól, valószínű, hogy a kormány hatalmas többséget kap.

Svájc nem akar új alkotmányt!
Bern, szeptember 8.
Vasárnap folyt le a svájci népszavazás a jobboldali pártok által sürgetett alkotmányrevízió felől. Huszonhat svájci kantonból érkezett jelentések azt mutatják, hogy az alkotmány módosítása ellen 501.000-en, az alkotmány módosítása mellett 184.000-en szavaztak.


A francia és a német határon fekvő kantonokban nagy többséggel szerepeltek a nem-mel szavazók.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hull Rubinek István Eckhardt Tibor Slawek, lengyel kormányfő
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98