Dtum
Login with Facebookk
1936 | Április

Ruhát lopott egy nyomorgó orvos fiatal felsége, hogy kimehessen az uccára

Szombaton estefelé, kevéssel üzletzárás előtt, a Fenyves Áruház felűgyelőnője észrevette, hogy kopottan öltözött fiatalasszony hirtelen mozdulattal kabátja alá rejt egy összehajtogatott női ruhát.
Azonnal odaugrott, lefogta a kezét, elvette tőle a lopott árút, és a következő pillanatban a remegő, halálsápadt fiatalasszonyt már egész ember gyűrű vette körül. Kezével eltakarta az arcát, a hozzá intézett kérdésekre alig tudott felelni és csak nagysokára buggyant ki belőle s szó:
Még sohasem tettem ilyent...

A rendőr kérdéseire nem akarta megmondani a nevét. Végigvezették a forgalmas uccán az úrias külsejű, de nagyon megkopott fiatalasszonyt, aki folyvást sírva, arcát eltakarva utazott a rendőr mellett.

A főkapitányságon már egészen megtört, lerogyott egy székre és elkezdett beszélni:
A férjem orvos..A legszörnyűbb nyomorban élünk. Nincsen betevő falatunk! Nézzék: Így lerongyolódtam!...Kétségbeesésemben szántam rá magam arra, hogy lopok egy olcsó ruhát, mert már nem mehettem ki az uccára sem..

A ruha egyébként, amelyet ügyefogyottan, a gyakorlatlan tolvaj félszegségével akart kabátja alá rejteni, 15 pengő 80 fillérbe kerül...

A detektívek azonnal kimentek a lakására, házkutatást tartottak, de semmiféle lopott holminak nyomára nem akadtak. Nyilvánvaló volt, hogy a szerencsétlen fiatalasszony -akinek nemcsak ruházatáról, de az arcáról is az ínség beszél! -először életében követett el ballépést. A főkapitányságon általános szánalmat keltett a sorsa. El is bocsátották.

Valószínű, hogy az áruház tulajdonosa nem tesz ellene följelentést, de azért az eljárást folytatni fogják., mert a lopás bűntette hivatalból üldözendő. Az orvos felesége, aki nyomorában lopott, 30 éves..

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A pesti nyomor A nyomor képei
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98