Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Apróságok

Buy King Edwards forewell speech! -vásárold meg Edwards király búcsúzó beszédét-ez a felirat olvasható ma Newyork ezer gramofónárusító üzletének kirakatában. Több mint háromszáz gramofónlemezgyár vette fel lemezre Edward király, illetve akkor már Windsor hercege rádióbeszédét  és most bombaüzletet csinál vele. Nem győzik gyártani ezeket a lemezeket, éjjel-nappal dolgoznak az üzemek, hogy az óriási keresletet ki tudják elégíteni. Egyedül Newyorkban 300.000- nél több búcsúbeszédet adnak el naponta. A legdivatosabb karácsonyi ajándék ma az Egyesült Államokban Edward király rádióbeszéde, amely rendkívül mély hatást gyakorolt a maga közvetlenségével az amerikaiakra, akiknek körében Edward a lemondása óta népszerűbb, mint valaha.

Mulatságos véletlen folytán nyolc híres pesti primadonna próbált kalapot egyszerre szombat délben Roth Margitnál: Fedák, Bársony Rózsi, Bajor, Titkos, Darvas, Honty Hanna, Lázár Mária,- s ha primadonnának számít- Szombathelyi Blanka is. A hölgyek autói ott zsúfolódtak a híres kalapos bolt előtt és természetesen nem kis feltűnést keltettek az uccai járókelők között, akik lábujjhegyen nézdegéltek be a kirakat és az ajtóüvegen keresztül a boltba. Az általános próbáláson kívül állítólag általános csókolózás is volt a hölgyek között.

 

Guillotinnal gyilkolnak Barcelonában!
Párizs, december 13.
Vasárnap este Párizsba érkezett hírek szerint Barcelonában zavargások törtek ki. Az uccákon nyaktilókat állítottak fel és a haláraítélteket nem agyonlövetéssel, hanem guillotionnal végzik ki.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
VIII. Edward Darvas Lili a Nagy szerelem című darabban, Roth Margit kalapban Honthy Hanna szenzációs lila kabátja a Pármai ibolyában kék rókaprémmel Fedák Sári Bársony Rózsi a Meseáruházban (Menyasszonyi fátyol Roth Margit kreáció) 1936. Titkos Ilona a Művész Színház új Lengyel- darabjában, Jeanne de la Motte grófnő szerepében
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98