Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Ki akartak költözni az Emke - ház lakói

Ki akartak költözni az Emke. Ház lakói, mert féltek, hogy megismétlődik a Rákóczi úti házbeomlás

A Rákóczi úti és Erzsébet körút sarkán, a város egyik legforgalmasabb helyén álló bérház a kultuszminisztérium tulajdona. Ezt a házat egész Budapest Emke kávéház néven ismeri. Évtizedeken keresztül itt állt az Emke kávéház, amelyet most teljesen átépítenek. Az építkezést szükségessé tette az is, hogy a régi ház főlépcsőházát lebontsák. A lakók két hét óta csak a melléklépcsőt használhatják.

Néhány nappal ezelőtt az egyik lakó észrevette, hogy a lebontott főlépcső mellett hatalmas repedések húzódnak végig a falon. Ugyanakkor a ház valamennyi lakásában megfigyelték, hogy a teherautók és autóbuszok rázkódtatására a csillárok veszedelmesen himbálózni kezdenek, a képek elmozdulnak.

Az Erzsébet körút 2. számú ház lakóinak még nagyon is élénk emlékezetében él a Rákóczi úti házbeomlás, hiszen csaknem valamennyi szemtanuja volt a szörnyű szerencsétlenségnek. Így alig csodálható, hogy valóságos házbeomlási pánik tört ki a lakók között. Ijedten szaladgáltak egyik lakásból a másikba és mutogatták egymásnak a repedéseket, a mozgó csillárokat, a leesett képeket. Elhatározták, hogy ebben a házban nem maradnak tovább és bejelentették a kultuszminisztériumnak azonnali kiköltözésüket.

A kultuszminisztérium szombaton építészeti bizottságot küldött ki a veszélyeztetett házba, amely tanulmányozta a lebontott lépcsőház helyét és a repedéseket. A bizottság tagjai egyértelműleg arra a megállapításra jutottak, hogy a bontás a lehető legnagyobb gondossággal történt és
a házat semmi veszély nem fenyegeti. A kultuszminisztérium ezért közölte a lakókkal, hogy a minisztérium felelősségére nyugodtan a lakásban maradhatnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98