Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Kemény csatát vívtak Budapest bokszbajnokságáért

Összeállították az olaszok elleni magyar válogatottat

Vasárnap este a BESzKÁRt tornacsarnoka zsúfolásig megtelt érdeklődő közönséggel. Az idei bokszbajnokságnak különös jelentőséget adott az a tény, hogy szombaton lesz az olasz-magyar ökölvívó-mérkőzés Budapesten és a bajnokságokon való szereplés döntő befolyással lehet a válogatásra. Pontban 6 órakor lépett az első pár a ringbe:

Légsúly
Róka (Mávag) és Szabó (BSzKRt). Szabó hosszú karjaival Róka belharccal védekezik. A második menetben Szabó „megrendíti” Rókát, aki nem tud belharcba menni, mert Szabó okosan eltáncol előle. A harmadik menetben több a verekedés, mint a boxolás. Főként Szabót figyelmezteti bíró.

Légsúlyú Budapest bajnok: Róka (Mávag), 2. Szabó (BSzKRt). 3. Reinitz (BTK).

Bantamsúly
Bondy (B. Vasutas) és Lovas (BSzKRt) lépnek a ringbe. Pompás első menetet látunk. Lovas „megsorozza” ellenfelét, utána nagyszerűen lép ki a támadó Bondy elől. Bondy egyelőre óvatos. A második menetben egyenlő erők harcát látjuk: egyformán adnak és kapnak a versenyzők. A harmadik menet, ha lehet még szebb, mint az első kettő. Mindent beleadnak a versenyzők. Nagy ütéseket és technikai trükkök csillogtatását látjuk.

Budapest Bantamsúlyú bajnoka: Bondy (B. Vasutas). 2. Lovas (BSzKRt).

Pehelysúly
Szabó (BTK) – Frigyes (BSzKRt). A közönség nagy tapssal fogadja a két kitűnő versenyzőt. Óvatos első menet után a második menetben feltűnik, hogy Frigyes mennyi keménységet hozott az amerikai túráról. Frigyes inkább erővel, Szabó pedig ésszel dolgozik.

A bokszolás minden szépségét bemutatja a két versenyző. A harmadik menetben csak a legminimálisabb fölénnyel szerzi meg a bajnokságot Frigyes.

Könnyűsúly
Bene (B. Vasutas) - Kaltenecker (BTK). Az első menetben mindkettőt figyelmezteti a bíró passzivitása miatt. A második menetben sem történik sok. Bene valamivel kezdeményezőbbnek látszik. A harmadik menetben Bene jobbhorga kissé megszédíti Kalteneckert.

Benét fejelésért meginti a bíró. Bajnok Kaltenecker (MTK). 2. Bene (B. Vasutas). 3. Kővári II. (BSzKRt).

Weltersúly
Petró (BTK) - Oláh (BTK). Nagyon szép mérkőzést vív a két klubtárs. Győz Petró, a bajnokságot azonban Oláh nyeri, mert Petró a mérlegelésnél elkésett 3. Stoller (BTK).

Középsúly
Mándi (FTC) – Jákics (BSzKRt) A hatalmas erejű Jákics néha eltalálja Mandit, aki ettől kezdve óvatos lesz és messziről „viszi” be ütéseit. Végül is minimális pontfölénnyel nyeri a bajnokságot. 3. Rideg (BSzKRt), aki nagyiramú mérkőzésen győz klubtársa, Varga ellen.

Kisnehézsúly
Szigeti (FTC) – Szolnoki (BSzKRt), Szigeti szokatlan eréllyel rohanja meg ellenfelét. Sok tiszta ütése van, de Szolnoki jól védekezik. Előbb Szigetit, majd Szolnokit figyelmezteti a bíró fejelésért. A harmadik menetben kibontakozik Szigeti fölénye. Megnyeri a bajnokságot, de már nem a régi. 3. Erdős (BTK).

Nehézsúly
Nagy (B. Vasutas) ellenfél nélkül lett Budapest bajnok, mert Tanamár kézsérülése miatt nem állt ki. 3. Szabó (Kecskemét), aki Simó (BSzKRt) ellen győzött.

A verseny után Kreisz László dr., a Magyar Ökölvívó Szövetség főtitkára és ideiglenesen megbízott kapitánya összeállította az olaszok elleni magyar ökölvívó-válogatottat.

A csapat tagjai a következők:
Szabó (BSzKRt), Róka (MÁVAG), Bondy (B. Vasutas), Szabó (BTK), Frigyes (BSzKRt), Mándli (FTC), Szigeti (FTC), Tanamár (FTC), Nagy (B. Vasutas). Ha Tanamár készsérülése időközben nem jönne rendbe, úgy Jákics és Szolnoki jöhetnek számításba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mándi Imre Szántó Imre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98