Dtum
Login with Facebookk
1936 | Február

30 nappal elhalasztják Hauptmann kivégzését

Newyork, január 12.

Hauptmann a kegyelmi tanács döntését nagy hidegvérrel fogadta és kijelentette, hogy nyugodtan várja a halált. A trentoni fogházban az előkészület megtörtént, hogy a Linbergh-bébi halálraítélt gyilkosát január17-én a villamosszékbe ültessék, viszont Hoffmann New-Jersey kormányzója a saját hatáskörében elrendelte Hauptmann kivégzésének 30 nappal való elhalasztását.

Az ügyézség tudvalevőleg elfogató parancsot adott ki Condon lelkész ellen, aki annak idején a Lindbergh család és a banditák között közvetített. Több jel arra mutat, hogy Condon szerepe ennél sokkal messzebb terjed és ő maga is részes a meggyilkolt fiúcska elhurcolásában.

Hoffmann kormányzó azzal indokolta Hauptmann kivégzésének elhalasztását, hogy még mielőtt erre sor kerülne, a hatóságoknak tisztázni kell Condon lelkész szerepét.

A lelkész, amikor az elfogatási parancsot megneszelte, Délamerikába utazott. Az Egyesült Államok, ha tartózkodási helyét megismerik, elfogatását és kiadatását fogják kérni.

A kormányzó politikai ellenfelei azt állítják, hogy Hoffmann a legközelebbi elnök választásra jelöltetni akarja magát Roosevelttel szemben és ezért tett a Hauptmann ügyben az egész amerikai közvéleményt felizgató újabb intézkedést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hauptmann Gerhart Richard Hauptmannak, a Lindbergh bébi állítólagos gyilkosának felesége és kisfia. Az asszony is részt vett a tárgyaláson Richard Hauptmann, a Lindbergh bébi állítólagos gyilkosa detektívek között
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98