Dtum
Login with Facebookk
1936 | Október

Ferencváros – Budai „11” 7:1 (5:1)

Álmos szemű közönség gyülekezik össze lassanként az Üllői-úton a szokatlan időpontra kitűzött Ferencváros-Budai mérkőzésre. A csapatok is lassan készülődnek, mert jóval elmúlik a kezdési idő, mikor a fekete-fehér dresszes Budai kifut a pályára.

Sokáig rugdalódznak a játékosok. A Ferencváros még mindig késik. Végre kifutnak. Kutasi vezeti a sort, Sárosi az utolsó. Éljent kap az állóhelyről.

Sárosi és Burger választanak. A szerencse Burgernek kedvez, így a Ferencváros kezd enyhe szél ellen. Közben a labdával játszanak és fejbe találják a pályán sétálgató Faragó Lajost. Faragó feje úgy látszik a sok fejtörőben nagyon megerősödött, mert fel sem veszi a labda ütését.

Ferencváros:
Kutasi – Polgár, Korányi – Hámori, Sárosi, Lázár – Táncos, Tátrai, Jászberényi, Toldi, Farkas.
Budai „11”: Havas – Kovács, Szebeni – Magda, Komáromi, Schuszter – Rökk, Keresztes, Burger, Lyka, Vermes.

Ferencvárosi támadásokkal indul a játék. Már az első percben vezetéshez jut a Ferencváros. Toldi szabadrúgása a sorfalról Tátrai elé pattan, aki a vetődő Havas mellett belövi a labdát. 1:0.

A 8. percben újabb gól esik. Toldi szépen indul a labdával. Jászberényihez passzol, aki visszaadja pontosan lábára és Toldi irtózatos erejű lövését Havas csak érinteni tudja 2:0.

Ferencvárosi korner után Rökk kicselezi a zöld-fehérek védelmét, még Kutasit is, középre ad, ahol Burger egyenesen Polgár lábának lövi a labdát. Nagy helyzet volt!

A 13. perc szerencsétlen a Budai számára. Sárosi pompás labdával ugratja ki Farkast. A szélső lefut, félmagas beadása pontosan száll Jászberényi lábára, onnan pedig a hálóba. 3:0.

Esni kezd az eső, a közönséget beengedik az ülőhelyre, Gömbös Gyula miniszterelnök emlékének egyperces csenddel adózik a közönség. Burger és Komáromi helyet cserélnek. A Budai kornerhez jut, de eredményhez nem. Jászberényi remek labdát ad Tánczos elé, aki centiméterekkel mellé lő.

Újabb Budai-korner után gólt szereznek a fekete-fehérek. A 42. percben Rökk beadását Kutasi kiejti, a leeső labdát Vermes a hálóba továbbítja. 3:l.

A Ferencváros azonnal válaszol. Kezdés után Sárosi Táncost szökteti, akinek beadását Jászberényi biztosan fejeli a hálóba. 4:1. Sőt. még egy gól esik. Tánczos nagyszerűen húz el Schusztertől, a kifutó Havas mellett középre gurít, Jászberényi az üres kapuba talál. 5:1.

Zuhogó esőben kezdik a második félidőt. Jászberényit a tizenhatoson belül fellökik, de a bíró nem ad 11-est. Farkas hozza Tánczost jó helyzetbe, de a szélső mellé lő. Rökk lefutása kornert eredményez, amely veszélyesen esik le a kapu előtt. Korányi vérfagyasztó nyugalommal guggol le, Kutasi majdnem beengedi a labdát.

Sárosi kísérletezik hosszú lövéssel, majd Jászberényi lő kapunak háttal állva - gyengén. Ha átengedi Toldinak, valószínű lett volna gól. Sárosi és Lázár mutatnak be futballakadémiát a pályán. Széll nem kiállítással bünteti a protestáló Toldit, hanem amikor gáncsolják, egyszerűen nem fújja le. Ez is a büntetés egy módja...

A 23. percben Táncos átadását Farkas Toldihoz adja, aki rosszul lövi. A labda Szebeni lábáról Tátrai elé pattan, aki igazít egyet és Havas mellett begurítja. 6:1.

Alig két perc múlva Farkas jó labdát harcol ki, a tisztán álló Jászberényihez passzol, aki 18 méterről süvítő lövést küld kapura. A labda Havas kezéről a felső hálóba pattan. 7:1.

Táncos beadását Toldi a kapufának fejeli, Jászberényi a leeső labdát egy lépésről fölé lövi. A Budai állandóan csereberél, Rökk már center.

Teljes futballkabaré folyik a pályán. A Budaiban már csak Havas, Kovács és Magda vannak a helyükön. Jászberényi felvágásáért ismét nem ad 11-est a bíró, azzal a jelszóval, hogy a Ferencváros már úgyis sok gólt rúgott.

Kétszer egymásután nyílik alkalmuk gólszerzésre a ferencvárosi csatároknak, de még üres kapu előtt is hibáznak. A Ferencváros csapatának játéka Sárosi beállításával egyszerre színessé és változatossá lett.

A meccset a zöld-fehérek halfsora nyerte meg, amely ellenfelét teljesen ki fullasztotta. Sárosi maris nagyon jó. Mellette Lázár, Hoffmann, Polgár, Jászberényi és a két szélső tűnt ki a csapatból.

 

Tánczos és Jászberényi friss, élvezetes játéka üdítő volt. Tátrai is nagyon jó Toldinak nem ment a játék. Kutasi megbízható, Korányi kissé könnyelmű. A Budai teljesen szétesett. Csak Magda és helyenként Kovács mutatott megfelelő játékot. A többiek sehol...

A bíró, Széll László, igen gyenge volt. Még ezen a könnyű mérkőzésen is rengeteg hibát ejtett. Sokat vitatkozott a játékosokkal.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98