Dtum
Login with Facebookk
1937 | Február

Enyhülés, bizakodás, változás a politikában

Az egész politikai világ feszült figyelemmel néz a legközelebbi hetek eseményei elé. Az időközi választások különböző jeleiből és a főispáni karban bekövetkező személyi változatokból a politikai világ arra következtet, hogy gyökeres változás megy végbe a politika módszereiben.


Tárgyilagosan meg kell állapítani, hogy a nyílt szavazás ellenére is sokkal szabadabbá lett a politikai levegő. Ugylátszik, a Darányi-kormány a nyomott, viharral telített és baljóslatú politikai atmoszféra megjavítását tűzte ki céljául és a politikai időjósok szerint ezek után kilátás lehet arra is, hogy ki fog alakulni az a pártszövetség, amely a régen óhajtott és szükséges politikai békét biztosíthatja.

 

Az a nyomott hangulat is enyhült, amelyet az ország legszegényebb vidékein és a gazdasági nyomorúságtól leginkább sujtott néprétegekben az egyre fokozódó nyilaskeresztes agitáció idézett elő. Bizonyos, hogy ennek a demagógiának megvannak a maga kétségtelen veszedelmei, de az időközi választások tapasztalatai azt bizonyítják, hogy több a füstje, mint a lángja...


A napokban fog megjelenni a hivatalos lapban Vay László báró debreceni főispán felmentése és kinevezése a földművelésügyi minisztérium adminisztratív államtitkárává. Mivel a főispánnak nincsen meg az a magasabb képzettsége, amelyet a törvény ilyen vezető állás betöltésénél előír, az államfőnek kellett fölmentést adnia a törvény rendelkezései alól.

 

Megállapíthatjuk, hogy Vay báró felmentése megnyugvást keltett Debrecenben és egész Hajdu megyében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98