Dtum
Login with Facebookk
1937 | Február

Perszonáluniót javasol Ausztriával Csekonics Iván

Szombathely, február 14.
Gróf Csekonics Iván, az ellenzék jelöltje és Halla Aurél államtitkár között most már teljes erővel kibontakozik a választási küzdelem. Csekonicsék eddig kibocsátott 196 ajánlási íve közül 46 visszaérkezett és ezeken: több mint 3000 aláírás. A vasárnapot Szombathelyen a kormánypárt foglalta le magának, úgyhogy Csekonics Iván gróf programbeszédére csütörtökön és szombaton fog sor kerülni.

 

Az ellenzéki jelölt és kísérete, amelyhez a megyei független kisgazdapárt vezető emberei is tartoznak, a szombatot és vasárnapot arra használta fel, hogy végigjárta a kerületi községeit: Kámot, Herényt, Ujperindet és Gyöngyöshermányt, amelyeknek választóközönsége mindenütt rendkívüli lelkesedéssel fogadta Csekonicsot. A gyűlések szónokai hangoztatták, hogy a független kisgazdapárt a keresztény ellenzék jelöltjét támogatja a választási küzdelemben.


- Elsősorban a választójogi reformot kell megoldani, - mondotta Csekonics gróf vasárnapi beszédében – mert a jól megalapozott titkos választójog megadja a békés fejlődés lehetőségét és biztosítja a szociális reformok megalkotásához szükséges légkört is.


Olyan politikára van szükség, amely lehetővé teszi a közterhek aránylagos elosztását és megadja a munkás tisztességes bérét! A szövetkezetek csupán altruista tevékenységet folytassanak, csak a maguk tagjait támogassák, de ne legyenek öncélú kereseti alakulatok, amelyek különböző gazdasági jelszavak ürügye alatt egyéni érdekeket szolgálnak.

 

A külpolitika terén a kormány feladata: a restauráció előkészítése. Jöjjön haza a király, teremtsünk perszonális közösséget Ausztriával, mert a nagyobb terület jobb életfeltételeket tud biztosítani a rajta élőknek, mint a mai tragikussorsú Magyarország.


Gróf Csekonics Iván lelkesedéssel fogadott beszéde után Flandorfer Ignác képviselő beszélt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98