Dtum
Login with Facebookk
1937 | Január

Csikorgó hidegben vadászott a kormányzó és előkelő társasága vasárnap Mezőhegyesen

Csikorgó hidegben vadászott a kormányzó és előkelő társasága vasárnap Mezőhegyesen: óriási a zsákmány!

Mezőhegyes, január 17.

Csikorgó, tiszta hidegben kezdődött vasárnap reggel a 30 ezer kat. hold kiterjedésű mezőhegyesi állami ménesbirtokon a Horthy kormányzó tiszteletére rendezett kétnapos nagy vadászat. Darányi miniszterelnök nem jöhetett Mezőhegyesre, ezért az előkelő vadásztársaságot helyette Lázár igazságügyminiszter látta vendégül.


Rajta kívül a kormány tagjai közül Bornemisza érkezett már szombat este Mezőhegyesre. Vasárnap kora reggel indult el a méneskari törzsépület elől a kormányzó és társasága a hatalmas vadászterületre. Kíséretében voltak Lázár és Bornemisza minisztereken kívül Sztranyavszky Sándor, a képviselőház elnöke, Kállay Miklós, Pesthy Pál és Puraly Emil volt miniszterek, ifj. Horthy István, a kormányzó idősebbik fia és Károlyi Gyula gróf, a kormányzó veje, Zsindely Ferenc és Urbán Gáspár báró országgyűlési képviselők. Görgey György tábornok, méneskari felügyelő. Nemeskéri Kiss Géza, a gödöllői királyi vadászterületek vadászmestere. Szép László és Kelecsényi Miklós miniszteri tanácsosok. A vadászat legfőbb rendezője Balás József földmívelésügyi minisztériumi osztályfőnök és Vattay Dezső mezőhegyesi jószágigazgató gondoskodtak arról, hogy a vendégek minden tekintetben jól érezzék magukat a hagyományos nagy vadászaton, amely vasárnap reggel „stráf”-vadászattal vette kezdetét.


Délelőtt rengeteg nyúl került puskacsőre, azután vadászebéd következett a szabadba és utána az egyik fácánosba mentek a vadászok, akik csak alkonyatkor tértek vissza szállásukra a kaszinó épületébe. Az első nap vadászeredménye közel 800 nyúl és igen sok fácán.
Hétfőn reggel folytatják a vadászatot, amely után a miniszterek és politikusok hétfőn este Szegeden át érkeztek vissza Budapestre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98