Dtum
Login with Facebookk
1937 | Július

Franco repülőgépei bombáztak két angol torpedórombolót

London, július 4.
A brit admirális jelentése szerint több bombavető repülőgép – valószínűleg Franco tábornok repülőgépei - bombákat dobtak le a spanyol partok ellenőrzését végző két angol torpedórombolóra. A bombák a hajóktól meglehetős nagy távolságban a vízbe zuhantak és a hadihajókban nem okoztak kárt.

Párizs, július 4.

A Newyork Herald párizsi kiadása és a Journal azt a feltűnéstkeltő hírt közlik, hogy a valenciai kormány miniszterelnöke, Negrin, a francia fővárosban tartózkodott és kíséretében volt Giral spanyol külügyminiszter is. A két lap szerint Negrin miniszterelnök a Giral külügyminiszter a párizsi nagykövetségen tanácskozást folytattak Chautemps miniszterelnökkel és Delbos külügyminiszterrel. A valenciai kormány miniszterei jelentést tettek a spanyol helyzetről és erkölcsi, valamint anyagi támogatást kértek a francia kormánytól. A két miniszter szombat este utazott vissza Valenciába.


Szállításra kész municiótömegek a francia-spanyol határon

London, július 4.
Az angol közvélemény rendkívül súlyosnak látja a nemzetközi helyzetet, a kormány elutasító álláspontja az olasz-német javaslatokkal szemben mindenütt helyeslésre talál.


A baloldali sajtó erőteljesen buzdítja a kormányt, hogy ne tegyen engedményeket. A People című lap azt jelenti, hogy a francia-spanyol határon nagymennyiségű fegyver- és municiókészletet halmoztak fel, hogy azt haladéktalanul Spanyolországba szállíthassák, amikor a londoni benemavatkozási bizottság feloszlik.


Hétfőn délelőttre hívták össze az angol minisztertanácsot, amely a spanyol kérdésben a végső döntést van hivatva meghozni.


A diplomáciai és katonai vezetés most már teljes angol kezekben van, Franciaország mindenben aláveti magát a londoni irányításnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Spanyol repülőgépek álláshelyzetben Háborúellenes felvonulás Londonban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98