Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Sas két góljával győzött Közép-Európa Nyugat-Európa ellen

Amsterdam, június 20.
A nagy érdeklődéssel várt Közép-Európa – Nyugat-Európa válogatott labdarúgó mérkőzést vasárnap bonyolították le a stadionban 50.000 főnyi közönség előtt. A mérkőzést magas színvonalú, s mindvégig fair keretek között mozgó játék után megérdemelten Közép-Európa válogatottja nyerte 3:1 (1:0) arányban.

A mérkőzés a nyugat-európaiak támadásaival kezdődött, amelyeket többnyire Braine belga csatár indított el. A csatárok lövéseit azonban Olivieri olasz kapus biztosan fogja. Lassan Közép-Európa csatársora is magára talált és fedezetsorától mindjobban támogatva némi fölényt harcolt ki.

A 17-ik percben Sárosi átadásából Sas fejjel továbbította a labdát a hálóba úgy, hogy a közép-európaiak 1:0 arányban vezettek. A következő negyedórában a játék igen változatos volt, mindkét csapat gólhelyzeteit kihasználatlanul hagyta.

Nyolc perccel a félidő vége előtt Schmaus osztrák hátvéd az egyik összecsapásnál a lábán megsérült, kiállott és helyére az olasz Rava került. Közvetlen a félidő befejezése előtt a nyugat-európaiak Braine révén kiegyenlíthettek volna, de lövését a pompás formába Olivieri biztosan védte.

Szünet után a játék képe nem változott. Mindkét csapat csatársora támadott, s a nyugat-európaiak mindenáron ki akartak egyenlíteni. A közép-európaiak védelme biztosan működött, s a várt kiegyenlítés helyett újabb gól következett.

A 3-ik percben Piola kitűnően szöktette Sast, Jacob kapus kirohant és Sas labdája feje felett vágódott a hálóba (2:0). A 30-ik percben pompás összjáték után Nejedly gólt rúgott és 3:0-ás vezetéshez juttatta Közép-Európa csapatát.

3 perccel a mérkőzés vége előtt sikerült a nyugat-európaiaknak is gólt szerezniük: Braine és Smith összjátékából a labda Backhuishoz került, akinek védhetetlen lövésével szemben Olivieri tehetetlen volt: 3:1.

Közép Európa csapata igazolta a róla elterjedt híreket, a kiváló játékosokból összeállított csapat nemcsak egyénileg, hanem összjáték szempontjából is kiválót nyújtott. Mindhárom magyar játékos: dr. Sárosi, Sas és Lázár a legjobbak közé tartozott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98