Dtum
Login with Facebookk
1937 | Május

Hungária – Leicester City 4:3 (1:0)

Boronkay Gábor vezetése mellett került sorra a Hungária – Leicester City mérkőzés. A meccs előtt Brüll Alfréd üdvözölte az angol vendégeket.

Az 5. percben vezetéshez jutott a Hungária, Sas elfutott a hórihorgas angol fedezet és hátvéd mellett, beadása elszállt Cseh és Kardos mögött. Titkos középre húzódott és aztán a bal sarokba helyezte a labdát.

Ezután változatos játék következett. Érdekes volt megfigyelni az angolok stílusát. Először is mindvégi földre szorított labdákkal játszottak. Futva, lövésszerűen adogatták a labdákat s a labda mindjárt lábhoz ragadt, úgy stoppoltak és gyorsan rohantak tovább.

Kihasználják testi erejüket, de végig szabályosan. Amikor az ellenfélnél van a labda, vállukkal ellökik, ha nem rohan el előlük. Párszor úgy fellökték Turait és Müllert, - teljesen szabályosa – hogy ha ezt Toldi csinálná, a játékvezetők azonnali halálra ítélnék.

Az angolok azonban a 16-os vonalon belül, ahova egyébként ritkán jutottak, nem harcoltak eléggé. Pedig remekül tudnak kapura lőni. A harci szellem hiánya abban találhatja magyarázatát, hogy ők végigküzdötték otthon a bajnoki szezónt és a kontinensen csak exhibitionszerű játékot produkálnak.

Tehát érdemes volt megnézni az angolokat, mert szépen játszottak, csak nem küzdöttek eléggé. És érdemes volt azért is, mert néha-néha a Hungária is ízelítőt adott tudásából és pompás akciókkal rohamozta meg Nagy-Britannia fiait.

Voltak azonban tízpercek, amikor álmos unalom terjengett a pályán, éppen úgy, mint a Ferencváros-Bocskai mérkőzés második részében. Már-már attól lehetett tartani, hogy a nagy melegben egyesek elalszanak a tribünön, de aztán újra felcsillant a játékkedv és a pompás gólok nyomán az elismerés.

És humor is volt a közönségben. Észrevették, hogy a hórihorgas angol kapus nem kézből rúgja ki a labdát a mezőnybe, hanem lehelyezi a földre, messziről nekifutva végzi a kirúgást. A közönség erre, amikor a kapus nekifutott, kórusban kiáltotta: „Hóóó” és amikor elrúgta a labdát, egyszerre csattant fel ezrek ajkáról: „Rukk”.

Ez a hórukkozás, no meg aztán Cseh Matyinak néhány paccolása sok derültséget okozott a nézőtéren.

Több csatát lehetett volna megnyerni azoknak a helyzeteknek az értékesítésével, amelyek Csehnek és Kardosnak rendelkezésére állottak. Cseh azonban a végén belejött és alaposan becsapva az angolokat, csodás gólt lőtt. Egyébként a második félidőben Titkos szerezte a második gólt.

A harmadik gól úgy esett, hogy Titkos középre ívelte a labdát, Müller húsz méterre állt a kaputól és várta, hogy a labda a levegőből leessen hozzá, aztán kapásból lőtt. Senki se látta, merre, hova megy a labda, csak azt a pillanatot, amikor a felső két léc között a kapuba csapódott és megrezegtette a hálót (3:0).

Ezután Smith, az angol csatár, majd mindjárt utána Bowers centercsatár védhetetlen sarokbombája révén 3:2 lett az eredmény.

Kritikus percek következtek most. Várni lehetett az angolok kiegyenlítését. Nehézzé vált a Hungária helyzete, mert a bíró Dudást Aschner Pál határbíró megsértéséért kizárta a játékból.

Ekkor következett azonban Cseh egyéni bravúrja: a Turaitól kapott labdával megszökött és az angol hátvédeket faképnél hagyva, a kifutó kapus mellett belőtte a negyedik gólt. 4:2. Az utolsó percekben Bowers szabadrúgásból 4:3-ra szépítette az eredményt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az angol király az abruzzói herczeg felolvasásán Az angol király az abruzzói herczeg felolvasásán
Az abruzzói herczeg, az olasz király öcscse, kiváló utazó, aki már...
Az orosz irás ellen Az orosz irás ellen
Báró Skerlecz Iván horvát bán szeptember 18-án rendeletet bocsátott...
Színes hírek röviden Színes hírek röviden
Az Egyesült-Államok zárszámadásai, amelyeket az 1899-1900. junius...
Székely Bertalan  (1835-1910) Székely Bertalan (1835-1910)
Annak a művészi generácziónak, mely a magyar nemzeti festészet...
Tizenöt embert állítottak elő a Dohány-utcai merénylet miatt Tizenöt embert állítottak elő a Dohány-utcai merénylet miatt
A Dohány-utcai zsinagóga ellen elkövetett felháborító kézigránátos...
Vizáradások Vizáradások
A rosz időjárást, viharokat, jégveréseket tetézi most az ország...
Az antitröszt-mozgalom Amerikában Az antitröszt-mozgalom Amerikában
Az Egyesült-Államokban a legutóbbi elnök-választást a trösztök...
Az ó-év története Az ó-év története
Január Darányi miniszterelnök újévi beszédében a szociális reformok...
Ibsen a nemzeti szinházban  „ A társadalom támaszai.” Ibsen a nemzeti szinházban „ A társadalom támaszai.”
A „ Nemzeti Szinház” új igazgatósága az előre bejelentett...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98