Dtum
Login with Facebookk
1937 | Március

Újra gólképes a Ferencváros csatársora

Ferencváros - Budai „11” 6:1 (5:1)

Vasárnap délután megkönnyebbülten lélegzettek fel a Ferencváros drukkerek. Megállapították: a csapat körül nincs semmi baj, a Phöbus elleni második félidei játék múló indiszpozíció volt csupán. A Ferencváros olyan jó és olyan lelkes játékkal igyekezett kiköszörülni a múlt heti csorbát, hogy nyugodtan mondhatjuk: a Ferencváros újra a régi nagy együttes.

Az első félidőben remeknél remekebb támadások, szebbnél szebb gólok kísérték a Fradi játékát. A második félidőben már nem volt olyan szép a játék, a Ferencváros egy kapura játszott és a nagy sárban nem nagyon törekedett az eredmény növelésére. A Ferencvárosban a csatársor brillírozott.

Egyformán jó volt a legtöbb gólt szerző Sárosi, a fürge Táncos, az agilis Kiss, a fáradhatatlan Toldi és a lendületes Kemény. Polgár Szuhai lefogására rendezett be. Ezt a feladatát jól látta el. A védelemben Tátrai tűnt ki. A Budai 11-re szinte rá se lehetett ismerni. Egyedül Havas tűnt ki remek védéseivel.

A Fradi nagy lelkesedéssel kezdi a játékot s már a 4. percbe mintaszerű támadással gólt szerez. Lázár szökteti Keményt, aki remekül szalad le, éles beadását a jól érkező Sárosi a hálóba fejeli (1:0).

A következő percben újra Kemény rohamoz. Magda nem tudja tartani, faultolná, de ő maga esik el. Kemény a középre gurít, ahol Burger kapja a labdát, de vesztére pontosan Sárosiba vágja, akiről a hálóba pattan (2:0).

A másik oldalon Szuhai veszélyes, de a gyors Polgár mindig idejében szereli, míg a 15. percben sikerül Szuhainak átmenni Polgáron és ez az egy átmenés is gólt jelent. A robosztus center 15 méterről hatalmas lövéssel a hálóba juttatja a labdát (2:1).

A gól után pár formás támadást vezet a Budai 11, de előbb Vermes lövése, majd Rökk labdája száll a kapu fölé, aztán Szuhai erős lövését Háda védi mesésen. A 19. percben Sárosi a jobbszélre húzódik, onnét a kapu szája elé gurítja el a labdát, Toldi átfut rajta, de a résen levő Kemény már nem hibáz. (3:1).

Sárosi-bravúr gyümölcse a negyedik gól. Tizennyolcméteres szabadrúgás a Budai 11 ellen. Sárosi úgy tesz, mintha lepasszolná a labdát, de ehelyett puhán átíveli a sorfal fölött, Havas túl kényelmesen nyúl utána és a mesterien eltalált labda megrezzenti a hálót. (4:1).

Ellenállhatatlan a Fradi csatársora, a gólhelyzetek egész sorát dolgozza ki. Nagy az iram. Egy összecsapás alkalmával Kiss és Lutz „ollóba fogja” a meccs vezetőjét, aki a földre esik. Toldi és Magda harcol a hatos vonalon, a labda Keresztes elé kerül, aki hazaad, de közben Havas már balra mozdult és a labda mellette jobbról a hálóba hull. (5:1). Öngól.

A második félidőre a Budai 11 felforgatja csapatát, de ez sem segít, a Ferencváros még nagyobb fölénybe kerül, odaszegzi a budai csapatot kapujához. Sárosi egymásután küldi zúgó bombáit a kapura és csak Havas nagyszerű védései akadályozzák meg a gólt.

A Budai 11 lefutásokkal kísérletezik, a Fradi védelem könnyen szerel. Kiss és Hámori helyet cserél, az újdonsült csatár mindjárt gólt akar rúgni, sikerülne is neki – ha égig érne a kapu. Toldi bombái sorra célt tévesztenek. Az iram csökken. Polgár belép Röckbe, akit úgy kell kivinni a pályáról és az utolsó negyedórát már nélküle játsszák le.

A 31. percben Sárosi kapja a labdát, tisztára játssza magát és 15 méterről erős lapos lövéssel beállítja a végeredményt. (6:1). Ferencváros támadásokkal ér véget a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi gólt rúg Toldit leszereli a budaiak védelme
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98