Dtum
Login with Facebookk
1937 | Március

Újra gólképes a Ferencváros csatársora

Ferencváros - Budai „11” 6:1 (5:1)

Vasárnap délután megkönnyebbülten lélegzettek fel a Ferencváros drukkerek. Megállapították: a csapat körül nincs semmi baj, a Phöbus elleni második félidei játék múló indiszpozíció volt csupán. A Ferencváros olyan jó és olyan lelkes játékkal igyekezett kiköszörülni a múlt heti csorbát, hogy nyugodtan mondhatjuk: a Ferencváros újra a régi nagy együttes.

Az első félidőben remeknél remekebb támadások, szebbnél szebb gólok kísérték a Fradi játékát. A második félidőben már nem volt olyan szép a játék, a Ferencváros egy kapura játszott és a nagy sárban nem nagyon törekedett az eredmény növelésére. A Ferencvárosban a csatársor brillírozott.

Egyformán jó volt a legtöbb gólt szerző Sárosi, a fürge Táncos, az agilis Kiss, a fáradhatatlan Toldi és a lendületes Kemény. Polgár Szuhai lefogására rendezett be. Ezt a feladatát jól látta el. A védelemben Tátrai tűnt ki. A Budai 11-re szinte rá se lehetett ismerni. Egyedül Havas tűnt ki remek védéseivel.

A Fradi nagy lelkesedéssel kezdi a játékot s már a 4. percbe mintaszerű támadással gólt szerez. Lázár szökteti Keményt, aki remekül szalad le, éles beadását a jól érkező Sárosi a hálóba fejeli (1:0).

A következő percben újra Kemény rohamoz. Magda nem tudja tartani, faultolná, de ő maga esik el. Kemény a középre gurít, ahol Burger kapja a labdát, de vesztére pontosan Sárosiba vágja, akiről a hálóba pattan (2:0).

A másik oldalon Szuhai veszélyes, de a gyors Polgár mindig idejében szereli, míg a 15. percben sikerül Szuhainak átmenni Polgáron és ez az egy átmenés is gólt jelent. A robosztus center 15 méterről hatalmas lövéssel a hálóba juttatja a labdát (2:1).

A gól után pár formás támadást vezet a Budai 11, de előbb Vermes lövése, majd Rökk labdája száll a kapu fölé, aztán Szuhai erős lövését Háda védi mesésen. A 19. percben Sárosi a jobbszélre húzódik, onnét a kapu szája elé gurítja el a labdát, Toldi átfut rajta, de a résen levő Kemény már nem hibáz. (3:1).

Sárosi-bravúr gyümölcse a negyedik gól. Tizennyolcméteres szabadrúgás a Budai 11 ellen. Sárosi úgy tesz, mintha lepasszolná a labdát, de ehelyett puhán átíveli a sorfal fölött, Havas túl kényelmesen nyúl utána és a mesterien eltalált labda megrezzenti a hálót. (4:1).

Ellenállhatatlan a Fradi csatársora, a gólhelyzetek egész sorát dolgozza ki. Nagy az iram. Egy összecsapás alkalmával Kiss és Lutz „ollóba fogja” a meccs vezetőjét, aki a földre esik. Toldi és Magda harcol a hatos vonalon, a labda Keresztes elé kerül, aki hazaad, de közben Havas már balra mozdult és a labda mellette jobbról a hálóba hull. (5:1). Öngól.

A második félidőre a Budai 11 felforgatja csapatát, de ez sem segít, a Ferencváros még nagyobb fölénybe kerül, odaszegzi a budai csapatot kapujához. Sárosi egymásután küldi zúgó bombáit a kapura és csak Havas nagyszerű védései akadályozzák meg a gólt.

A Budai 11 lefutásokkal kísérletezik, a Fradi védelem könnyen szerel. Kiss és Hámori helyet cserél, az újdonsült csatár mindjárt gólt akar rúgni, sikerülne is neki – ha égig érne a kapu. Toldi bombái sorra célt tévesztenek. Az iram csökken. Polgár belép Röckbe, akit úgy kell kivinni a pályáról és az utolsó negyedórát már nélküle játsszák le.

A 31. percben Sárosi kapja a labdát, tisztára játssza magát és 15 méterről erős lapos lövéssel beállítja a végeredményt. (6:1). Ferencváros támadásokkal ér véget a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sárosi gólt rúg Toldit leszereli a budaiak védelme
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Egy népfölkelő tüzér kivégzése Egy népfölkelő tüzér kivégzése
Az egyik budapesti tábori tüzérezred G. A. nevű népfölkelő tüzérét...
A vasárnapi mezei versenyek győztesei: A vasárnapi mezei versenyek győztesei:
Kelen János, Horányi Irén, Fekete István és Almási József Négy mezei...
Szipjagin miniszter gyilkosa Szipjagin miniszter gyilkosa
Most már azt sem tudni, hogyan hívják Szipjagin belügyminiszter...
Egy szegedi építőmester betörései Egy szegedi építőmester betörései
Szegeden jól ismerték s mint vagyonos ember, köztiszteletben élt...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
A földmivelésügyi minisztérium fölhivja a gazdák figyelmét arra, hogy...
Az amerikai nevelésügyi nemzetközi intézet elnöke Budapesten Az amerikai nevelésügyi nemzetközi intézet elnöke Budapesten
Mr. Wickliffe Rose, az amerikai nevelésügyi nemzetközi intézet...
Uj tanukat hallgatnak ki a kivitell panamák ügyében Uj tanukat hallgatnak ki a kivitell panamák ügyében
A Magyar Hiradó jelenti: A kiviteli panamák ügyében folyó bűnpörbe a...
Vizvári Gyula (1841-1908.) Vizvári Gyula (1841-1908.)
Karácsony első ünnepnapja mély gyászt hozott a magyar színművészetre....
A hét hőse, Brüning A hét hőse, Brüning
Magas, szikár alakja, keskeny, élesmetszésű arca komoran válik el a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98