Dtum
Login with Facebookk
1938 | Április

Újpest – Slavia 2:2 (2:1)

A Hungária – Beogradszki mérkőzés után került sorra az Újpest – Slavia döntőmérkőzés. A közönség biztatja az újpestieket, akiknek az összeállítása a következő:


Havas – Pató, Joós – Ádám,. Szűcs, Szalay – Bihari, Vincze, Zsengellér, Kállai, Kocsis. A Slaviában játszott Bican is.

A 4. percben potyagólt kap az Újpest: Szalay hátraadott labdáját Havas kiüti, Horak ott terem és a hálóba rúgja a labdát, 1:0 a Slavia javára.

Hamarosan elveszti az Újpest a közönség szeretetét. Előbb Ádám megy neki Vytlacilnak, majd Kocsis rúgja le Bourkát. A Slavia is tud durvulni. Nozir kiteríti Kállait.

A játékosok úgy verekszenek egymással, mintha kecseszkecsken-birkózók lennének. A 23. percben Vincze remek lövéssel kiegyenlít 1:1.

Ezután a csehszlovákok tíz percre beszorítják az újpesti csapatot. A 40. percben feljön az Újpest csatársora. Egy bedobásból Vincze kapufát rúg, a visszapattanó labdát Kállai élesen bevágja. 2:1-re vezet az Újpest.

A lilák most már a félidő végéig ostromolják Planicka kapuját, gólhelyzetük is van, de a tapasztalatlan jobbszélső, Bihari több jó helyzetet elront.

Az Újpest szünet után is szépen játszik. A közönség lelkesülten biztatja, nehogy szégyenszemre a Slavia vigye el a Húsvéti serleget.

A 17. percben Bican a hálóba emeli a labdát, de ezt megelőzve meglökte Joóst s a bíró ezért nem adja meg a gólt, hanem szabadrúgást ítél a Slavia ellen. Erős iramú játék folyik.

Az Újpest a jobb, de a Slavia védelme állja az ostromot. Kocsist teljesen megbénítják. A 38. percben Jezbera sérülten kiáll, de néhány perc múlva visszatér. A 35. percben Vytlacil lerohan és lövését Havas nem tudja fogni. 3:3!

Az újpest az utolsó percekben erősen szorongat, de nem tud az eredményen változtatni. A futballkapitány mérlege

A húsvéti mérkőzéseket végignézte Dietz Károly dr. futballkapitány is, aki szerdán este állítja össze Budapest válogatott csapatát, amely vasárnap Bécsben játszik. Dietz dr. a mutatott teljesítményekről a következőket mondotta A Reggel-nek:
A Hungáriából Szabó, Bíró, Dudás, Sas és Titkos, az Újpestből Kállai, Zsengellér és Vincze játéka tetszett. A csapatot csak szerdán este állítom össze, mert meg kell várnom a húsvétkor külföldön szerepelt csapatok játékosairól szóló jelentéseket is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98