Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Ferencváros – Slavia 3:1 (1:0)

A Ferencváros óvatos, de gólra törő játékkal kiverte a Slaviát a Középeurópai Kupából

Hőhullám önti el az üllői úti sporttelepet. A napos oldalközönsége ingujjra vetkőzik, a másik részen divatrevü. Fél hatkor még az FTC játszik a Postásokkal. A zöldfehérek amatőr csapata gólzáport indít a Postások csapatára. Szépen, technikásan játszik az amatőr FTC. Megérdemli a tapsokat.

Több mint húszezer néző van már a tribünön, amikor pályára érkezik a Slavia. Udvarias tapsot kap. Utána mennydörgés: bevonul a Ferencváros. Mindenki tapsol. Planicka és Sárosi, a két kapitány sorsol Miers osztrák játékvezetővel, aztán a Slavia kezd nappal szemben.

Svoboda lövése Korányiról korner. A beadást Polgár tisztázza. Nem tud kialakulni a játék, a Ferencváros támad, de sok a rossz beadás. A Slavia ellentámadásai veszélyesek; a Fradi-passzok rosszak.

A Ferencváros csatárvonala ideges. A fedezetsor előre nyomja őket, de még a 16-os vonalig sem tudnak eljutni. Végre Kiss messziről lő fölé. A Ferencváros támad, Kiss leadását Sárosi elveszti.

Szinte egy kapura megy a játék, Horák váratlanul elfut Korányi mellett és ellöki. Miers nem veszi észre! Nem lett baj a dologból. Újra Fradi-támadás. Kiss beadásából Táncos kapufának lövi a labdát.

A Ferencváros W-formáció - szerűen játszik, Polgár a harmadik hátvéd, de hirtelen előre fut. Lövése Fiala lábáról Toldi elé pattan, aki gyengén lő. Planicka fogja. Sárosi már másodszor rosszul adja le labdát.

A játékosokról csurog a víz. Polgár, Sárosi, Táncos összjáték után Táncos beadja a labdát. A nagy erővel érkező Toldi fölé fejel. Az első szép akció. Toldi fejel Sárosihoz, ő helyett leadja Keménynek, aki fejjel továbbit. Planicka azonban a kapu másik sarkába „úszik” és kiüti a labdát. Ebből kavarodás keletkezik. Lázár 16 méterről lő, Planicka ezt is fogja.

Toldi irtó erővel dolgozik, a labda Kishez kerül, aki jobbra fut, centerez és a beadott labdát Toldi befejeli. A 33. perében a Ferencváros 1:0-ra vezet. A gól Toldi lelkes játékának köszönhető. A Ferencváros támadása állandósul. Táncos lefutását csak nehezen tudják megakadályozni. Változatos játék után vége az első félidőnek.

A második félidőben félelmetesen támad a Slavia, de megint a Ferencváros veszi át az irányítást. Kis remek labdát ad Sárosinak, de ő ma rendkívül rossz formában van. Nagy a Ferencvárosi nyomás. A fedezetsor szóhoz sem engedi jutni a csehszlovák csatárokat. Kis mesterien szökteti Sárosit, aki azonban a kapus kezébe lövi a labdát.

 


Toldi hosszú labdával szökteti Keményt, aki lefut és centerez. Sárosi fejjel a jobb sarokba csúsztatja a labdát. Védhetetlen gól. A második félidő 10. percében a Ferencváros 2:0-ra vezet.

Mindjárt utána Toldi bombáját Planicka csak bravúrral tudja kiütni. Korányi, aki legjobb tagjai közé számított, most egymás után két gikszert követ el, de Horák beadása kárba vész.

 
A következő gól Tolditól indul ki: leadja a labdát Táncosnak, aki visszajátszik Kishez. Ő máris szökteti Táncost, ez lefut, centerez, Sárosi elfogja a labdát és tisztára játszza Toldit, aki a kifutó Planicka mellett belövi a harmadik gólt. (3:0).

Most már szép a játék is. Táncos lefut beadását Kemény elveszti. Korányi paccol. Swoboda lefut. Korányi beéri és kornerre szereli. Hámori előreküldi Táncost. Most őt szerelik kornerra. Ebből sem lesz semmi.

Kopeczki előretör, de Tátrai az utolsó pillanatban szereli. Táncos lefut, átadja a labdát Sárosinak és ő tiszta helyzetben Planicka kezébe továbbítja a labdát. Az utolsó percekben könnyelmű a ferencvárosi védelem és Horák lövése Korányi hátáról a hálóba pattan (3:1).

A Ferencváros tehát 3:1 arányban legyőzte a Slaviát. A kettős mérkőzés alapján a zöld-fehérek 5:3 arányban továbbjutottak a Középeurópai Kupában és legközelebb a Vienna-Young Fellows mérkőzés győztesével kerülnek össze.

A Ferencváros óvatosan játszott, a fedezetek keveset mentek előre és inkább a csehszlovák csatársor lefogására törekedtek. Eleinte nagyon rosszul ment a játék. Szép futball tulajdonképpen csak a második félidőben volt. Ez a kupa-stílus: vigyázni, hogy ne legyen gól…

A Ferencvárosban három játékos, Toldi, Lázár és Korányi emelkedett ki. Igen jó volt Polgár és Hámori is. Biztos hátvéd volt Tátrai. Táncos nagy agilitással dolgozott, de nem volt szerencséje. Kis teljesítménye rendkívül változatos volt: sokszor rosszul, sokszor jól végezte feladatát. Keménynek csak egy-két akciója sikerült.

Sárosi György dr. ez alkalommal élete legrosszabb játékát produkálta. Puhán, energia nélkül dolgozott, csak a második félidőben, amikor a gólt is lőtte, akkor volt negyedóráig az igazi Sárosi. A csehszlovákoknál a közvetlen védelem emelkedett ki.

Arról nem tehetnek, hogy a Ferencvárosnak Toldi személyében lelkes, keménykötésű harcosa van. Mies, az osztrák játékvezető többször hibázott, mindkét fél terhére, de ítélkezése az eredményt nem befolyásolta.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Többmilliós „tatarozási hitelakciót” javasol az Erdélyi Gazdasági Tanács Többmilliós „tatarozási hitelakciót” javasol az Erdélyi...
A zivatarral, esővel indult idei fürdőévad ellenére is a hazatért...
Rainer Maria Rilke versei Rainer Maria Rilke versei
Munkásaid vagyunk: segéd és mester csak téged épít, nagy Középhajó. ...
Ruharendelet Németországban Ruharendelet Németországban
A német birodalmi ruházkodási hivatal most kiadott rendeletével...
Képviselőház elé kerül a Margitsziget ügye Képviselőház elé kerül a Margitsziget ügye
A margitszigeti ügy, mely most a képviselőház elé fog kerülni, egyike...
Kankovszky Arthur, a buváruszás bravuros mestere Kankovszky Arthur, a buváruszás bravuros mestere
Kankovszky Arthur, a buváruszás bravuros mestere, - kinek képét...
Az orosz fővezér nyilatkozata a győzelemről Az orosz fővezér nyilatkozata a győzelemről
Kuropatkin orosz fővezér márczius 26-ikán megérkezett Karbinba, az...
Európa ökölvívó bajnokságai Európa ökölvívó bajnokságai
Váratlan, de annál örvendetesebb szenzációval: nagy magyar...
Az antant hadicél-politikájának megváltozása
Az Osztrák-Magyar Monarchia felszámolásának terve 1918-ban jelent meg...
Az anyaczárné élete Az anyaczárné élete
A Romanov-család végzete lesújtott az anyaczárnéra is. Ő III. Sándor...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98