Dtum
Login with Facebookk
1938 | Augusztus

Titokzatos módon eltűnt Scitovszky Tiborné briliánsokkal kirakott karkötője egy előkelő nyári vendéglőben

Vasárnap délelőtt magas, előkelő külsejű, fehérhajú úr jelent meg felesége társaságában a főkapitányság bűnügyi osztályán dr. Roland rendőrtanácsos előtt.
- Scitovszky Tibor nyugalmazott magyar királyi külügyminiszter vagyok, mutatkozott be, aztán elmondotta, hogy furcsa körülmények között eltűnt tegnap este feleségének briliánsokkal kirakott, ötezer pengőt érő karkötője. Scitovszky Tiborék egy hölgyismerősük társaságában szombaton este az egyik előkelő budai nyári vendéglőben vacsoráztak. Vacsora közben Scitovszkyné karkötője beleakadt az egyik evőeszközbe és az értékes karkötő leesett Scitovszkyné karjáról.

Azonnal odaugrott két pincér, megigazította az elromlott csattot s a volt külügyminiszter felesége visszatette a karperecet karjára. Biztonság kedvéért ráhúzta a drága ékszerre magas glaszékesztyűjét is.

 

Fél órával a karkötőt ért kis baleset után Scitovszkyék távoztak, kocsiba ültek s hazakísérték társaságuk harmadik tagját a Kossuth Lajos térre. Éppen elbúcsúztak ismerősüktől, amikor Scitovszkyné a karjához nyúlt és rémülten felsikoltott:
- Eltűnt a karkötőm!....
Keresni kezdték az ékszert a kocsiban, a sofőr úgyszólván széjjelszedte az autó karosszériáját, de nem találták meg az eltűnt karperecet. Visszamentek a vendéglőbe, ott is keresték mindenütt az ékszert, de hiába. A ruhatárosnő határozottan azt állítja, hogy amikor Scitovszkyné eltávozott az étteremből, akkor még a karján volt, a kesztyű alatt a drága karkötő.

A rendőrség körözést adott ki az ékszer ellen, valamennyi zálogházhoz eljuttatta a karkötő pontos leírását, úgyhogy ha valaki jelentkezik a karpereccel, azonnal letartóztatják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98