Dtum
Login with Facebookk
1938 | Július

Juventus – Ferencváros 3:2 (2:1)

Kupagyőzteshez méltóan küzdött a Ferencváros Torinóban Sárosi gólt lőtt a világbajnoki hátvédpárnak

A Ferencváros derék együttese pompás eredményt ért el Torinóban. Az olasz bajnokcsapattól saját otthonában, az elődöntő első fordulóján mindössze minimális gólarányú vereséget szenvedett. A zöld-fehérek, mint mindig, úgy ezúttal is rászolgáltak arra a bizalomra, amellyel a sporttársadalom a nehéz ütközetre útnak bocsátotta.

Igazi magyaros lelkesedéssel, nagyszerű játéktudással és okos taktikával küzdötte végig a mérkőzést és olyan eredményt ért el, amely feljogosítja a futballrajongók százezreit, hogy bizalommal nézzenek a Ferencváros döntőbe jutása elé.

Mindössze egygólos hátránnyal indul a Ferencváros a Juventus ellen a jövő héten a budapesti küzdelembe. Ha a Ferencváros Budapesten 2 gólkülönbséggel győz, akkor már a döntőbe kerül a Slavia-Genova mérkőzés győztesével.

Teljes elismerés illeti a Ferencváros csapatát vasárnapi játékáért. Meg kell állapítani, hogy az olasz csapat győzelmét nagyobb szerencséjének köszönhette.

A második félidőben többet is támadott a magyar csapat, de sajnos, Toldi megsérült és így a csatársor nem volt teljesen akcióképes. Egy percre Sárosi is elhagyta a pályát, mert erre sérülése kényszerítette. Ha ezek a zavaró momentumok nem játszanak közre, akkor legalábbis döntetlent ért volna el a tavalyi kupagyőztes Ferencváros.

Torinóban 12.000 néző előtt Bizik cseh bíró vezetése mellett került eldöntésre a mérkőzés. Az olasz közönség szívélyesen fogadta a magyar csapatot és mindvégig sportszerűen viselkedett. Sokszor tapsolták meg a magyar bajnokcsapat nagyszerű akcióit.

Az időjárás is kedvezett a mérkőzésnek, kissé borús volt az idő és nem volt túlságosan meleg. A mérkőzés tapogatózó játékkal indult. Mindkét fél óvatos. A magyar csatársor nehezen tud megbirkózni a világbajnoki hátvédpárral. Az első komolyabb támadást mégis a magyar csapat vezeti és Sárosi lövése alig megy kapu mellé.

Az olasz csatársorban leginkább a jobbszárny vezet támadásokat. Az első negyedóra kiegyensúlyozott és változatos játéka után a 20. percben De Fillps szerzi meg az olaszok vezető gólját. (1:0)

Most egyre veszélyesebbek az olaszok támadásai és a magyar védelemnek, de különösen Hádának önfeláldozó játéka hárítja el a szűnni nem akaró veszedelmet. Mégis a 37. percben Busidoni kiszökik és laposan Háda kapujába küldi a labdát. (2:0)

A magyar csapat erélyes ellentámadásba kezd, szorongatja az olaszok kapuját, azonban a világbajnoki hátvédpár pompásan ellenáll a magyar csatársor támadásainak. Már úgy látszik, hogy kétgólos előnnyel fordul félidőben az olasz csapat, amikor Sárosi a 44. percben szép góllal 2:1-re javítja az eredményt.

A második félidőben inkább a magyar csapat támad. A zöld-fehér játékosok nagy erőbedobással igyekeznek újabb eredményt elérni. Nagyszerűen játszik az olasz halfsor, de jól véd az olasz kapus is. Toldi, Sárosi, majd Kemény lövése foglalkoztatja az olasz kapust.

Kornerből nagy kavarodás támad az olasz kapu előtt, de Rava nagyszerűen felszabadít. Már úgy látszik, hogy a magyar csapat rohamozását siker koronázza, amikor Tomassi a 14. percben újabb eredményt ér el és ezzel 3:1-re vezetnek az olaszok.

A magyar csapat újabb erőbedobással ostromol és 4 perccel később már Sárosi góljával beállítja a végeredményt. (3:2)

Hatalmas küzdelem folyik, az olaszok érzik, hogy az egy gólos előny nem lesz elég Budapesten, teljes erőbedobással rohamozzák a magyar kaput, azonban a védelem, de legelsősorban Háda pompás védésével megakadályozza az olaszok eredményességét.

A magyar csapat most már óvatosan játszik, szinte beletörődött az 1 gólos hátrányba és csak arra törekszik, hogy az eredményt tartsa. A csatárok hátrahúzódnak a védelembe és segítenek. De azért a kellő időben elindul egy-egy erélyes magyar támadás és csak a szerencse menti az olaszok hálóját a góltól.

A magyar csapat boldog, amikor a mérkőzés végét jelzi a bíró. Háda volt a mérkőzés hőse.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Háda József Sárosi György dr
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98