Dtum
Login with Facebookk
1938 | Június

Juventus – Hungária 3:3 (3:0)

3:0-ra vezetett a torinói Juventus!

Bizakodó hangulatban kezdődik a Hungária-Juventus mérkőzése. A hangulat még akkor sem változik, amikor híre terjed, hogy Titkos a Párizsban szerzett sérülése miatt nem játszik. Helyette Szabó III-ot állították be a csapatba.

 

A Hungária csapata így áll fel: Szabó – Kiss, Bíró – Sebes, Turai, Dudás – Sas, Cseh, Kardos, Müller, Szabó III.


Az olasz csapatösszeállítás a következő: Bodoira – Foni, Rava – Depetrini, Monti, Varglien I. – Bellini, De Filippis, Gabetto, Buscaglia, Busidoni.

A fényképészek rohama után pontban hat órakor tikkasztó melegben kezdődik a mérkőzés. Kiss kézzel szereli az olasz balszárny támadását. A szabadrúgást Szabó magasra ugorva védi.

Az első tapsot Kardos kapja, aki elfejeli a labdát Monti elől. Müller, majd Kardos és Sas ad munkát az olasz kapusnak. A Hungária biztosan játszik: gyorsan és pontosan megy lábról lábra a labda. Kardos remek labdát ad Szabó III.-nak, de az elrontja.

Meg is jegyzi valaki:
- Ha ezt Titkos kapta volna, már 1:0-ra vezetnénk.

A Hungária-csatárok bombazáport zúdítanak az olasz kapura, de a labda vagy fölé vagy mellé megy vagy véd a Juventus kapusa. Mindenki úgy látja, hogy érik a Hungária-gól. Szünet nélkül dübörög a biztatás s az az érzés kerekedik felül, hogy ezen a meccsen lehet valamit törleszteni az olaszoknak.

Az olasz világbajnoki hátvédpár azonban pompásan játszik, a Hungária nagy fölénye meglepetésszerűen alábbhagy és a 26. percben váratlanul az olaszok érnek el gólt. Gabetto a két Hungária hátvédtől szorongatva csetlik-botlik előre. Már-már úgy látszik, hogy elesik, de hirtelen lő, és a labda besurran a tehetetlen Szabó kapujába. 1:0.

Mi támadunk és mégis mi kaptuk a gólt. Sas remek labdával elfut, a kapus elvéti a beadást. Cseh az üres kapura lő, de ebben a pillanatban ott terem a kapuvonalnál Rava, a világbajnoki küzdelem hőse és megmenti kapuját a góltól.

A 35. percben veszélytelen olasz támadás keletkezik és Busidoni huszonöt méterről villámként csapja be a labdát a magyar kapu felső sarkába. 2:0.

Alig tér magához a közönség. 2 perc múlva összejátszanak az olasz csatárok és Delilini megszerzi a harmadik gólt is. 3:0. Morajlik a tribün. Vége az első résznek.

A második félidőben fergeteges rohamot indít a Hungária az olasz kapu ellen. A 2. percben Rava feladja a labdát az olasz kapusnak, aki azonban ügyetlenül kiejti, ott terem a szemfüles Kardos és a kapuba rúgja 3:1.

Most még nagyobb ostromba fog a Hungária, de az akciókat balszerencse kíséri. A labdát hol a kapufának, hol fölé, hol mellé lövik. A 12. percben Kardos kitört és húsz méterről olasz mintára a kapu felső sarkába lövi a labdát. 3:2.

Tombol a közönség. Óriási izgalom a nézőtéren. Cseh kapufának fejeli a labdát. Az olaszok kézzel-lábbal védekeznek. Sok hiba keletkezik a olasz védelemben.

Végre a 41. percben Sas sarokrúgásánál Kardos a magasba ugrik, aztán fejével benyomja a labdát a hálóba. Az utolsó pillanatban Cseh szemben áll az üres kapuval, de a labdát mellé fejeli. Végeredmény: 3:3

A Hungária sokkal jobb volt ellenfelénél, és ha az első félidőben a csatársora nem játszik olyan balszerencsével, gólokkal nyerte volna meg a mérkőzést. A második félidőben mutatott játék alapján a kék-fehérek minden egyes tagja dicséretet érdemel.

Kellemes meglepetés volt Kardos játéka, aki a gyors olasz hátvédekkel szemben kitűnően játszott. Az olaszoknál Foni és Rova tűnt ki, a többiek szürke játékosok. A csehszlovák Vogel hibátlanul vezette a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Pietro Rava Alfredo Foni
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98