Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Hungária – Kispest 3:3 (1:1)

Izgalmas játék nehéz küzdelem után pontot vesztett a Hungária

Meglepetésként hat a Hungária pontvesztesége Kispest ellen a múlt heti nagy gólarányú győzelme után. Azok előtt, akik végignézték a Hungária-Kispest küzdelmét, nem számít meglepetésnek az eredmény, annak ellenére, hogy a Hungária lelkesebb játékával megnyerhette volna a mérkőzést.

A Hungária csapatában kiemelkedett Cseh II. játéka, aki úgy a támadásban, mint a védelemben kivette a részét és remekül dobta frontba csatártársait. Kardos az első félidőben megfelelt, de a lövésekkel nem volt szerencséje.

A fedezetsor és a védelem már erősen sántított és ennek köszönhető, hogy a Kispest rajtaütésszerű támadásai eredményesek tudtak lenni. A két csapatrész nagyon gyorsan megzavarodott és fejét vesztve, nem tudott feladatának megfelelni.

Kispest az idei szezonban még ilyen jól nem játszott. De ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a csapat még ennyire nem is volt együtt. A kispestiek minden egyes tagja lelkesen küzdött és minden dicséretet megérdemel. A védelemben a nagy Olajkár vállalta a munka nagyobbik részét, amit végig sikeresen is oldott meg.

A fedezetsor szürkén, de szorgalmasan játszott és jól vigyázott a Hungária csatáraira. A csatársor lassan lendült a játékba. Déri nehezen találta helyét a balszélen és mikor erre rájöttek és helyet cserélt a kis Olajkárral, egészen megváltozott a játék képe. Legjobb embere lett a csapatának, amit bizonyít az is, hogy két gólt lőtt.

A Hungária kezdi a játékot és mindjárt jól lendül támadásba, úgyhogy a harmadik percben már vezet is. Dudás keresztlabdáját Müller fogja és 30 méterről küldött lövését Boldizsár saját kapujába ejti. 1:0.

A váratlan gól lehangolja a kispestieket és csak ritkán jutnak szóhoz. A Hungária csatársor remek támadásokat vezet, a közönség lelkesen ünnepli kedvenceit, Kardos küld nagy lövést a kapu fölé, majd Vidor-Titkos-Kardos - akcióból az utóbbi fejese kapufáról jut a háló mögé. Cseh nagy lövését Boldizsár biztosan fogja. Feltűnő, hogy Kardost hárman is fedezik.

 


Kispest Kincses révén vezet támadást, kinek beadása nagy kavarodást hoz a Hungária-kapu előtt, de Bíró a tumultusból kornerre ment. Páli ugrik ki a védők között és remek lövést küld Szabó kapujára, de a kapus elvetéssel fogja a nehéz labdát.

Most változatos a játék és mind a két kapu gólveszélyben forog. Nemes helyezett lövését Szabó fogja, míg a második oldalon Kardos labdája ad dolgot Boldizsárnak. Kincsesről kiderül, hogy nem tud kornert rúgni, mert kétszer is a kapu mögé küldi a labdát. Vidor fut a szélen, beadására Cseh jól érkezik, de fejesét Boldizsár reflexszerű mozdulattal fogja.

A 41. percben megszületik a Kispest egyenlítő gólja. Kincses elfut Dudás mellett és beadását Pály átlépi, így Déri kapja a labdát, akinek lövése a sok láb között is utat talál a hálóba. 1:1. A Hungária támad, de a csatárok lövéseit most sem kíséri szerencse.

Szünet után már az első percben vezetéshez jut Kispest. Déri kap labdát, remek testcselekkel lerázza magáról Sebest, Kiss túl erélyesen támadtja, úgyhogy a kistermetű összekötő elesik. A bíró sípja szól és 11-es büntetőt ítél.

A Hungária játékosai hevesen tiltakoznak a túl szigorú ítélet ellen, azonban a bíró hajthatatlan marad. Olajkár I. áll a labdának és azt rendeltetési helyére juttatja. 1:2.

A gól megzavarja a Hungáriát és fejvesztetten védekezik. Déri keresztlabdája jó helyzetben találja Kincsest, de a szélsőről kipattan a labda. A 9. percben születik meg a Hungária kiegyenlítő gólja. Bíró hosszú labdáját Kardos kapja, aki jól ugratja ki Cseht, Boldizsár igyekszik menteni a helyzetet, de a csatár feje fölött átemeli a labdát és az így a hálóba esik. 2:2.

Egy perc sem telik el és újabb gólt szerez a Hungária. Dudás indítja Titkost, kinek labdáját Kardos Müllerhez továbbítja, a csatár azonban rosszul találja el a labdát és így az leperdül Vidor elé, aki kapásból a hálóba küldi. 3:2.

A gól után továbbra is a Hungária támad, de most már nem olyan elánnal. A csatárok megelégszenek azzal, hogy a 16-osig szépen leviszik a labdát és ott minden tudományuk tehetségbe fullad.

Ez a játék megbosszulja magát, mert a 30. percben Varga hosszú labdája Bírót érintve Kincseshez jut, aki előtt szabad az út a kapu felé. Szabó ijedten fut a csatár elé, de az középre kanyarodik és onnan az üres kapuba lövi a labdát. 3:3.

A gól után a Hungária igyekszik, hogy a mérkőzés második pontját megszerezze. Déri is a 16-on belül segít a védelemnek és Cseh átadása a kezére esik. A Hungária hevesen reklamálja a 11-est, azonban a bíró rálőtt labdának minősíti és így ez az utolsó alkalom is elveszett, hogy a Hungária megszerezze a győzelmet.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98