Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Hungária – Kispest 3:3 (1:1)

Izgalmas játék nehéz küzdelem után pontot vesztett a Hungária

Meglepetésként hat a Hungária pontvesztesége Kispest ellen a múlt heti nagy gólarányú győzelme után. Azok előtt, akik végignézték a Hungária-Kispest küzdelmét, nem számít meglepetésnek az eredmény, annak ellenére, hogy a Hungária lelkesebb játékával megnyerhette volna a mérkőzést.

A Hungária csapatában kiemelkedett Cseh II. játéka, aki úgy a támadásban, mint a védelemben kivette a részét és remekül dobta frontba csatártársait. Kardos az első félidőben megfelelt, de a lövésekkel nem volt szerencséje.

A fedezetsor és a védelem már erősen sántított és ennek köszönhető, hogy a Kispest rajtaütésszerű támadásai eredményesek tudtak lenni. A két csapatrész nagyon gyorsan megzavarodott és fejét vesztve, nem tudott feladatának megfelelni.

Kispest az idei szezonban még ilyen jól nem játszott. De ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a csapat még ennyire nem is volt együtt. A kispestiek minden egyes tagja lelkesen küzdött és minden dicséretet megérdemel. A védelemben a nagy Olajkár vállalta a munka nagyobbik részét, amit végig sikeresen is oldott meg.

A fedezetsor szürkén, de szorgalmasan játszott és jól vigyázott a Hungária csatáraira. A csatársor lassan lendült a játékba. Déri nehezen találta helyét a balszélen és mikor erre rájöttek és helyet cserélt a kis Olajkárral, egészen megváltozott a játék képe. Legjobb embere lett a csapatának, amit bizonyít az is, hogy két gólt lőtt.

A Hungária kezdi a játékot és mindjárt jól lendül támadásba, úgyhogy a harmadik percben már vezet is. Dudás keresztlabdáját Müller fogja és 30 méterről küldött lövését Boldizsár saját kapujába ejti. 1:0.

A váratlan gól lehangolja a kispestieket és csak ritkán jutnak szóhoz. A Hungária csatársor remek támadásokat vezet, a közönség lelkesen ünnepli kedvenceit, Kardos küld nagy lövést a kapu fölé, majd Vidor-Titkos-Kardos - akcióból az utóbbi fejese kapufáról jut a háló mögé. Cseh nagy lövését Boldizsár biztosan fogja. Feltűnő, hogy Kardost hárman is fedezik.

 


Kispest Kincses révén vezet támadást, kinek beadása nagy kavarodást hoz a Hungária-kapu előtt, de Bíró a tumultusból kornerre ment. Páli ugrik ki a védők között és remek lövést küld Szabó kapujára, de a kapus elvetéssel fogja a nehéz labdát.

Most változatos a játék és mind a két kapu gólveszélyben forog. Nemes helyezett lövését Szabó fogja, míg a második oldalon Kardos labdája ad dolgot Boldizsárnak. Kincsesről kiderül, hogy nem tud kornert rúgni, mert kétszer is a kapu mögé küldi a labdát. Vidor fut a szélen, beadására Cseh jól érkezik, de fejesét Boldizsár reflexszerű mozdulattal fogja.

A 41. percben megszületik a Kispest egyenlítő gólja. Kincses elfut Dudás mellett és beadását Pály átlépi, így Déri kapja a labdát, akinek lövése a sok láb között is utat talál a hálóba. 1:1. A Hungária támad, de a csatárok lövéseit most sem kíséri szerencse.

Szünet után már az első percben vezetéshez jut Kispest. Déri kap labdát, remek testcselekkel lerázza magáról Sebest, Kiss túl erélyesen támadtja, úgyhogy a kistermetű összekötő elesik. A bíró sípja szól és 11-es büntetőt ítél.

A Hungária játékosai hevesen tiltakoznak a túl szigorú ítélet ellen, azonban a bíró hajthatatlan marad. Olajkár I. áll a labdának és azt rendeltetési helyére juttatja. 1:2.

A gól megzavarja a Hungáriát és fejvesztetten védekezik. Déri keresztlabdája jó helyzetben találja Kincsest, de a szélsőről kipattan a labda. A 9. percben születik meg a Hungária kiegyenlítő gólja. Bíró hosszú labdáját Kardos kapja, aki jól ugratja ki Cseht, Boldizsár igyekszik menteni a helyzetet, de a csatár feje fölött átemeli a labdát és az így a hálóba esik. 2:2.

Egy perc sem telik el és újabb gólt szerez a Hungária. Dudás indítja Titkost, kinek labdáját Kardos Müllerhez továbbítja, a csatár azonban rosszul találja el a labdát és így az leperdül Vidor elé, aki kapásból a hálóba küldi. 3:2.

A gól után továbbra is a Hungária támad, de most már nem olyan elánnal. A csatárok megelégszenek azzal, hogy a 16-osig szépen leviszik a labdát és ott minden tudományuk tehetségbe fullad.

Ez a játék megbosszulja magát, mert a 30. percben Varga hosszú labdája Bírót érintve Kincseshez jut, aki előtt szabad az út a kapu felé. Szabó ijedten fut a csatár elé, de az középre kanyarodik és onnan az üres kapuba lövi a labdát. 3:3.

A gól után a Hungária igyekszik, hogy a mérkőzés második pontját megszerezze. Déri is a 16-on belül segít a védelemnek és Cseh átadása a kezére esik. A Hungária hevesen reklamálja a 11-est, azonban a bíró rálőtt labdának minősíti és így ez az utolsó alkalom is elveszett, hogy a Hungária megszerezze a győzelmet.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
La bourse La bourse
Az értéktözsde sem ébreszt ma pajkos gondolatokat a polgárokban és...
Miért? Miért?
Baranya délnyugati sarkában fekszik ez a kis magyar fürdőhely. Forró...
Rövidek Rövidek
Vasárnap délután 4 órakor tartotta a pestmegyei Gomba községben...
Állami és községi pénzügyek Állami és községi pénzügyek
Kopenhágában a háboru szociális következményeinek tanulmányozására...
Gróf Esterházy Móric a demokráciáról és a korrupcióról Gróf Esterházy Móric a demokráciáról és a korrupcióról
Gróf Esterházy Móric, Tapolca képviselője, a nagy háboru...
Az angolországi választások Az angolországi választások
Egyhamar nem emlékezünk olyan heves választási harczra...
Bródy Sándor
Bródy Sándor "Erzsébet dajka és más cselédek." Tíz elbeszélés van a...
Petschauer Attila „a legjobb magyar kardvívó” Petschauer Attila „a legjobb magyar kardvívó”
A Műegyetem aulájában szépszámú közönség előtt, vasárnap vívták le az...
A villamos fény erejének fokozása
A párisi kiállitás hatásainak főeszköze a villamos lámpa s ebben egy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98