Dtum
Login with Facebookk
1938 | Szeptember

A Hungária nyerte a derbyt

Hungária – Ferencváros 3:0 (1:0)

A két örök rivális őszi vetélkedésnek sorsa tehát eldőlt. A Hungária csapata 3:0 arányban győzte le régi ellenfelét. Annak ellenére azonban, hogy a játék, mutatott képe alapján a zöld-fehérek voltak többet támadó fél, a kék-fehérek megérdemelten nyerték meg még ilyen gól arányban is fontos mérkőzésüket.

Gyönyörű napsütéses időben közel 16.000 néző előtt állt ki a két csapat a mérkőzésre. A vénasszonyok nyara kitűnő idővel kedveskedett a játékosoknak és a nézőknek egyaránt. A mutatott játék azonban csak a mérkőzés első két-harmadában volt a két nagy riválishoz méltó.

3:0 után ugyanis a Hungária csapata egészen értetlenül átengedte a kezdeményezést ellenfelének, amely azonban mezőnybeli fölényét csak néhány eredménytelen kornerre tudta beváltani.

A Ferencváros kezd nappal hátban. De a Hungária vezeti az első komoly támadást Titkos révén. A Hungária az első félidő tíz percében komolyan támad. De jól játszik a Ferencváros is. A mérkőzés határozottan szép. A játékosok meglepően tisztán és szépen játszanak. Ez alól a megállapítás alól csak Magda vonható ki, aki néhány érthetetlen faultjával avat általános visszatetszést.

Az első 10 perc nagyjában a Hungáriáé, fedezetsora kiválóan játszik, de meglepően jól mozog a csatársora, ebben Titkos, Müller, Kisulzky és Kardos agilis, de Cseh is jól játszik. Az első tíz perc elmúltával a Ferencváros kerül fölénybe.

Fedezetsora most jól játszik, Sárosi Béla úgy látszik, kezdi beváltani a szerepléshez fűzött reményeket, a csatársorban azonban csak Tánczos és Sárosi dr. játszik jól. Lázár a balösszekötőben is beigazolja, hogy kitűnő half. A Ferencváros sokat támad, de Szabó, aki talán élete legjobb formájában van, s leghihetetlenebbnek látszó lövéseket fogja ki.

Különösen nagy tapsot kap, amikor Sárosi elé kifut, Sárosi a kapulécre íveli a labdát és az arról visszapattanó labdát rávetéssel kaparintja meg a levegőben. De nem kisebb az elismerés akkor sem, amikor az 55. percben egy percen belül háromszor fogja meg a labdát egymás után.

A Hungária ebben a félidőben csak lefutásokkal kísérletezik. A 42. percben Tátrai csak kornerra szereli Titkost. A balszélső íveli a labdát, Cseh mesteri testcselével becsapja a Ferencváros védelmét. A labda Müllerhez kerül, aki 25 méterről gyilkos erővel lő kapura. Háda kezét érinti ugyan a labda, de a háló zörgése jelzi, hogy a kékek megszerezték első góljukat (1:0).

A Ferencváros erős és komoly támadással veszélyeztet, de a Hungária védelme állja a sarat.

A második félidőben a kékek jobbszárnya megváltozik. Cseh lesz a jobbszélső és Müller jobbösszekötő. Ferencváros támadással kezdődik a játék, Szabó már az első percben védeni kénytelen, majd Sárost éles labdája a külső hálót érinti.

A Hungária lendül támadásba. Magda löki Kisutzkyt. A szabadrúgást Titkot íveli. Müller gyilkos erejű bombáját Háda csak nehezen öklözi. A kornerből újból Háda kénytelen védeni. Úgy látszik, Müller megtanult lőni.

A 4. percen éri el a Hungária második gólját. Müller a ferencvárosi védelemtől elszedi a labdát, kitör és 30 méterről gyilkos erejű lövéssel vágja a felső jobb sarokba azt. (2:0).

Az FTC ellentámadással felel a gólra, de Szabó kapuja ma bevehetetlen. A Hungária most nagyon jól játszik. Sorra vezeti a jobbnál jobb támadásokat, s Ferencváros érthetetlenül megzavarodik és csak Tánczos révén vezet szórványosan támadásokat.

A 13. percben pecsételődik meg a Ferencváros sorsa. Turay Müllerhez játszik, Müller Cseht ugratja ki. A szükség jobbszélső lefut, beadását Kardos élesen lövi. Háda csak, kiütni tudja a már biztos gólnak látszó labdát, amely Kisutzkyhoz kerül, aki azt 10 méterről hihetetlen erővel juttatja a hálóba. 3:0-ra vezet a Hungária.

A Hungária fölénye állandósul. Két perccel később Dudás íveli a kornert, amelyből a Hungária majdnem újabb gólt ér el. A Ferencvárosban most Lázár lesz a balszélső és Kemény az összekötő.

Komoly támadásokat vezet a Ferencváros, de a kapu előtt nem tud megbirkózni a Hungária védelemmel. Egyedül Sárosi III. néhány messziről lőtt labdája ad Szabónak dolgot.

A ferencvárosi támadások nagy része Sárosira épül fel, de a válogatott centert jól fogják és teljesen semlegesítik. Egyedül Tánczos lefutásai jelentenek komoly veszélyt. Kisutzky és Titkos cserélnek helyet a Hungáriában.

A kék-fehérek egészen érthetetlenül leállanak. Támadásaik komolytalanok, a hátsó vonalak azonban még így is biztosan verik vissza az erőtlen és ötlettelen ferencvárosi akciókat. Szabó néhány kabinetalakítást produkált.

A Ferencváros fölénye állandósul, amelyet csak néha szakít meg egy-egy Hungária, a szélsőikre alapított támadás. A 40- percben Cseh kitör és Háda lábai között gólt lő, amit a bíró azonban les címén nem ad meg.

Az utolsó percekben a Hungária, amelyik szemmel láthatólag az eredményt kívánta biztosítani, néhány támadást intéz, de reménytelenül. Ferencvárosi támadás közepette fújja le a bíró a mérkőzést. A Ferencváros közönsége tüntet a csapat ellen, a Hungária közönsége pedig lelkesen ünnepli fiait.

A Ferencváros csapata egy teljesen letört együttes képét mutatja. A fedezetsor, amíg erejéből tellett, szépen játszott, ugyancsak elég jól játszott a közvetlen védelem is, Háda néhány kitűnő védést is produkált, de a csatársorban bajok vannak.

Az egyedüli Tánczos az, aki veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Sárosi dr. kondíciójával egy kis baj van, de úgy látszik ő az a játékos, aki amikor vigyáznak rá, nem tud játszani. Öccse viszont szépen javul és rövidesen tengelye lesz csapatának.

A Hungária csapatában addig, amíg a csapat komolyan játszott, mindegyik ember jól mozgott. A harmadik gól után azonban a csatárok komolytalansága megrovást érdemel. Szabó ma kétségkívül jobb, mint valaha. A két hátvéd közül – mind a kettő kitűnő volt – mind a kettő kitűnő volt – mintha Kiss lett volna a jobbik.

A fedezetsorban mind a három ember kiválóan játszott, különösen Dudás. Elől Titkos visszanyerte régi nagy tudását, Kistuzky jó játéka kellemes meglepetést keltett, jól mozgott, és agilis volt Kardos is.

Cseh az első félidő védekezési munkájában is kivette részét, a második félidőben szemmel láthatólag kifulladt. Müller pompásan játszott, két remekbeszabott góljával beigazolta klasszis voltát.

A mindvégig fair mérkőzést – amelyet csak itt-ott tarkított egy-két szabálytalanság – Szigeti bíró egészen elsőrangúan vezette, mondhatnánk hibátlanul.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98