Dtum
Login with Facebookk
1939 | Április

Két magyart tartóztattak le Párisban, akik a spanyol vörös katonák gyűjtőtáborából szöktek meg

Két magyart tartóztattak le Párisban, akik a spanyol vörös katonák gyűjtőtáborából szöktek meg és végigrabolták Franciaországot

A párisi rendőrség húsvét vasárnapján veszedelmes betörőtársaságot tett ártalmatlanná. A Montparnasse pályaudvaron feltűnt két spanyol katonaruhába öltözött fiatalember, akik fiatal nő társaságában, hatalmas bőröndöt cipelve, vonatra akartak szállni.

 

A társaság tagjait előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy mindhárman Argélesből, a leszerelt spanyol vörös katonák táborából szöktek meg már hetekkel ezelőtt és magyarok. Az egyik férfi: Molnár István, Mándokon született 1911- ben, a spanyol nemzetközi brigádban zászlóaljparancsnoki rangot viselt. A másik szintén kitűnően beszélt magyarul, Kristhaber Frigyesnek hívják. 1907- ben született Versecen. Jómódú sváb szülők gyermeke, civilben kereskedősegéd volt, a nemzetközi brigádban főhadnagy. A huszonegyéves, feltűnően csinos Portero Esperaza, Kristhaber feleségének mondta magát.


A társaság bőröndjében háromszázezer frank értékű ékszert találtak, amelyeket Franciaországban rabolták. A gyűjtőtáborból való szökésük óta tizenegy helyen törtek be, így többek között ők vitték el Dorothy Rembaud, amerikai színésznő ékszereinek nagyrészét is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98