Dtum
Login with Facebookk
1939 | Június

Gerevich Aladár nyerte a válogató kardversenyt

A harmadik válogató kardverseny döntőjében Gerevich fölénye domborodott ki. Néha egészen olyan volt, mint mikor az olasz lapok vívótigrisnek jellemezték. Pompásan véghezvitt támadásai védhetetleneknek bizonyultak.

Rajczy vívásában nem láttunk elég színt és hiányzott az őt mindig előrevivő vívóéhség. Azért a visszavonulásból indított fej-oldal és fej-mell támadásai ezúttal is eredményesek voltak.

 

Kovács technikája a legszerencsésebb felépítésű, a legtermészetesebben és a legbiztosabban áll a lábán, főelőnye a villámgyors támadás, élt is vele.

Pesthy és Palócz, akikben az utánpótlás reményeit látom, egyforma legények: soványak és kitartók. Pesthy támadva jobban tetszik, Kováccsal vívott egy fej-oldal támadásáért gratulálhatok, szebben csinálni még nem láttam.

 

Palócz ideális vívóalak, ellenfele nem is gondolná, hogy elérheti és máris a nyakán van. Maszlay a legutolsó verseny óta feljavult, de azért a „fogcsikorgató” vívása még hiányzott.

Kőszeghy és Homoródy több-kevesebb szerencsével dolgoztak és előkelőbb helyen is végezhettek volna. Szmolár vívása száraz, de csökönyösen győzni akar. Ez segítette be a döntőbe, ahol azonban a nagyágyúkkal szemben el kellett véreznie.

A győztes Gerevich 7 asszót nyert. A további sorrend: 2. Rajczy 6 győzelem, 3. Kovács 5 gy., 4. Pesthy 5 gy., 5. Maszlay 5 gy., 6. Palócz 4 gy., 7. Kőszeghy 3 gy., 8. Homoródy 1 gy., 9. Szmolár győzelem nélkül.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Maszlay kitörését Palócz védi A győztes Gerevichnek Bay Béla adja át a díjat
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98