Dtum
Login with Facebookk
1939 | November

Vikendbenzin

Néhány nappal ezelőtt igen fontos tanácskozás volt az Országos Magyar Idegenforgalmi Hivatalban, a hivatal vezetőjének, Hollóssy Istvánnak szobájában. Landauer Eduárd, az Automobilclub vezértitkára és Kirchknopf Ernő konzul, a Touring Club főtitkára folytatott megbeszélést az autós idegenforgalom fellendítése érdekében. Azokat a lehetőségeket vitatták meg, hogyan lehetne a háborús utazási és egyéb korlátozásoktól sujtott Európában autós idegenforgalmunkat életben tartani.

Először a belső vándorforgalom kérdései kerültek szóba.
A két nagy autósegyesület vezetője hangoztatta, hogy az autósoknak, ha vidékre utaznak, valamivel több üzemanyagot kell biztosítani. A Balaton, a Mátra és Magyarország sok fontos üdülőhelye nagyrészt a vikendek évről-évre növekvő autóforgalmából élt és katasztrófa lenne számukra, ha erről le kellene mondaniok.

Felmerült az a terv is, hogy rendszeresíteni kellene a vikendbenzint. Ha valaki bejelenti például, hogy vikendre a Balatonhoz akar menni kocsijával, jelenlegi havi 500 kilométernek megfelelő benzinmennyiség helyett szolgáltassanak ki annyi benzint, hogy elutazhasson. Ebben az esetben a vikendbenzin egyik felét Budapesten, a visszautasításhoz szükséges mennyiséget pedig az üdülőhelyen kapná meg az autós.

Ezután a külföldi idegenforgalomról folytattak megbeszélést, elsősorban a Balkán és Olaszország felé irányuló idegenforgalomról. Bizonyos utazási könnyítések kieszközlését kérték az autósvezetők az Idegenforgalmi Hivataltól, mert csak így, a viszonosság feltételezése mellett képzelhető komoly forgalom.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98