Dtum
Login with Facebookk
1939 | Szeptember

Hitler hadsereghez intézett kiáltványa

Berlin, szeptember 3.
(Német Távirati Iroda) Hitler vezér és kancellár a nyugati hadsereg katonáihoz a következő kiáltványt intézte.


Nyugati hadsereg katonái!
Anglia akár csak a háboru előtt, a háboru után is a bekerítés politikáját folytatta Németországgal szemben. Jóllehet, Németországnak a Birodalom  nyugati felén egyetlen más államtól sincs követelni valója és ezeken a vidékeken nem tart igényt semmiféle területi felülvizsgálásra és bár éppen Németország Angliának és Franciországnak egyaránt olyan gyakran inditványozta a szívélyes megértés, sőt barátság létrehozását, a brit kormány a számunkra még a világháboruból ismert háborus uszitóktól indittatva elhatározta, hogy leveszi álarcát és egy átlátszó ürügy felhasználásával kikiáltja a háborus állapotot.

 

Anglia már hónapok óta fedezte a németek élete és biztonsága ellen irányuló lengyel támadásokat és a Danzing Szabadvárossal szemben elkövetett erőszakot azzal az igérettel, hogy azonnal Lengyelország segitségére siet, ha Németország védekezik ez ellenennek. Minthogy Lengyelország ennek a védelemnek a tudatában a Birodalom területe ellen is a leghevesebb támadásokat intézte, elhatároztam, hogy felrobbantom ezt a Németország köré vont gyürüt. A Szovjetunióval kötött támadást kizáró és tanácskozó érintkezésről szóló szerződés biztosit bennünket afelől, hogy Keletnek ezzel a legnagyobb birodalmával a békés megértés politikáját folytatjuk.


A lengyel támadásnak viszonzásaképpen keleten már két napja harcolnak a német hadsereg részei olyan béke megteremtése érdekében, amely biztosítja a német nép életét és szabadságát. Működésüket már 48 óra után mindenütt siker kíséri. Bár a légihaderőnek keleten csak kis részét vetették harcba, már uralkodik Lengyelország egész légi tere felett.

 

A német nép és keleti bajtársaitok most elvárják tőletek, nyugati arcvonal katonái, hogy rendithetetlenül, acélból és vasból épült falként védelmezzétek a Birodalom határát minden támadással szemben, egy olyan erődítményben,  amely százszor erősebb a világháboru soha le nem győzött nyugati arcvonalánál. Ha teljesítitek kötelességteket, a keleti harc néhány hét alatt sikeresen befejeződik.

 

Akkor azután az egész 90 milliós állam ereje mögöttetek áll. Mint a világháboru régi katonája és mint legfelsőbb parancsnokotok, a belétek vetett bizalommal megyek ma a keleti hadsereghez. Plutokrata ellenfeleink felismerik majd, hogy most más Németország száll szembe velük, mint 1914-ben.


Berlin, 1939 szeptember 3.
Hitler Adolf  s. k.


Kiáltvány keleti hadsereghez
Berlin, szept.3.
Hitler vezér és kancellár a következő kiáltványt intézte a keleti hadsereg katonáihoz.


Keleti hadsereg katonái!
Anglia hónapok óta folytatja Németország ellen irányuló és már a világháború előtti időkből ismert bekeritő politikáját. Megkísérelte, hogy Európa valamennyi államát és népét felhasználja erre a célra. Lengyelországot szemelték ki ebben a bekerítő arcvonalban az egyik legfontosabb szereper, annál is inkább, mert a Szovjetunió nem volt hajlandó saját érdekeit Anglia érdekeinek alárendelni. A lengyelországi németek állandó üldözése, a Danzig szabad város ellen minden eszközzel megindított harc kényszerített, hogy keleti harcvonalunkon lépéseket tegyek a Birodalom biztosítására.

 

A Szovjetunióval megkötött támadást kizáró és tanácskozó érintkezésről szóló szerződés egyesítette Európa két legnagyobb és legerősebb államát abban az akaratban, hogy népeit soha többé ne engedje háboruba egymás ellen. Lengyelországot azonban, mint a brit bekerítő és megsemmisitő politika legfontosabb láncszemét, békére kell kényszeríteni.


Keleti hadsereg katonái! Rövid két nap alatt olyan teljesítményeket vittetek véghez, amelyekre egész Németország büszkén tekint. Tudom, hogy felismeritek az elétek kiszabott feladatok nagyságát és mindent megtesztek, ami csak tőletek telik, hogy legelsőbb is ezt az ellenfelet a leggyorsabban leverjétek. A hatalmas eszközökkel kiépítette nyugati erődvonal fedezi majd és védi addig Németországot Franciaországgal és Angliával szemben. Én magam, mint a világháboru régi katonája és mint legfelsőbb parancsnokotok még ma a harctérre megyek hozzátok.


Berlin, 1939 szeptember 3.
Hitler Adolf s. k.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hitler vezér Lengyelországban megbeszéléseket folytat tábornokaival A lengyel hadjárat vezetője, Brauchits és Hitler Lelőtt angol repülőgép
Cikk-ajánló
Boldog uj esztendőt az agyonsanyargatott Magyarországnak Boldog uj esztendőt az agyonsanyargatott Magyarországnak
Felsóhajtunk mi magyar gazdák is a Mátyás Diákkal, hogy:...
Medside Musztafa hercegnő nem békült ki férjével Medside Musztafa hercegnő nem békült ki férjével
Minden hétre van valamely uj esemény, majd meglepetés Medside...
Statisztika a szakoktatásról Statisztika a szakoktatásról
A mezőgazdasági szakoktatás statisztikája részben örvendetes, részben...
Az új Nemzeti Színház Az új Nemzeti Színház
Két irigyelt ember van most Budapest építőművészei között: Tőry Emil...
A budapesti tornaegylet 25 éves jubileuma A budapesti tornaegylet 25 éves jubileuma
Ki kell hozni az ifjuságot a kávéházak fülledt légköréből, s a...
Az FTC 10 kilométeres gyaloglóversenye Az FTC 10 kilométeres gyaloglóversenye
A Ferencvárosi Torna Club második gyaloglóversenyét rendezte ma...
Féllábú ugrómüvész Féllábú ugrómüvész
A kenyérkereset szükségessége mindennél erősebben kényszeriti rá az...
Radics István, nyilatkozik Genfben a magyarok és délszlávok ujra éledő barátságáról Radics István, nyilatkozik Genfben a magyarok és délszlávok ujra...
A kormányzó mohácsi beszéde és azok a kommentárok, amelyeket a magyar...
Támogatni kell a tehetségteleneket! Támogatni kell a tehetségteleneket!
Ha valaki Spanyolországban látná Klemens Krauss karmester urat, aki...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98