Dtum
Login with Facebookk
1940 | Augusztus

Rádióriporterek helyszíni tudósítása a nyugati frontról

A rádióműsor egyik legszórakoztatóbb és legszivesebben hallgatott műsorszáma a helyszíni közvetítés. Szinte azt mondhatnánk, alig akad rádióhallgató, akinek érdeklődését ne kötné le a színes rádióriport. Első helyen említsük meg a legnépszerűbb számot a sport riportot. A sorsdöntő sporteseményekről beszámoló közvetítést még azok is meghallgatják, akik még sohasem láttak sportversenyt.

Az utóbbi években a rádióriporterek között verseny indult meg abban az irányban, hogy minél érdekesebb, ötletesebb közvetítésekkel szórakoztassák a hallgatóságot. Egy élelmes amerikai rádióriporter egy alkalommal égő felhőkarcoló tetejéről adott helyszíni közvetítést. A fiatal riporter a tetőre lopakodott a tűzoltóparancsnok mellé és innen számolt be a hallgatáságnak, egészen addig, míg elájult a rettentő füsttől.

A rádióhallgatók tisztán hallották a hangszóróban az önfeláldozó riporter elhaló lihegését és hörgését, végül az egyik közelben tartózkodó tűzoltó ment a veszélyes helyzetben lévő riporter segítségére. A riporter görcsösen szorongatta a mikrofónt és végül a riporter segítségére siető tűzoltó fejezte be a nem mindennapi közvetítést. A mostani eseménydús világban elsősorban a háborús riportok kötik le a közönség érdeklődését.

A nyugati hadszíntéren lefolyt küzdelmekről a németbirodalmi rádióállomások gyakran közöltek helyszíni riportot. A németbirodalmi rádió kitűnően képzett és megszervezett riporterhada nem egyszer bámulatos felkészültségről tett bizonyságot. A riporterek a németalföldi majd a flandriai, ezt követően pedig a franciaországi hadszíntérről többször adtak helyszíni tudósításokat. A rádióriporterek legtöbbször a harcoló csapatok vonalában nyomultak előre és innen tájékoztatták a közönséget a történtekről.

A német rádiólapok külön dicséretben részesítették az élcsapatok első sorában harcoló tudósítókat. Az előnyomulások során több riporter hivatásának áldozata lett. A német rádiólapok kegyelet teljes sorokkal emlékeztek meg a hősi halottakról, akik bátor és önfeláldozó működésükkel kivívták a német nép elismerését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98