Dtum
Login with Facebookk
1940 | Február

Az FTC nyerte Magyarország ökölvívó csapatbajnokságát

Vasárnap délelőtt rendezték Magyarország ökölvívó csapatbajnokságának döntő mérkőzéseit. A közönség valósággal megostromolta a Városi Színházat és minden talpalatnyi helyet elfoglalt. Először a BTK – BSzKRT küzdelmet tartották meg.

BTK – BSZKRT 8:8

A légsúlyban Reinitz (BTK) és Varga (BSzKRT) mérkőznek. Győz: Varga. 2:0-ra vezet a BSzKRT. Bogács (BTK) szokatlanul gyengén boxol Horváthtal, aki a harmadik menetben megrántja a lábát és kénytelen feladni a mérkőzést. 2:2. Torma I. (BTK) – Lovas (BSzKRT). Torma könnyedén nyeri a mérkőzést. 4:2.

A könnyűsúlyú mérkőzés nagy meglepetéssel végződött. Monféra (BTK) legyőzi Frigyest! Frigyes beugrásait Monfera már ismeri. Villámgyorsa elhajtásokkal védekezik ez ellen, közben megsorozza és keresztülveri ellenfelét.

Fölényesen veri meg Frigyest, aki évek óta az első vereséget szenvedi el magyar versenyzőtől. 6:2-re vezet a BTK és ez meghozza az angyalföldi hívők hangját, mert kigyúl a reménysugár, hogy a BTK nagy győzelmet arathat. Torma II. tetszése szerint bánik el a sebesült és idegesen boxoló Kővárival. 8:2

A továbbiak azután lehűtik a BTK-kedélyeket, mert Jákics a második menetben jobb horoggal kiüti Kolteneckert. 8:4. Németh erős és pontos ütéseivel ugyancsak meglepetésre legyőzi Bitterát. 8:6, ezzel már elvesztette bajnoki esélyét a BTK. Az utolsó mérkőzésen Szolnoki fokról-fokra feljavulva legyőzi Erdőst és ezzel 8:8 lesz a végeredmény.

FTC – BVSC 8:8

Amikor az FTC – B. Vasutas mérkőzés kezdődik, a zöld-fehér hívek már bajnokként ünnepelik az FTC-t. A légsúlyban Artner (BVSC) legyőzi a fejetlenül rohamozó Hámorit. 2:0-ra vezet a B. Vasutas.

Kubinyi kemény ütésekkel rohanja meg Podányt. Győz Kubinyi. 2:2. Szabó Gyula (B. Vasutas) két menet alatt „kikészíti” Szumegát, aki a harmadik menetre már ki sem áll. 4:2. Vojnovich (B. Vasutas) unalmas küzdelemben legyőzi Barinkát. 6:2.

Mándi (FTC) nagy fölényben valóságos bemutató boxolás közben legyőzi Mitterert. A középsúlyban meglepetést kelt, hogy Szigeti (FTC) itt indul és Benével kerül szembe. Bene óriási ütéseit Szigeti sorban kivédi, és közben ütészuhatagot mér ellenfelére. Győz Szigeti. Egyenlített az FTC.

Csontos (FTC) győz Szabó Gábor (B. Vasutas) ellen. Csontos merészen támadja ellenfelét, aki azt sem tudja, hova kapkodja a fejét Csontos félelmetes ütései elől. A harmadik menetben Szabó megsérül és leléptetik. 8:6-ra vezet az FTC.

A nehézsúlyú mérkőzés nem tart sokáig, mert Homolya (FTC), aki 11 kilóval nehezebb, mint ellenfele. Farkas, a második menet elején súlyos szemsérülést szenved, és nem mérkőzhet tovább. Így Farkas győz és 8:8 lesz a végeredmény.

A XV. ökölvívó csapatbajnokságot tehát az FTC nyerte öt ponttal. A zöld-fehérek megérdemelték a bajnoki címet, mert minden súlycsoportban kiegyensúlyozott, jó versenyző állnak rendelkezésére. Az FTC-nek még mindig Szigeti az oszlopa!

Rajta kívül Mándi és a fiatal Hámori aratják a legtöbb győzelmet. A tavalyi bajnok BTK három ponttal a második helyre került. Az idén is megmutatták, hogy elveszettnek látszó mérkőzéseket meg tudnak nyerni. A csapat lelkesedése és tudása elismerésreméltó.

Bogács, Monfere, legfőképpen Torma II. a legnagyobb értéke az együttesnek. A B. Vasutas és a BSZKRT holtversenyben végzett a 3-ik, illetve a negyedik helyen. A vasutasoknak az idén nem volt szerencséjük. Nem tudtak mindig legjobb csapatukkal starthoz állni.

A BSZKRT az idén is, mint a múltban, a „mumus” szerepét játszotta. A Magyar Ökölvívó Szövetség gárdája, Kankovszky Arthurral és dr. Kreisz Lászlóval az élén vasárnapról vasárnapra sikerrel bonyolította le a viadalt. A szervezési és gazdasági részben pedig Tasnády József, Európa birkózóbajnoka jeleskedett

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mándi és Mitterer küzdelme Kubinyi és Podány harca Artner és Hámori párviadala Szolnoki, aki megnyerte a bajnokságot az FTC-nek A bajnokcsapat - Homolya, Csontos, Szigeti, Mándi, Fellegi, Barinka, Szumega, Kubinyi, Hámori
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98