Dtum
Login with Facebookk
1940 | Január

A BTK legyőzésével az FTC a boxcsapatbajnokság favoritja

Vasárnap délelőtt ismét zsúfolt házak előtt folytatták a Városi Színházban Magyarország ökölvívó csapatbajnokságait. Először a BSZKRT mérkőzött a B. Vasutasokkal, utána az FTC találkozott a BTK-val.

Mind a két összecsapás eredménye jelentős kihatással lesz a bajnokság további sorsára. A mérkőzésről a következőket jelentjük:

B. Vasutas – BSzKRT. 9:7

A légsúlyban Artnet (B. Vasutas) és Horváth (BSZKRT) mérkőzik. Óvatos kezdés után Artner kerül fölénybe és pontozással győz. 2:0.

A bantamsúlyban gyönyörű mérkőzést vívott Podány (B Vasutas) és Lovas (BSZKRT).
Lovas jól kezd, de hamarosan Podány veszi át a mérkőzés irányítását. A harmadik menet végén már mindketten lézengenek. Győz Podány 4:0.

A pehelysúlyban Szabó Gyula (B. Vasutas) és Frigyes (BSZKRT) lép ringbe. A két pompás ökölvívó mérkőzése kiábrándulást hoz, mert alig van akció. Győz Frigyes 4:2.

A könnyűsúlyban pompás iramú mérkőzésen kíméletlen ütéseket mér egymásra Vojnovics (B. Vasutas) és Strincz (BSZKRT). Vojnovics üt többet. 6:2-re vezet a B. Vasutas.

A weltersúlyban Szabó (B.Vasutas) unalmas mérkőzésen veri Vépit-t (BSZKRT). Jóformán csak a levegőt ütötték a versenyzők. 8:3.

A középsúlyú Jákics (BSZKRT) és Mitterer (B. Vasutas) mérkőzésen sok a pontos ütés. Jákics keményebb. 8:4.

A kisnehézsúlyban a nagy erejű Németh (BSZKRT) és a technikás Farkas mérkőzik. Németh kiütésre megy, körben sok ütést beszed. A harmadik menetben azonban úgy vágja állon Farkast, hogy az kiesik a ringből. Hatot számol a bíró, amíg visszamászik. Eldöntetlen az eredmény. 9:5.

A nehézsúlyban Szolnoki (BSZKRT) és Nagy (B. Vasutas) mérkőzik. Nagy lendületesen rohamozza Szolnokit, de bekap egy gyenge állütést, és ettől is megszédül. A második menetben Nagy végkép elveszti az eszét és Szolnokit tarkón vágja. A bíró azonnal lelépteti.

FTC – BTK 10:6

Most jön a „nap mérkőzése”. Az FTC és a BTK csap össze. Az első perctől az utolsóig visszhangzanak a Városi Színház falai a két drukkertábor. Angyalföld és Ferencváros hangcsatájától.

A légsúlyban Hámori (FTC) és Reinitz (BTK) mérkőzik. A két fiatal pompás dolgokat mutat be. Hámori csak árnyalati különbséggel győz. 2:0.

A bantamsúlyban Szumega (FTC) átesett a súlyhatáron és így ellenfele, Torma I. mérkőzés nélkül győz. 2:2.

Pehelysúlyban Kubinyi (FTC) és Bogács (BTK) harcol. Bogács remekel, becsapja „az öreg” Kubinyit. Állandóan kilép a rohamozó Kubinyi elől és közben pontos ütéseket helyez el. Így meg két meneten át. A harmadikban Kubinyi egyik ütése megszédíti Bogácsot. A menetet Kubinyi nyeri. Ezzel döntetlen a mérkőzés. 3:3.

A könnyűsúlyban Monfera (BTK) győz Fellegi (FTC) ellen. Monfera iskolaboxolást mutat be. 5:3.

A weltersúly mérkőzése is csemegét hoz. Mándi (FTC) és Torma II. (BTK) találkozik. A két „boxtudós” az ökölvívás minden szépségét bemutatja. Extázisban tombolja végig a közönség a két pompás fiú mérkőzését. Az eredmény döntetlen. 6:4.

A középsúlyban Csontos (FTC) győz Petro (BTK) ellen. Inkább verekedés, birkózás, céltalan csapkodás, mint boxolás. Petrót kétszer is figyelmeztetik szabálytalanságáért. Ezzel győz Csontos. 6:6. A kisnehézsúlyban a régi nagy harcos. Szigeti fölényesen győz Bittera (BTK) ellen. 8:6.

A nehézsúlyban a fiatal Járai (BTK) és a 11 kilóval nehezebb Homolya (FTC) mérkőzik. Járai elismerésre méltóan állja végig a három menetet, a veresége azonban nem tudja elkerülni. 10:6-ra győzött az FTC a BTK ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szabó Vépi elleni küzdelemben átesik a kötélen Kubinyi két vállra fekteti Bogácsot
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98