Dtum
Login with Facebookk
1940 | Július

Mennyi idő alatt ér ma a levél Budapestről Newyorkba, a Baham-szigetekre, vagy Paramaribóba?

A háború sok zavart okozott többek között a levelek körül is.
A legnagyobb nehézségek, rögtön a háború kitörésekor, a légipostánál keletkeztek, hiszen a háború kitörésekor Európában csaknem teljesen megszűnt a légiközlekedés. Most már azonban úgy kialakult a helyzet, hogy a posta most összeállította az összes légipostai lehetőségeket.

Jelenleg szünetel a légiforgalom Belgiummal, Franciaországgal, Lengyelországgal, Máltával, Angliával, Hollandiával. A Fülöp-szigetek, a Goam-szigetek, Macao, Angola, az Azori-szigetek, a Kanári-szigetek, Libia, Spanyol-Marokkó, Mozambik és Portugál-Guinea kivételével sem Ázsiába, sem Ausztráliába, sem a szigetvilág egyéb postahivatalaiba légi levelet küldeni nem lehet.

Ha valaki a Fülöp-szigetekre akar légipostai levelet küldeni, akkor a keletipályaudvari postahivatalnál csütörtök reggel félkilenc után öt percig kell feladni a légilevelet és a feladást következő hét hétfőjén már meg is érkezik. Azori-szigetekre már sokkal gyorsabb a légiposta, a csütörtökön feladott levelet vasárnap, a szombaton feladottat a rákövetkező hét szerdáján már meg is kapják.

Az Egyesült Államokba három nap alatt érkezik a légiposta. Kedd vagy csütörtök reggelig kell a Keleti pályaudvaron feladni az Egyesült Államokba irányított légi leveleket, ahová az első feladási napon bedobott levél pénteken, a másik pedig vasárnap érkezik meg. A középamerikai államokba címezett leveleknél már néhány nappal több időre van szükség. A Dél-Amerikába szóló levelet szerda reggelig kell feladni Budapesten. Boliviába a következő hét péntekén, Braziliába ugyanannak a hétnek vasárnapján, Chilébe és Costaricába a következő hét szerdáján, San Domingóba kedden, Equadorba pénteken és a Haiti-szigetekre kedden érkezik meg a levél. Hawaiba hat napig tart a légiposta, a feladás legutolsó napja itt is csütörtök.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98