Dtum
Login with Facebookk
1940 | Június

Bécs – Budapest 1:0 (1:0)

Kapushiba okozta a gólt, de a rossz csatársor miatt kaptunk ki

Ragyogó napsütésben fürdik az FTC-pálya zöld gyepe, a tribünökön 18.000 néző hallgatja vigyázz-ban a himnuszokat. A csapatok üdvözlik a közönséget, majd Rubint játékvezető sípjelére a magyar csapat kezdi a játékot. (Az olasz Scarpi az utolsó pillanatokban lemondott a játékvezetésről.)

A közönség ámulva látja, hogy nem Sárosi dr. a center. A legjobb magyar centercsatár balösszekötőt játszik és Toldi a center. Az első komoly akció a 3. percben esik. Toldi a hátvédektől kisérve fölé lő. Sárosi dr. fejese kerül a kapu fölé, majd a 7. percben a hátrakalandozó Kincses kornerra rúgja a labdát.

A korner után a bécsi balösszekötő távoli lövése az egyik magyar védőjátékost érintve irányt változtat, és a sarok felé tart. Szerencsére Bíró ott áll a vonalon és kivágja a labdát. A 15. percben Sárosi Béla húszméteres szabadrúgása hajszálnyira süvit el a kapu fölött.

Kincses, majd Kocsis lő, aztán Sütő követi a példát, de a magyar csatárok lövésébe az utolsó pillanatban mindig belép egy bécsi hátvéd. Kincses beadásai hosszúak, egészen átkerülnek a baloldalra. Kocsis labdája annál szebben száll a középre, Sütő jó helyzetben várja, de élesen mellé fejeli.

A magyar kapunál Schall ravasz gurítását a kapufa tövében csípi el Csikós. Toldi jó átadása tiszta helyzetben éri Sütőt, de az összekötő botlik a döntő pillanatban.

Félórai játék után Sárosi dr. a centercsatár

Félórai meddő játék után Sárosi dr. lesz a centercsatár. (A tribünön megjegyzik: „Kár volt ezért a félóráért.”) A 30. percben erőtlen bécsi támadás fut. Decker kapja a labdát, mintegy huszonöt méternyire a kaputól. Mindenki leadást vár, az összekötő azonban félerős lövése küld a kapura. Csikós hunyorogva áll a nappal szemben és a labda a kapuléc alatt a hálóba esik. 1:0-ra vezetnek a bécsiek.

„Optikai” gól. A szembetűző naptól Csikós nem látta a labdát. A következő pillanatban azonban már javít a magyar kapu őre, merész belevetéssel szedi le a labdát a bécsi jobbszélső góllövésre lendülő lábáról.

Kincses nagy lövését a kapufa menti, majd Sárosi lő a kapuháló tetejére. Az utolsó percekben feljönnek a bécsiek és szorongatják a magyar védelmet. A 44. percen Toldi lőhetne gólt, de messze mellébombáz.

1500 m síkfutás Szabó és Iglói nélkül

A szünetben 1500 m-es versenyt rendeznek. Ezt Híres (UTE) könnyen nyeri 3:59.2 mp-el, a másodiknak befutó Farkas (Testvériség) 4:00.6 mp–el pestvidéki rekordot állított fel. A két legjobb középtávfutó Szabó és Iglói nem állt starthoz.

Nincs gól a második félidőben

Unalmasan kezdődik a második félidő. Aztán dr. Sárosi odateszi a labdát. Toldinak, de ő mellé lő. Állandó magyar támadások. Kétszer egymásután kornerra mentenek a bécsiek. Sütő váratlan lövését a kapufa menti, majd Raftl elvetéssel kiüti. Pesser lesből indul és gólt lő. Persze törvénytelen. Felnyomulnak a bécsiek. Király kornerra ment. Csikós kiüti. Végre mi is támadunk.

Toldi gólhelyzetben elveszti a labdát, dr. Sárosit szerelik. Korner. Kincses rúgja, dr. Sárosi mellé fejeli. Rossz passzok bosszantják a nézőket. Kocsis berobog és elesik. Most reklamálnak. Támadunk, de sok a hiba a csatársorban. Balogh parádés jelenete után Raftl bravúrral ment Toldi elől. Magyar támadással fejeződik be a mérkőzés.

A közönség elégedetlenkedik, zajong. Füttykoncert. Középre felállnak a bécsiek: megtapsolják őket. Feláll Budapest csapata, hogy üdvözölje a közönséget, éktelen pfujolásban tör ki a nézőtömeg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Helyválasztás. Rubint játékvezető, Sárosi és Schamus Sárosi három védő gyűrűjében Kincses lövése Két öreg harcos Schamus és Toldi Sütő lövése a léc mellett surran ki Bíró a gólvonalról ment
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98