Dtum
Login with Facebookk
1940 | Május

A szövetségesek álláspontja Olaszországgal szemben

Páris, május 5.
A szövetségeseknek Olaszországgal szemben elfoglalt álláspontját mértékadó francia helyen vasárnap a következőkben összegzik:
1. Diplomáciai téren Franciaország sohasem zárkózott el az Olaszországgal való közvetlen tárgyalások elől és felelős francia kormányférfiak nemrégiben is ismételten emlékeztették Rómát arra, hogy Francia részről az eszmecserék kapuja nyitva áll. Nagybritannia pedig továbbra is ugy véli, hogy az angol-olasz uriemberi egyezmény ma is érvényes és kiindulópontul szolgálhatna a két állam kapcsolatainak megszilárditására.


2.Gazdasági téren a szövetségesek eddig igyekeztek az ostromzár-politikát a lehetőség határain belül Olaszország létérdekének tekintetbevételével alkalmazni. Viszont Róma magatartása következtében Anglia kilapcsolta kereskedelmi hajóforgalmát a Földközi-tenger medencéjéből. Franciaország előreláthatóan rövidesen követni fogja az angol példát.


3. Katonai téren a szövetségesek meghozták mindazokat a rendszabályokat, amelyek földközitengeri érdekeik védelme szempontjából szükségeseknek mutatkoznak. De – amint mondjá - egyetlen földközitengeri hatalom sem láthat fenyegetést ezekben a rendszabályokba, amelyek révén Franciaország és Anglia kormányai elsősorban gondoskodni kivántak arról, hogy Keleten vállalt kötelezettségeiknek adott esetben megfelelhessenek. A keleti földközitengeri francia haderő megerősitése tovább folyik. A két hatalom hajóraja befutott Alexandria kikötőjébe.


Bármi történjék is, - teszik hozzá illetékes francia körökben - gondoskodás történt arról, hogy a szövetségeseket meglepetések ne érhessék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98